CHP’ li Erkek’ in, Anadolu da bilgilendirme yapması, kendiliğinden bu soruyu akıllara getirmez mi?

Ya da bir başka değişle; ‘Bu da konuşulan olmaz mı?’

Neyse fazla da karıştırmamak gerek.  Sonuç ta önce Anadolu sonra Çanakkale…

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Muharrem Erkek, Bandırma’nın ardından, Nevşehir’de CHP Parti Okulu Eğitim Kampında, İktidar partinin anayasa değişiklik teklifine ilişkin bilgilendirme gerçekleştirmiş.

Sonrasında, bir de Gelibolu var. Yani Yarımada dan da ses vermiş sayın vekil. 

Seçim bölgesinden önce, ‘Anadolu’ da ‘Neden Hayır’ ı anlatmış sayın vekil?’ soruları gelmeye başladığından, ‘olay öyle değilmiş’ demek de ne gariptir ki bize kaldı.

Netice itibariyle, sayın vekil Davetli ve de görevli olduğu coğrafyalarda elbette olacak. Bunda büyütecek ne var ki?  

TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi de alan Av. Erkek, Nevşehir’de CHP Parti Okulu Eğitim Kampına görevli olarak katılmış olsa da, Çanakkale’ de benzer çalışmalara henüz başlamayışı, bana göre de bir dikkat çeken ayrıntıydı.

Ta ki, Gelibolu’dan ses verene dek…!

Gün içinde konuştuğum bazı Partilileri de, benzer düşünce içendeydiler. O nedenle de duyduklarımı paylaşayım istedim.

Sayın vekil, CHP’nin parti içi eğitiminde önemli bir yere sahip olduğu bilinen Parti Okulu, kış gençlik kampının gerçekleştiği Nevşehir’e beraberinde, Parti içi eğitimden sorumlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı da olan Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı yanı sıra, Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ile birlikte katılmış.

Nevşehir’de partili gençlere seslenen sayın vekil Av. Erkek; AK Parti’nin anayasa değişikliğinin, rejimi değiştirmeyi amaçladığını öne sürmesi ile, gündeme ilişkin dikkat çeken ana başlıklardan birini de atmış
aslında.

Bu sözlerine ilişkin, sayın vekilin Basın müşavirliğinden gelen bilgi notunda, Vekil Erkek’ in, gençlere halk egemenliği olan Cumhuriyet rejiminin yerine nasıl tek adamlılık inşa edileceğini anlattığından da söz ediliyordu ki, bu noktada söylenilenlere haliyle kulak kabartmamak da elde olmadı.

Sayın vekil Erkek, Nevşehirli gençlere, Referandum sürecinde nasıl bir yol izlemek gerektiğinden de söz etmiş. Ayrıca gelen sorulara da yanıt vermiş.

Peki neler mi olmuş Nevşehir de?

Mesela; Gençlerle gerçekleştirilen eğitim programının ardından, CHP Nevşehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısı gerçekleşmiş…

Çanakkaleli CHP’ li vekil Av. Muharrem Erkek burada da, AK Parti’nin TBMM gündemine getirdiğini söylediği anayasa değişikliği teklifiyle, Türkiye’nin nasıl bir yola sokulduğunu kendince dile getirmiş.
Neler demiş neler… Dediklerinin benzerlerini, 102 yıl önce 7 Düvel’e geçit verilmeyen bir adreste, Gelibolu’da da tekrarlamış sayın vekil.

“Ülkemiz, bugüne kadar gördüğü en köklü değişiklikle hatta yıkım teklifiyle karşı karşıya. Bu süreçte bir dakika bile durmadan çalışmamız gerekiyor” dediği Gelibolu’ dan, adeta referandum sürecinin startını da vermiş sayın Erkek. Yani neler demiş neler…

Gelibolu’ da; “Hem parti içinde hem de ülkenin her yanında, bu değişikliğin nasıl Türkiye’yi tek adam rejimine sokacağını anlatıyoruz.

Değişiklik teklifinin içeriğinde ne olduğunu gören, amacını anlayan ve Türkiye’nin bölünmesinden endişe eden yurttaşlarımız, zaten tereddütsüz hayır diyor” diyerek, bilen biliyor a getirmiş sözü CHP’ li Erkek...  
Bu nokta da, üç beş kelime ile ‘Hayır’ denilmesini istemek için sahaya inmek, bir seçmen olarak beni çok da tatmin etmediğini söylemek istiyorum.

Afaki söylemler ile gidilecek ise bu referandum sürecine, kısaca diyecek de yok.

Geçtiğimiz Pazar günü, İktidarın tutumuna ilişkin görülen fotoğrafı okumaya çalışıp, sahada neden olunmadığına dair sualler zinciri kurarken, şimdi gördüm ki, ‘Al birini, vur ötekine’ dunumu ortaya çıktı.
Bence durum böyle.Neden ‘Evet’, ya da neden ‘Hayır’ için bu kadar mı anlatım?

Her iki istem şekline yönelik, belli ki kurmaylar harıl harıl çalışıyor.

Bu konuyla ilgili, İktidarın çalışma şeklinin detayları, ana haber bültenlerinde yer aldı.

Milyonlarca braşür, kitapçık ve afiş yanı sıra, 81 ilin yöneticileri ve Hukuk sorumluları ile iktidar bir dizi istişare ardından, olayı anlatıp, sonra da saha da olunacakmış.

Kısacası daha süre var mış yani… Tabi iktidar kanadı için…

Ya CHP? CHP de bu birkaç satır ile mi çıkacak seçmen karşısına…?

Yok sa detayları ile, çokça konuşulan, o  iddialarda yer bulan, aşırı yetki kazanımlarına ilişkin anlatımlar
gelecek mi muhalefetten.

Hukukçuların dahi sorulduğunda, bilindik şekli üzerine yüzeysel konuşabildikleri bu değişiklik talebine dair vatandaşa nasıl anlatıp, nasıl karar vermesi istenecek vallahi ben en çok da bunu merak ediyorum.
Referandumdan ne sonuç çıkardan çok, ‘Millet bunu nasıl anlarda’, olan bir tek ben değilim de ayrıca…
Bu dediklerimin, hayata dair yaşam alanlarının tamamında bu aralar en çok konuşulan olduğunu da bilmeyen yoktur üstelik.

Bu aralar,  nasıl oldu da oldu, referandum ile yatıp referandum ile kalkan isimlerin de çoğaldığını gören bir tek ben değilim ayrıca.

İddialaşmalar da yok değil… Yine birileri takım elbiseye, sakal bıyık kesmeye, hat ta tatiline, sonuç bahsine giriyor.

Ortalama anlayışa sahip birine anlatır gibi, neden ‘evet’ ve neden ‘hayır’ ı, biri bana da anlatabilir mi?
Bu iki seçenek üzerine okkalı bilgiye sahip biri var ise, bir mail bekliyorum. Bana yardımcı olun ki, ben de kamu adına öğrendiklerimi paylaşabileyim.

Bu son Çağrımı alan var mı? Ben dinlemeye hazırım…

Anlatacak biri var ve de anlatmaya hazır mı?

Hadi son modaya uygun olsun.

‘Mesajını aldım, Ben varım, anlatacağım…” diyen biri var mı…?