Belediye Meclisi’ nin Ekim ayı oturumuna ilişkin çok söz edildi. Ağır sözlerle gelen açıklamaların ardı arkası kesilmedi. Genç bakış ile gelen ‘Dikta’ benzetmesine ise kesilmemek adeta mümkün değildi.

‘Dikta….’
AK Parti’ nin genç siyasetçilerinden, İl Başkan Yardımcısı ve Medya Tanıtım Birim Başkanı Murat Tek, 
CHP’ li Belediye’ nin Meclisinde yaşanılan gerginlik için konuşurken; “Belediye Başkanından Dikta yönetimi’ benzetmesi ile ap ayrı bir dokundurmaya imza atıyordu.
‘Dikta yönetimi’ benzetmesi elbet tartışılır. Belki de yarın bu konu üzerine gelen yanıtlardan bahsedeceğiz.  
Genç siyasetçi gözünden, dikta benzetmesi neye göre edilirdi sorusuna da yanıt aranması gerekiyor şeklindeki net düşüncemi dile getirmeden edemeyeceğim. 
Ömrü hayatımızda, kaç dikta yönetimi yaşadık…? Şahsen tanık olduğum birebir muhatap kaldığım bir dikta yönetimi olmadığından, (gerçi olsa da canım pahasına karşı çıkacağımdan) ahkam kesmeyeceğim.
Var sayalım oldu. Benim için yaşam kılavuzu, İstiklal marşımın dizelerini hayata geçirir, muhtaç olduğum kudret, yani damlarlarımdaki Asil kandan yola çıkar, “Yırtarım zincirleri, enginlere sığmam taşarım”
Kendimce reklam arasından çıkıp, AK Partili genç siyasetçi Tek’ in, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın meclisteki tavrına ilişkin ‘dikta yönetimi’ şeklinde benzetmesine döneyim.
Tek demiş ki; “Maalesef Çanakkale Belediye Meclisinin Ekim ayı birleşiminde kendini barışın kentinin Belediye Başkanı Olarak ifade eden Ülgür Gökhan daha önceki meclis toplantılarında olduğu gibi yine saygısız ve antidemokrat bir tavır sergileyerek bizleri ve Çanakkale kamuoyunu hayrete düşürmüştür.
 Biz Çanakkale halkı olarak aslında Sayın Gökhan’ın bu tavırlarına alışık olmakla beraber dün gösterilen tavır haddini aşmış ve bir kadına yapılan saygısızlık olmaktan çıkmıştır.”
Bu noktada lafa dalıyorum. Saygısızlığın, kadına ve erkeğe yapılan olarak sınıflandırılmasına da ben şahsen karşıyım. Keşke, böyle bir ayrım yapmasaydınız genç arkadaş.
Şimdi tekrar dönüyorum denilene. Genç siyasetçi Tek; 
“Sayın Gökhan Belediye Meclis Grup Başkanvekilimiz Avukat Tülay Ömercioğlu’nun  beyanlarına yönelik olarak konunun parti içi bir mesele olduğunu ve bu ortamda tartışılmaması gerektiğini ifade edip mikrofonu kesmek sureti ile belediye grup başkanvekilimiz Tülay Ömercioğlu’nun demokratik hakkı olan konuşma hakkına engel olmuştur. 
Üstelik bu Sayın Ömercioğlu’na ilk defa yapılan bir saygısızlık olmayıp neredeyse her meclis toplantısında bu tekrar edilmiştir. 
Ülgür Gökhan parti içi mesele olduğunu iddia ettiği konuları söz konusu partimiz olunca daha önceki toplantılarda gündeme getirmiş fakat delege seçimlerinde yapılan usulsüzlükte başrolde birebir kendisi olduğu için konuyu belediye meclisinin gündemine gelmesini istememiş , hoş olmayan bir tavırla Belediye Meclis Üyelerimizin konuşmasına engel olmuş ve Belediye Meclis Grup Başkanvekilimiz Sayın Ömercioğlu’nun kadın sıfatını unutmuş ona ‘Ahlaklı Olun’ cümlesini sarf etmiştir.  Sayın Gökhan unutmasın ki Çanakkale’de iktidar olmak bu anlamda kendisine her hakkı tanımamaktadır. CHP ,Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’ın da ifade ettiği gibi yıllarca seçim yapılsa da Türkiye Genelinde alacağı oy %25 i geçemeyecektir.Yapılan delege seçimlerinde neredeyse her türlü ayak oyunu ve her türlü haltı yiyen Ülgür Gökhan’ın bu tavrını kınıyor ve Belediye Meclis Grup Başkanvekilimiz Sn.Ömercioğlu’ndan özür dilemeye davet ediyoruz.”
Konu Belediye Meclisi. Konu, karşılıklı atışmalar ve siyaset olunca, ister istemez görmezlikten gelinmiyor. 
Ülkemiz yaşayanları olarak, siyasetten ne kadar uzak kalmak istesek de, bunu demek de aslındabir başka siyaset…
Bol gerilimsiz siyaset günler dileğiyle, ‘haydin siyaseten hoş ça ka lın’