Spor

Türkiye Şampiyonası’ndan, MİLLİ formayı kaptı

Çanakkale’li sporcu; Dean’s Blue Hole’de REKOR kırdı.

Çanakkale’li sporcu; Dean’s Blue Hole’de REKOR kırdı.
Türkiye Şampiyonası’ndan, MİLLİ formayı kaptı.
TATİLE ÇIKMADI, REKORA DALDI
HEDEF, ŞİMDİ DAHA DA BÜYÜK;
“AY YILDIZLI ŞANLI BAYRAĞI,
DÜNYA PODYUMUNDA DALGALANDIRMAK
Edebiyat öğretmeni Birgül Erken, Gönül verdiği su altı sporunda başarıdan başarıya koşuyor.
Geçen Temmuz ayında, Dünya’ nın en derin deliklerinden birisi olan 203 metre derinliğindeki Dean’s Blue Hole’de düzenlenen dünya kupasında Reikor kıran Milli sporcu, Türkiye Şampiyonasi’ ndaki başarını hayli mütevazi bir dilde özetledi.
Milli Sporcu Erken; “Şimdilik Milli Takım barajina yetecek kadar yaptığım, 67 metre cift palet sabit ağırlık branşı dalış mesafem ile ikincilik kürsüsüne cıktım ve milli takım kadrosuna seçilme onurunu yeniden elde.ettim.” ifadelerini kullandı.
ANLAMLI HEDEF İÇİN, DERİNLİK KAMPINA GİRDİ
Milli sporcunun mesajı hayli net oldu; “Şimdiden sonra, bu süreci en iyi sekilde yönetip, dünya podyumunda Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızı dalgalandırmak için, Milli Takim ile birlikte omuz omuza derinlik kampında olacağız.”
------------------------------------
203 METREYE DALDI, REKOR ÇIKARDI
ŞAMPİYONADAN, MİLLİ FORMA…!
--------------------------------------
Edebiyat öğretmeni Çanakkale’ li Milli sporc u, Yaz tatili yerine Rekor avına çıktı. Katıldığı Türkiye şampiyonasında elde etetği başarısı ile Milli Takım formasını kaptı.
Çanakkale’ li Milli soprcu Birgül Erken, geçen Temmuz ayında; Dünyanın en derin deliklerinden birisi olan 203 metre derinliğindeki Dean’s Blue Hole’de düzenlenen dünya kupasında Rekor kırmıştı.
3 DAKİKA 22 SANİYE' DE, 77 METREYE...
Dünya dalış rekortmeni, Çanakkaleli sporcu Birgül Erken, Bahamalar’da, 3 dakika 22 saniyede 77 metreye dalıp, 21 ülkeden 46 sporcunun yarıştığı 'Vertical Blue Serbest Dalış Dünya Kupası’nda,önemli bir başar8ıya imza atmıştı.
Dünya denizlerindeki En derin deliklerden birinden Rekor kırarak çıkan Çanakkaleli Milli sporcu Birgül Erken, "Türkiye sporuna Bayram hediyem" şeklinde sözlerle değerlendirmede bulunup,  Türk sporu adına Türkiye’ ye 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' nde Bayram hediyesini kırdığı rekorla vremişti.
Dean’s Blue Hole’de düzenlenen dünya kupası müsabakalarında, Çift Palet Sabit Ağırlık kategorisinde yarışan milli sporcu Birgül Erken, kupanın üçüncü gününde gerçekleştirdiği dalışla, Çanakkaleli sporcu  Derya Can' a ait olan Türkiye rekorunu kırmış ve turnuvada üst sıralarda yerini almıştı.
ŞAMPİYONADA, MİLLİ TAKIM FRORMASINI KAPTI..
Milli sporcu Erken, önceki günlerde gerçekleşen Türkiye Şampiyonasında başarıyı yakaladı.
Elde ettiği dereceye ve hedefe ilişkin konuşan Erken; “Şimdilik Milli Takım barajina yetecek kadar yaptığım, 67 metre cift palet sabit ağırlık branşı dalış mesafem ile ikincilik kürsüsüne cıktım ve Milli Takım kadrosuna seçilme onurunu yeniden elde.
Şimdiden sonra, bu süreci en iyi şekilde yönetip dünya podyumunda Ay Yıldızlı şanlı bayrağımızı  dalgalandırmak icin, Milli Takım ile birlikte omuz omuza derinlik kampında olacağız
Sorumluluğumuz büyük ve gurur verici.
Kıran kırana bir mücadele içinde olsak bile, "fair play" çerçevesinde biribirimizin çıtasını yükselten, Milli takım çıkarları doğrultusunda bizlere yakiışır biçimde dereceler yapacağız.
Türk Milli Takımı olarak, güçlü ve derin bir takımız.
Şu andan itibaren, var gücümüzle elimizden gelenin en iyisini yaparak, ülkemizi uluslararası arenada zirveye taşımak için sahadaki neferler olacağız.
Bizi izlemeye devam edin!” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE KAMUOYUNA SESLENDİ..
Milli sporcu Erken, “Desteğiniz cok önemli, sizler bizimle birlikte olun; kalben milli birlik içinde olalım, inaniyorum ki birlikten kuvvet doğar. Guzel enerjilerinize ihtiyacimiz var.” diyerek, spor kamuoyuna seslendi.
SÖZLERİ İDDİALI, MESAJI NET…
“Yine yeniden, daha derine bıçak sırtındaki sınırları zorlayarak gitmek icin güç ve moral.topluyorum şimdilerde.” diyerek söze başlayan Milli sporcu, şöyle devam etti;
“Bu noktada,  ulusumuzu en iyi sekilde temsil etmek icin, bütün bu emeklerimizin karşılığını almak üzere başaracağımiza olan inancım sonsuz.
Zira: ‘Başarıyı yaşayan başarıyı yaratır.’ Sadece iki ay önce yaptığım derecelerle potansiyelimi sağlikli bir şekilde ortaya çıkaracağız.
Bu yolda beni detekleyen herkese bu vesile ile bir kez daha tesekkür ederim.  Iyi ki varsınız.”
Cuma Deren