Bir yanda, evvelinde farkla kazanılan seçimler, bir yanda eriyip küle dönen oranlar.

Bir fatura çıkar, fakat kime çıkar, şimdilik bilinmez..

Şu seçim gösterdi ki, Siyaset sahnesinin yeni bir aktör var artık. O da, genç bir isim, Burak Kunt..

Tavanda eriyip muma dönen partisini, Tabanda şahlandıran bir isim olarak, kayıtlara geçti dersem, sanırım abartmamış olmayacağım.. Görülen köy, kılavuz istemez ayrıca..

Bu seçimin en büyük galibi, bence bir kadın.. Kalkım’da bağımsız aday olarak seçimlere katıldı, İktidar partinin elinden belediyeyi almayı başardı.

Adı: Zeynep Çelik.. Helal olsun deme de dur hadi?

İl Merkezinde, CHP’ nin bir önceki seçime oranla kaybı da gözden kaçmamalı..

Bu arada, Lapseki için ne denir?

Çanakkale’nin gururla bahsettiği bir yatırımı alan, dünyanın en’leri arsında geçen 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’ nün ayaklarının bir bölümü, Lapseki’ ye basıyor.. İlçe, bu anlamda ayrıca bir uçtu gitti.

Her metrekaresi, kat ve kat değer kazanan topraklarız ile Lapseki , birçok yatırımcının da gözdesi..

Aslan payını alan ilçede, İktidar partinin uzunca süredir elinde tuttuğu Belediye’ yi, tavanda eriyen bir partinin adayı kazanıyor.

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün, ayaklarının bastığı başka bir ilçede de, CHP’ nin elinden, AK partili aday belediyeyi çekip alıyor.. O da, ayrı bir dikkat çekici gelişme.. Bunun da üzerine çok söz edilebilir.

Dün akşam saatleri itibariyle; “Siyasi mühendislik işledi de, sonuç böyle mi oldu?” şeklinde dile gelen soruları işittim haylice..

Hakikaten de, bir tür siyasi mühendislik  harikası yaşanmış olmalı ki, bir yakada CHP nin elinden Belediye alınıyor, bir diğer yakada ise, AK Partinin elinden bir belediye uçup gidiyor..

Hal böyle olunca da; ‘neden, niçin, nasıl?’  soruları, dilden dile dolaşıp, kulaktan kulağa yayılıveriyor.

Çarpıcı sorulara, hayli çarpıcı yanıtlar da var aslında.. Önümüzdeki gün ve haftalarda, hatta aylarda, bu konu gündemden daha bir düşmez hal alır, demedi demeyin..

Lapseki ve Biga’ yı kaybeden, İktidar parti, Ezine ilçesi, Geyikli beldesi, Yenice belediyelerini korumuş olsa bile, bence  Gelibolu’da da bir tür tarih yazıldı..

CHP, bir dönem kaybettiği Biga’ da; ‘nerede kalmıştık?’ der gibi durumda.

 Bu seçimin, bence kazananları, bir bağmışız kadın aday ile İktidar partinin elindeki Lapseki belediyesini kazanan İYİ partili aday.

Ha bu arada;  CHP hiç demesin, biz başarılıyız.. %60 küsürlerden, oy farkının eridiği il merkezinde, bir başarı elde edilmiş değildir, haksız mıyım?

Bir tarihte, ‘TARİHE NOT  diye bir şeyler kaleme almıştım.. Seçimden sonra, açarız diye de eklemiştim..

Birazcık az sabır.. İttifak kurulamayan adreslerde, seçim kazanılması muhtemel iken, kayıpların yaşanması meselesi, nasıl es geçilebilir ki?

Hele hele, il merkezinde, Belediye Başkanlığında ittifak adayı var, ancak il Genel Meclis üyeliği seçiminde, aynı ittifak yok ise, bu da büyük bir mesele değil midir sahi?

Oy oranları, ortada.. Matematik uzmanı olmaya gerek yok o halde bu durumda..

Seçim öncesi, “İttifak ya vardır, ya yoktur” demişti bir bilen.. Ne de haklıymış meğer o bir bilen.. 

Güncel veriler, güne özel söylenenler kadar net iken, nasıl olur da hem verileri, hem denilenleri görmezler, göremezler..

Bir aralar, eleştiriler karşısında; “Siyasette yeni, pişecek daha..” diye, savunulan isimler akla geliyor da, peki şu durumda ne denmeli?

Siyasi mühendislik önemli..

Veriler elde iken görmemek, gördüğünü görmezden gelmek, duyduğunu duymamak, akla üç duyu organı ile tarifi yapılanı da getiriveriyor ya, neyse..

Kazanan Çanakkale olsun inşallah..

Mesele Çanakkale ise, gerisi teferruattır sonuçta.. kalın sağlıcakla..