Bir güzel haber işittim.. ÇOCUKLUK YILLARIM GELDİ AKLIMA… TANIDIK OLUNCA ‘YÜCE’ GÖNÜL, İNSAN DAHA BİR TEBESSÜM EDİYOR…

Öyle böyle değil, tamı tamına 29 maaş ikramiye… Yok artık diyenler; demeyin öyle.. Şaka değil, gerçek…

Geçtiğimiz yıllar firmadaki tüm çalışanlara verdiği 25 maaşlık ikramiye ile gündeme gelmişti Ahmet Yüce…

Skoda firmasının Türkiye distribütörü olan Yüce Otomotiv'in sahibi Ahmet Yüce'nin, bu yıl ikramiye tutarlarını artırdığı ve tüm işçilere toplam 29 maaşlık ikramiye verdiği ortaya çıkmış.. İnsan, “keşke bende onun çalışanı olsam..” diyor değil mi?

Çocukluk yıllarımda, göz rahatsızlığımdan kaynaklı Hasaki, Cerrahpaşa ve Çapa’ nın yollarını arşınlardık rahmetli babam ve annem ile..

O yıllarda, hala kızımız Oya’nın  eşi rahmetli Tevfik eniştem, İstanbul kazan, biz kepçe misali,  hastaneler arasında, otomobili ile bize mekik dokuturdu..

Uzatmayayım, rahmetli eniştem Ahmet Yüce’nin amcası merhum Orhan Yüce’nin çalışanı.. Dün gibi hatırlıyorum, o işyerini..

Volkswagen ve Alfa Romeo, yedek parçaları satılırdı orada...

Çocukluk işte akla gelen, Gözlerim, ayrı bir doldu...Bahsettiğim İşyeri kaldırım hizasından biraz aşağıdaydı..  Dükkana girdiğinizde, tam karşınızda müdür masası… Ahmet ağabey o vakitler yağız delikanlı.. Masada oturmuş, yüzünde hep aynı tebessüm ile karşılardı gelen gideni.. Ben de, nasibimi alıyordum o güler yüzden..

BMW ‘ li trafik polisleri, o bölgede olurdu hep.. Öğle saatlerinde, bahsettiğim o dükkan, san ki hayır kapısı. Karnı acıkanın karnı doyar, susayan kana kana içer, ayranı, limonatayı..

Öylesi eli açık bir patrondu, Ahmet ağabeyin amcası merhum Orhan Yüce de.. yani diyeceğim, rahmetli Orhan amcaya çekmiş Ahmet ağabey de..

Tanıdık olunca hayır sever kişilik, çalışanına eli açık da olunca patron, gel de bahsetme şimdi..

Görsem şimdi, hasretle kucaklardım, hep tebessüm hali ile hatırladığım, uzun siyah saçlı,  o yağız delikanlıyı ya, neyse..

Nerede kalmıştım? Tamam hatırladım.. Yüce gönüllü patrondan söz ediyordum..

Tüm işçilerin böyle bir patronu olsa keşke.. Kazandığını paylaşmak, ne Yüce bir gönül işi…

Skoda Türkiye distribütörü Yüce Auto A.Ş patronu Ahmet Yüce’ ye, bence Skoda firması ayrı bir önem vermeli.. Şirketin, reklamı bu sayede ağzı dolu dolu yapılıyor.. İkramiye veremye doyamayan Patrondan söz edilir iken, firma ismi hep dile geliyor.. Bu sayede de, bir tür, Subliminal reklam mesajı..

Milyon dolarlar versen, reklamlar hazırlatsan, böyle değerli  olmaz bence..

Yüce gönüllü, benim de çocukluk yılarımdan natırımda kalan ve cemali halen gözümün önüne gelen Ahmet ağabey, geçen yıl da tüm çalışanlarına 25 maaş ikramiyesi vermişti..

25 maaş ikramiye verilmesi,  iş dünyasında büyük ses getirmişti. Hatırladınız mı sizlerde..

Yüce'nin, bu yıl ikramiye tutarlarını artırdığı ve tüm işçilere, tamı tamına 29 maaşlık ikramiye vermesi, olay olmaz da ne olur öyle değil mi?

Ahmet ağabeyin, Yüce gönüllülüğünü haberleştiren, ‘Patronlar Dünyası' ndan Taygun Atilla idi.

Haberi, büyük keyifle okudum, çünkü Yüce gönüllü bu insan, tanıdık bir yüz.. Bu durumda, nasıl keyif almam ki?

Bu arada, Yüce Otomoetiv, Kincentric Best Employers kapsamında 35 şirketle birlikte 'En İyi İş Yeri" ödülünü almıştı, Ahmet Yüce..

Dahası, ikramiye dağıtımını, 15 yıldır gerçekleştiren bir patron. Maşallah deme de dur şimdi?

Şimdi, hatıralarda kalanlardan da söz edeyim

1970 sonları, 80’ lerin ilk yılları.. Yılın birkaç ayı, aralıklar ile İstanbul’dayım, rahmetli babam ve annem ile..

Hala kızım ve eniştemin yaşadığı semt; Pangaltı..  Eniştemin işyeri, yürüme mesafesinde.. Önce, Radyo Evi’nin bulunduğu o cadde üzerindeki, büyük mağazalar düşüyor aklıma işmdi..

Renkli TV’ yi ilk kez o dükkanların vitrinlerinde görmüştüm.. Ne tuhaf gelmişti, insanlar siyah beyaz değildi ekrandı. Ne de renkli idi yüzleri öyle..

THY’ nin stantları vardı birde vitrinlerde, her birinde uçak maketleri.. Dakikalarca izleyesim gelirdi o gördüklerimi..

Ve bir sonraki İstanbul ziyaretimizde, yine ayı güzergahta yürür, yüzünde hep aynı tebessüm olan, işyerinin girişindeki müdür masasında oturan Ahmet ağabeyin de bulunduğu adrese  giderdik.. Ve her seferinde, ya limonata, ya ayran.. Tostlar hele..

Ahmet ağabeyin amcası, Yüce gönüllü merhum Orhan Yüce’ nin de az ekmeğini yemedim, nasıl unuturum ki ben bu güzelim anıları?

 AHMET YÜCE KİMDİR?Yüce Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, 1957 senesinde istanbul'da dünyaya geldi. 1977 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Yüce, 1977 senesinden beri Orhan R. Yüce ile birlikte otomotiv sektöründe çalıştı. Alfa Romeo markalarının yedek parça tedariğini sağlayan Attila Ahmet Yüce sonrasında Alfa Romeo markasının Türkiye distribütörlüğünde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptı.1987 senesinde Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin kurucu üyesi olarak derneğin hayata geçmesinde rol oynayan Attila Ahmet Yüce, Erya Otomotiv A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yüce Motor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor. Yüce Auto A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen Attila Ahmet Yüce, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu ve Büyük Kulüp üyeliklerini sürdürüyor. Fransızca bilen A. Ahmet Yüce'nin, Ali Yüce isimli bir oğlu bulunuyor.