Spor

U23’de Koşu dalında Türkiye şampiyonu Çanakkaleli Oğuzhan Uyar Oldu

Çanakkale'de son birkaç ay içeresinde bir çok sporcu çeşitli dallarda, çeşitli branşlarda başarı elde ederek şehre döndü en son olarak geçtiğimiz Hafta Bursa'da gerçekleşen büyükler U23’de Koşu dalında Türkiye şampiyonu olan Çanakkaleli Oğuzhan Uyar, 100 metrede 10.43’lük süresiyle şampiyon oldu.

Çanakkale'de son birkaç ay içeresinde bir çok sporcu çeşitli dallarda, çeşitli branşlarda başarı elde ederek şehre döndü en son olarak geçtiğimiz Hafta Bursa'da gerçekleşen büyükler U23’de Koşu dalında Türkiye şampiyonu olan Çanakkaleli Oğuzhan Uyar, 100 metrede 10.43’lük süresiyle şampiyon oldu.Çanakkale’de yaşayan ve Çanakkaleli olan sporcuların, sporda başarıları dikkat çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz birkaç ay içinde Çanakkale'den birçok sporcu yarışmalarda başarı ile şehre döndü.
Son zamanlarda başarı elde etmiş Çanakkaleli sporculardan Türkiye Triatlon Şampiyonası'nda Gelibolu Triatlon Spor Kulübü’nden katılan şampiyon olan Nevra Başak Saatli, büyükler U23’de Koşu dalında Türkiye şampiyonu olan Çanakkaleli Oğuzhan Uyar ve Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunun Ankara'da 24-25 Mayıs 2021 tarihlerinde düzenlediği Türkiye Tenis Şampiyonası'nda Çanakkale'yi temsil eden sporcu Naz Albayrak gibi birçok sporcu farklı branşlarda Çanakkale’nin adını duyurmaya devam ediyor.
Bu zamana kadar en iyi başarısını elde eden Oğuz Uyar bu elde ettiği başarı ile Estonya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası barajını da geçmiş oldu. Geçtiğimiz birkaç hafta öncede elde ettiği Aydın Didim'de gerçekleşen Türkiye Triatlon Şampiyonası'nda Gelibolu Triatlon Spor Kulübü’nden katılan Nevra Başak Saatli, Genç Kadınlar Türkiye Şampiyonası'nı 1'nci olarak tamamlamıştı.  Çanakkale Belediyespor A takımının başarılı sporcusu Batuhan Sağın, triatlon branşında 2020 Puanlı Triatlon Türkiye Şampiyonası Genç A Erkekler kategorisinde 2. oldu. Batuhan Sağın'ın başarısı sonrasında Çanakkale Belediyesi kutlama mesajı yayınlamıştı.

Çanakkaleli genç sporcu Naz Albayrak Türkiye Tenis Şampiyonası'nda Türkiye Tek Büyük Bayanlar ikincisi olmuş Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunun Ankara'da 24-25 Mayıs 2021 tarihlerinde düzenlediği Türkiye Tenis Şampiyonası'nda Çanakkale'yi temsil eden sporcu Naz Albayrak, Türkiye Tek Büyük Bayanlar ikincisi olmuştu.  Çanakkaleli sporcu Eren Kırca, Avrupa Gençlik Kupası'nda okçuluk branşında  17 - 22 Mayıs 2021 tarihlerinde Slovenya'nın Catez kentinde düzenlenen (Gençler - Kadetler) Avrupa Gençlik Kupası'na katılarak başarı elde etmiş,  Çanakkaleli sporcu Eren Kırca, Makaralı Yay Kadet Erkekler Takım Atışları sonucunda Avrupa şampiyonu olmuştu, Kırca, ayrıca bireysel madalya atışları sonucunda sıralamayı ikinci elemelerde dördüncü olarak bitirmişti. Azerbaycan'ın Bakü kentinde 18-24 Mayıs 2021 tarihlerinde düzenlenen Aerobik Jimnastik Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'nda Çanakkale Belediyespor Antrenörü Ayşegül Ay'ın teknik ekipte yer aldığı Türkiye Jimnastik Takımı, şampiyondan çeşitli kategorilerden 5.'lik, 6'.lık ve 7.'lik elde ederek ayrıldı. Şampiyonada mücadele eden sporcular, çiftler kategorisinde dünya 5.'liği ve 6.'lığı elde ederken, trio kategorisinde dünya 5.'liği, tek kadın kategorisinde ise dünya 6.'lığı elde etti. Çanakkaleli Taekwondu sporcusu Emine Göğebakan, Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından 10-17 Mart tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen ve tüm kategorilerde 46 ülkeden 1590 sporcunun mücadele ettiği 8. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nda (Turkish Open 2021) Emine Göğebakan birinci olmuş. Göğebakan, bu müsabakada tüm rakiplerini yenerek 2024 Paris Olimpiyatlarına katılmak için puan toplamıştı. Antrenmanlarına Çanakkaleli antrenörleri Asuman Yıldız ve Ali Murat Altun ile birlikte devam eden Göğebakan, aynı zamanda Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde eğitim hayatını sürdürüyor.

Şerife ERDEM-İsmail ŞEN