Dikkat çeken bir çıkıştan söz etmeden evvel, hani olur sa diye verilen tarihten söz edeceğim..

Bu konuya özel olarak, şu başlığı atacağım;

“OLASI İPTAL DURUMUNDA, YENİ SEÇİM TARİH 2 HAZİRAN….”

Bir önceki, Mahalli İdareler Seçiminde yaşanan iptal hatırlarımızda. İşte bu nokta, Yüksek Seçim Kurulu, dün bir tarih verdi.

YSK duyurusunda;  31 Mart seçimlerinin iptal edilmesi durumunda yeni seçimlerin 2 Haziran Pazar günü yapılacağı bilgisine yer verildi.

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2024'te yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yeni seçimlerin 2 Haziran Pazar günü yapılacağını duyurarak, akla gelen bir soruyu da yanıtlamış oldu.

Şimdi, o sözlere geleceğim.. Çarpıcı ifadeler, MHP lideri sayın Bahçeli’den geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olası üzerine çok konuşulacak şu cümleyi kurdu.  

'DEM’LENMİŞ CHP’NİN PERDESİ 31 MART’TA KAPANMALIDIR'

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında, yaptığı yazılı açıklamasında, hayli dikkat çekici sözler etti sayın Bahçeli..

Yazılı açıklamasında; “Yeni yüzyılın ilk seçimi 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak, bu kapsamda aziz Türk milleti kutlu iradesini sandığa yansıtacaktır.” Diye başlıyordu sözlerine..

Sonrasında da, “Türkiye’nin milli varlığı ve milli istikbali için bu seçimler hayati önemde, stratejik değerdedir.” vurgusu yapıyordu MHP lideri..

“Ayırmadan, ayrışmadan, aldatanlara ve ayrılıkçı emellere aldanmadan, elbette demokratik akıl ve ahlakla 31 Mart eşiğinin aşılması en temel arzumuzdur.” diyerek, tam da şöyle devam ediyordu..

 

“ ’Güçlü Yasama, Kararlı Yürütme, Uyumlu Belediye’ hedefinin bütünüyle gerçekleşebilmesi için artık sayılı günler kalmıştır.

Yerel yönetimlere vurulan zillet prangalarının sökülüp atılması sadece bir zaman meselesidir.”

Eminim ki, sayın Bahçeli’nin şu ifadesi ben gibi, herkesin çok dikkatini çekti.

MHP lideri; “'DEM’LENMİŞ CHP’NİN PERDESİ 31 MART’TA KAPANMALIDIR' “ diyordu..

Eleştiri okları, 6 oklu CHP’ yi hedef alıyordu özetle..

Bahçeli; “Adına ‘kent uzlaşısı’ denilen, aslı ‘PKK ittifakı’ olan karanlık oluşumun milli irade marifetiyle çökertilerek ülkemizin önünün açılması mukadder bir akıbettir.

DEM’in ve CHP’nin yönetimi altında bulunan belediyelerin kötü ve kötürüm hallerine daha fazla tahammül etmek, sabır göstermek, seyirci kalmak ne mümkün ne de muhtemeldir.

Bu nedenle DEM’lenmiş CHP’nin perdesi 31 Mart’ta kapanmalıdır.

Merkezi yönetime hakim olan siyasi ve idari istikrar aynısıyla yerel yönetimlere de sirayet etmeli, Türkiye’miz herhangi bir yol kazasına maruz kalmadan yükselişini sürdürmelidir.” diye de ekliyordu.

Tarihler vererek, sürdürüyordu sözlerini sayın Bahçeli.

Açıklamasının bu bölümünde, tam da şöyle diyordu;

“14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri önümüzdeki Pazar günü pekişmeli, Türk ve Türkiye Yüzyılı seferberliği güçlü bir ivme almalıdır.

Bölgesel ve küresel gelişmelerin karmaşık yapısı, hatta bulaşıcı mahiyetli kaotik seyri Türkiye’nin dikkatli ve uyanık olmasını mecburi hale getirmektedir.

Bilhassa çevremizin terör kuşatmasına alındığı ortadadır.”

Bu arada, geçen 22 Mart Cuma günü Moskova’daki bir konser salonuna gerçekleşen terör saldırısını, bahsettiği terör kuşatmasına  örnek olarak gösteriyordu MHP lideri..,

Dün, bazı haber sitelerinde, Rusya’da ki terör saldırısı sonrasında, ilk belirlemelere göre; kayıp olarak 95 kişi hakkında, ilgili makamlara müracaatlarda bulunulduğuna ilişkin haberler yer alıyordu.. 

Sizce de, ilginç değil mi bu durum?..

Terör saldırısı sırasında o bölgede oldukları iddia edilen onca insana, ne olmuş olabilir ki?