Spor

Balkanlara da Geçilmez Olduk ! Sultanlardan İkinci Çanakkale Zaferi…

Balkan Kupasını kazandıran galibiyete imza atan Boğazın sultanları, Futbol dışında ilgi görmeyen diğer spor dalları için de adeta önemli bir farkındalık yaratmış oldu.

Zaferin kenti  Çanakkale'de adeta ikinci bir Zafer coşkusu yaşandı.  Kentte düzenlenen Kadınlar Voleybol Balkan Kupası voleybol karşılaşmasının finalinde  Belediyespor, Bulgar ekibi Kazanlak ile mücadele verdi.  Maçı 3-0 kazanan Çanakkale belediyespor, kupanın da sahibi oldu.
Anafartalar Spor Salonu'nda düzenlenen Kadınlar Voleybol Balkan Kupası'nın son karşılaşmasında ev sahibi Çanakkale Belediyespor adeta yeni bir Zafer kazandı. Boğazın Sultanları, Deniz Zaferinin 101. Yılında, Balkan coğrafyasına spordaki başarısı ile  de Çanakkale’ nin adını duyurdu.
Bulgaristan'ın Kazanlak takımıyla karşılaşan Boğazın sultanları, net skorla final maçını kazanıp, Şampiyonluğunu ilan etti.
Karşılaşmayı, 25-9, 25-15 ve 25-10 setlerle 3-0 kazanan Çanakkale Belediyespor, böylelikle Balkan kupasının sahibi oldu.
Çanakkale Belediyespor, final öncesi karşılaşmada Karadağ temsilcisi AOK Rudar Pljevlja’yı da 3-0 mağlup etmişti.
 Final maçını Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, CHP Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, CHP’ li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  Belediyespor Başkanı İsmet Güneşhan bir gurup sporsever izledi.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen törenle, Belediyespor kupasını Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek ve Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ'ın elinden aldı.
Şampiyonada  İkinci olan Bulgar ekibi Kazanlak ise madalya ve plaketlerini BVA Süpervizörü Boris Pabornikov ve Çanakkale Belediyespor ana sponsoru 17 Burda AVM Genel Müdürü Erol Yıldız'ın elinden sahip oldu.