Üzerindin bir koca yıl geçti. Deprem kuşağındaki ülkemize, yüce Allah benzeri felaketi tekrar yaşatmasın inşallah.

TV haberlerinde mutlak ki görmüşsünüzdür. Bir yıl ardan sonra, ilk felaketin yaşandığı o anlarda, gökyüzündeki ışık patlamasını anlatır güvenlik kamerası kayıtlarını. Adeta geceyi gündüz eden şiddetteki ışık patlamaları, tam da o büyük sarsıntının yaşandığı anlarda yeryüzünden göğe doğru yükseliyor.

Aman ya rab, o ne ürkütücü bir görüntü öyle.. Benzeri görüntülerin, 17 Ağustos depreminde de gözlendiği dile getirilmişti. O dönem, böylesi fazla değildi elbet güvenlik kameralarının kullanımı.

Yüzyılın felaketinde, on binlerce insanımız göçük altında yaşamını yitirdi. Nurlarda yatsınlar..

Bu gün, ardı ardına yaşanan iki büyük depremin kayda geçtiği gün..

Felaketin yıl dönümünde, yine uzmanların söyledikleri tekrarlansa da, bizlerin bir kulağından giriyor, diğerinden jet hızla çıkıyor çok önemli o ifadeler..

Ettiğimiz dua: “Allah Korusun” şekline oluyor. Elbette ki, yüce yaradan hepimizi korusun. Lakin bizlerin de bilinen önlemleri almamız şart, NOKTA…  

 

*                *                  *

 

"ŞAFAK SÖKERKEN’ DE

GÜN BATARKEN DE!…”

Bu vurgu, hepsinin kulağına küpe olmalı. Kim var ise illegal işlerle uğraşan, cezanı çekecek elbet.

Yine başarılı bir operasyon düzenledi, Huzur ve Güvenimiz için mesai yapan güvenlik güçlerimiz.

Detayları, sayın bakan Yerlikaya paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tekirdağ merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Kafes-36" operasyonlarında, nitelikli dolandırıcılık, şantaj ve tehdit suçlarını işleyen yurtdışı bağlantılı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Bu bağlamda, Polis ve Jandarmamız başta, elbette ki Sahil Güvenlik güçlerimizi de untmamalıyız, rabbim yar ve yardımcıları olsun. Ayaklarına taş değdirmesin.

Operasyonlarda örgüt elebaşı dahil 18 şüpheli yakalandığının altını çizen sayın Bakan Yerlikaya;

Tekirdağ Merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen"KAFES-36" Operasyonlarında, nitelikli dolandırıcılık, şantaj ve tehdit suçlarını işleyen yurtdışı bağlantılı organize suç örgütü çökertildiğini açıklar iken, detaylar da veriyordu.

Örgüt elebaşının da içerisinde olduğu 7'si yabancı uyruklu toplam 18 şüphelinin kıskıvrak edildiği bilgisini aktarıyordu kamuoyuna, sosyal medya paylaşımıyla.

Mesajı hayli netti. Diyordu ki sayın Bakan; “ONLARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Suç örgütü kurarak halkımızın huzurunu bozanların her an ensesinde olduklarını dile getirip; “Onlara göz açtırmayacağız" gerçeğini, tekrarlıyordu bir kez daha.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda;

"Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde; Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında Tekirdağ merkezli 7?? ilde düzenlenen "KAFES-36"operasyonlarında Suç Örgütü Üyesi şüphelilerin;

Yabancı Uyruklu şahısların KADIN PROFİLLİ sahte sosyal medya hesapları üzerinden, Türk vatandaşı erkek şahıslarla irtibata geçtikleri,

Görüntülü konuşmalarda müştekilerin müstehcen görüntülerini kayda aldıkları ve bu görüntüler üzerinden tehdit/şantaj yaptıkları,

Şüpheli kadınların, evlilik vaadiyle de para talep ederek dolandırıcılık yaptıkları,

Belli bir komisyon karşılığında Yabancı Uyruklu başka şahısları da ülkemize getirip çeşitli bankalardan çok sayıda banka hesabı açtıkları ve Şüphelilerin kullanmış oldukları hesaplar üzerinde yapılan incelemede yaklaşık 30 milyon TL dolandırıldıkları tespit edildi.” diyordu özetle.

O BİRİLERİNE BU SÖZLER, DUYDUK DUYMADIK DEMESİNLER O BİRİLERİ;

"ŞAFAK SÖKERKEN GÜN BATARKEN OPERASYONLAR SÜRECEK"

Operasyonları gerçekleştiren polis teşkilatını tebrik eden sayın bakan, paylaşımında şu ifadeleri kullanıyordu ayrıca;

“Allah ayaklarına taş değdirmesin. Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız.

Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek."