Yıllardır, aylardır, günlerdir bekliyorum. İp’ le çekiyorum. Şunun şurasında ne kaldı ki, 2018’ de ben de hür general olacağım.

Tabi hesaplama hatası yapılmamış ise. Emeklilik için ön görülen yıl benim için 2018.
Benimle birlikte, dünyanın gözdesi ‘Troia’ için de, 2018 önemli bir tarih olacak.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)’ dan gelen bir teklif ti; “2018 TROİA YILI” olsun. Şimdi bunun için tam bir seferberlik yaşanıyor.

Bu öneriye önemli bir destği geçenlerde, AK Partili vekil Av. Bülent Turan’ da başkentten net bir şekilde vermişti.
Şimdi dahası da geldi.
Seferberliğin nedenine dönüşen, ÇTSO’ nun 2018 istemi için yeni bir gelişmenin adresi de mega kent İstanbul olmuş.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen “2018 Toria Yılı ”  çalışmalarına, ara verilmeden devam edildiğinin anlatıldığı bir açıklama okudum.

İşin içinde Çanakkale ve Çanakkale değerleri geçiyorsa, her zaman pür dikkat kesildiğim doğrudur. Doğrudur da bir de tarih olarak 2018 var ise, bu da benim için pür dikkat kesilmeye bir ayrı neden. Emeklilik, yani hür generallik tarihim olduğundan mı dır nedir, 2018 benim için uğurlu sayılar anlamı da taşıyor. 

Reklam arasına sonv erip, döneyim ÇTSO’ nun o açıklamasına.

Geçtiğimiz 16-18 Şubat tarihlerinde, yani son iki gün önce,  İstanbul Harbiye Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi
Sarayında,  Başbakan Binali Yıldırım' ın da katılımıyla  gerçekleşen açılışta, Çanakkale ön plandaydı.

Çanakkale malum, zaten bir dünya kenti.  Ne var ki, 25 farklı ülkeden bakanlar, bakan yardımcıları ve direktörler seviyesinde katılımcılarla temsil edilen bir ortamda, iş dünyasından çok geniş bir katılımın olduğu Dünya Turizm Forumunun 2. Gününde, öne çıkan isim  Çanakkale olunca, bir başka dikkat çekiyor Çanakkalem…

Kentimizin Ticaret  ve Sanayi Odası Heyeti Kültür ve Turizm Bakanı Naci Avcı ile bir araya geliyor ve konu da gündem maddesi de Çanakkalem oluyor.

Haydi hayırlısı dedirten gelişme de tam da bu noktada başlıyor.

Nasıl mı? Anlatayım; ÇTSO Meclis Başkanı  Osman Okyay başkanlığındaki heyet, Forumun düzenlendiği Lütfi Kırdar'da Bakan Avcı ile, avcılık muhabbeti yapmıyor.
 
Yapılan görüşmede, Odayı temsilen Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Kansu ile  Meclis Üyeleri Ahmet Çelik,  Armağan Aydeğer ve Kemal Pazarbaşı da hazır bulununca, ısrarla o talep bir kez daha dile getiriliyor.
 
Bakan Nabi Avcı'ya  "2018 Toria Yılı" projesi sunuluyor, ve neden ‘2018, Troia yılı olsun’ uzun uzun anlatılıyor.
 
Bakan Avcı, pür dikkat.  Konuyla ilgili olumlu görüş de bundan dolayı anında geliyor.
 
Daha sı, Projenin daha hızlı yürütülmesi için Kültür ve Turizm Bakanı Başdanışmanı Fatih Dut, görevlendiriliyor. Daha ne olsun?
 
HELAL OLSUN SİZE ÇOCUKLAR…
 
Dardanelspor, okkalı bir mesaj verdi. Depremzedelerin yanına koşan futbolcular, özellikle de çocukların gönlünü kaptı.
 
Sallantılarla devam eden deprem fırtınası öncesinde, çamur içinde bir alanda top koşturup, futbol sevgilerini aralıksız gösteren çocuklar, rüyalarında gördükleri bir anı yaşayıp, can evlerinden vuruldular.
 
Karşılarında, profesyonel futbolcuları görünce, şaşkınlıkları yüzlerinden okunuyor du Ayvacıklı miniklerin.
 
Deprem korkusu da bitmişti, gözleri önünde duran evlerinin yıkıntılarının arasında kalan hatıraların acısı da silinmişti.
 
Kısacası, hayat durmuş, yaşanılanlar unutulmuş, yep yeni bir sayfa açılmıştı güzel anılarda.
 
Deprem bölgesinde, çocuklar için travma yaratacak anılar toptan son bulmuştu.
İşte o nedenle, ‘’Helal olsun size çocuklar’ Yani futbolcu kardeşlerim.
 
Kırmızı beyazlı kafile, her zaman deplasman yolculuğu için çıktıkları yolculuğu bu kez, topluca depremzedelerin bulunduğu o bölgeye doğru yaptı.
 
Çanakkale Dardanelspor teknik heyeti ve futbolcuları, depremden en çok etkilenen Ayvacığın Yukarıköy’ üne  gidip, birkaç saatliğine de olsa, köydeki öncelikli gündemi değiştirdi.
 
Teknik heyet köylü ile futbolcular ise, miniklerle vakit öldürdü.
Amaç tüm köye moral di ve de öyle oldu.
 
Beşik gibi sallanan ve büyüklü küçüklü 900 den fazla depremin yaşandığı, güçlü sarsıntıda  yıkılan evlerin arasında, granponlu ayaklar ellerdeki yardım paketlerini depremzedeye taşıdı.
 
 Çok sayıda evin yıkılmasına ve hasar görmesine neden olan  Ayvacık ın deprem fırtınasını unutturan bu ziyaret, anılarda hiç silinmemek üzere yerini aldı.
 
Sosyallik de budur bence. Unutulmamak üzere miniklerin hafızalarında yer edinme.
 
Kırmızı - beyazlı futbolcuların yanlarında getirdikleri yardım malzemelerini dağıtırken, futbolcular ve köylüler arasında ve özellikle de miniklerle yaşanan sıcak diyalog, görülmeye değerdi.
 
Bence, gol atıldığında verdiğimiz o sevinç gösterir tepkiyi, çığlıklarla, alkışlarla, şimşeklere vermenin tam da zamanı. Buyurun Çanakkale, avazın çıktığı kadar bağır. Dardanelli yiğitlere… ‘Helal olsun size’ diye… 
.