Şu bir gerçek ki, ‘iş başa düştü’ izlenimi hissedilmeye, görülmeye… Tak diye karar alıp yola çıkanlar var ülkemizde. Her kes biliyor ki, onlar da Ülkücülerden başkası değil.

Ne görevlendirme yazısı bekliyorlar, ne de liderlerinden bir işaret. 90’ lı yıllarda bu denli iletişim ağı da olmayışına karşın, sanki Telepati ile anlaşırcasına bir ortak hareketin adı da yine ülkücü hareketti.
Malum kafa yapım belli. Tanıyanlar beni çoğu kez bir garip isimlendirme ile ansalar da, öncelikle Atatürk Milliyetçisiyim. Ülkü benim için Atatürk’ümü tanımakla başladı. Aynı zamanda ilk ve tek Başbuğum da Atatürk’ümdür.
Kendi reklamımı yapmak niyetim de değilim de, neden bu gün Çeçenistan benzetmesi ile bi şeyler karalamış olmama, açıklama getirmek de gerekli.
Bu kadar laf salatası yapmış olmamı, sanırım anlamışsınızdır.
Gündeme özel sözlerle yine bir okkalı çıkışa imza atan kişi,   MHP İl Başkan yardımcısı ve Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Erdoğan Ustaoğlu olunca, yükselttiği ses’ e, öyle kulak kabartmadan edemediğimden, herkeslerde denilenleri bilsin istedim.
 Sesleniş tam olarak şu sözle başlıyordu; ‘Ey TURK…’
Haliyle de, seslenişe önce:‘Efendim’ dedim, sonra da ‘Kulağım sen de… ’ 
Kim bu sesleniş karşısında, ‘Efendim...’ demez ki…?
MHP Kurmayı’ nın, ‘Ey Türk..’ diye söze başlayıp, ardından da; 
“Amerikan uşaklarının yaptığı 12 Eylul’ un acısını, kahrını, çilesini en fazlada cezasını senin evlatların çekti. 
15 Temmuz ihanetindeyse,  yine senin evlatların, başlarında Bilge Lider ile vatanın ve milletin bekaası için fedakarlık yapmaktalar.
‘Turkmenelinde Kerkuk te, soydaşlarının var olma mucadelesine 5000 Ulkucu hazırız’ diyen, senin evlatların. 
Lider, ‘5000 Ulkucu Kerkùğe gitmeye hazırdır ‘derken bunun 12 Eylul den önce şehadete koşan Ùlkucu sayısı olduğunu anlamayan özurluler,” vurgusu da yapıyor, ardından da;
Büyük harflerle  “UNUTMAYIN” diyordu.  
Aklıma gelen o kadar çok unuttuğumuz konu var ki,  Unutması zor o kadar çok yaşanılmışlığı unutmuşluğumuzu hatırlayınca, denilecek söz bulmak hayli zor ya, hadi neyse diye de ekleyeyim.
Bu benim naçizane görüşüm. Unutmaktan konu açılmış iken, bir unutulmuşluktan da az sonra söz edeceğim. Duyduğumda hayli güldüğüm bir detay, geçen Cuma günü yaşanmış mış.
O dikkat çeken unutulmuşluğa geleceğim. Lakin, önce MHP kurmayının son sözünü görelim istiyorum.
Diyordu ki; “Turk olduğunu sen unutsan bile, Rum unutmaz, Ermeni unutmaz, Yahudi unutmaz. Çin seddini yaptırdıkların unutmaz.
 Çanakkale boğazının soğuk sularına gömdùğun, yedi duvel unutmaz.
 Sakarya’ da, Dumlupınar’ da sunguyle delik deşik ettiğin duşman unutmaz.”
Kısacası, sayın Ustağolu, ‘Bizi unutmayanlara yaşattıklarımızı, bizim unutmamıza’ dikkat çekiyordu. Bence de iyi ediyordu…
Ve bir de şöyle diyordu; “ EY TURK seni asla haçlı torunları unutmaz. 
Seni ETNİK PİÇLER unutmaz. 
Velhasıl sen, Turk olduğunu unutsan da tarih unutmaz.” Vallahi, tarihe geçcek bir söz etmiş sayın Başkan Ustağoğlu. Hay ağzına salık….
Yine aynı sesleniş le, “Ey Turk” diyerek;
“Yanıldım, kandırıldım algı riyakarlığı ile kuşatıldın yok edilmek isteniyorsun.
TÌTRE VE KENDİNE DÖN kendi vatanında seni boğmalarına müsaade etme.” Şekilnde yüksek perdeden söz ediyordu.
Az sonra bahsedeceğim dediğim, unutulmuşluk için duyduğumu aktarmaya başlıyorum.
Geçen Cuma, yani sayın Başbakan Yıldırım’ ın Çanakkale ziyaretinde, ilk açılış yaptığı noktada, Türkiye’ nin en büyüğünün Belde Başkanı Protokol listesinde yer verilen isimler arasında unutulmuş.
Bir mini telefon görüşmesi ardından protokol listesine adı konmuş. ‘Yok artık’ demeyin, ben dedim, değişen bir şey olmadı….
Unutmamak derken, unutmamak hakikaten çok önemli. En azından büyük bir Vefa anlamı da taşıyor unutmamak.
Mesela mı…? Mesela; “Sayın başbakan Yıldırım’ ın Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde, Partisinin Çanakkale Milletvekilliği görevini üstlenen isimleri unutmaması gibi bir durum, unutmamanın önemi.
AK Parti’nin ilk Çanakkale milletvekillerinden, kurucu il başkanı da olan İbrahim Köşdere’ yi, eski Milletvekili Müjdat Kuşkuyu, eski vekil ve Şimdinin Gelibolu tarihi Alan başkanı Av. İsmail Kaşdemir’ i ve de, üç dönem üst üste Çanakkale milletvekili olarak görev yapan, Tarım bakan yardımcısı Av. Mehmet Daniş’i ve partisi gibi Şehitler coğrafyasına getirdikleri hizmetlerde var olan emeklerini unutmaması, unutmamanın önemine verilecek güze bir örnekleme olmuş.
Kentimizi ziyaretinde, sayın başbakan’ ın bu bahsettiğim eski vekillerden övgü ile bahsedip, teşekkürlerini iletmesi, unutmamanın o güzel anlamına verilecek güzel bir önek değildir de nedir…?
Bu gün için, Pop star Tarkan’ ın, ‘Unutmamalı…’ isimli şarkısını dinlemenizi önereceğim. Fırsat bulursanız, bence o şarkıyı bu gün kesinlikle dinleyin ve sözlerde geçen anlamın size katacağı duygu seline bir kapılıverin.
İnsanın, hakikaten gözleri bir .aşka doluyor. ‘Yapmışsın yapacağını be Tarkan’ sözünü inanıyorum ki bir kez de siz edeceksiniz.
Bir de bizim kahraman ‘Tarkan’ ımız vardır. Onu da rahmetle yad ediverin artık.
Unutmamamız gereken o kadar çok Aslan yürekli Türk kahramanı, Ata dedelerimizde var elbet. Tek tek saymaya kalksak, günler aylar ve yıllar geçer vesselam… 
Haydin hoşça kalın… Bu tatil gününde, zihninizi unutulmaması gerekenler için yormanızı elbette istemeyeceğim.  Çünkü unutulanları hatırınıza getirirsem, biliyorum ki Milletçe yaşanılacak bir travmaya yol açar ve eski sağlığa geri dönüşümü mümkün olmazlığa neden olabilirim.