Hafta sonu güzel bir haber aktarayım dedim. Bir tür müjde niteliği taşıyan bilgiyi edinince, bahsetmezsem olmazdı., işte bahsediyorum.

 

 

Belki işitmeyenler olmuştur. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam farklarının ödeneceği tarih belli oldu diyerek söze başlayayım. Detayları da vereceğim, azıcık sabır.

Öncesinde, bir güzel haber daha var. Ondan da söz etmek gerek bence.

SEYYANEN ZAM DA YOLDA GALİBA!?!…

Maaş fraklarından da önemli bir kulis bilgisi dolaşıyor Başkent’te.. Üstelik hayli de dillenmiş durumda. İnsanın, işitince o bilgiyi; ‘Hadi inşallah’ diyesi geçiyor içinden elbette.

Bu bahsettiğim, bir kulis bilgisi, Lakin, gerçek olan da şu, “Ne vakit dillenince bu tür söylemler, gerçek oluveriyor” değil mi..?

Farklar dedim, yatacağı tarihinde belli olduğundan özetle bahsettim.

Olay şu; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek ödeme tarihlerini açıkladı..

Bu açıklamaya göre, SSK emeklileri için 6 Şubat, Bağ-Kur emeklileri için ise frakların yatacağı tarihin, 7 Şubat olacağı bilgisi en etkili ve yetkili ağızdan g elmiş oldu.

Yaşamda fark yaratacak seyyanen zam da gelmiş olsa, ne güzel olur ayrıca..

Keşke gerçek olsa aktarma çalıştığım kulis bilgileri..

Böyle bir temennide bulundum, inşallah gerçek olur. Şimdi döneyim, gerecek olana.

Bakan Vedat Işıkhan, açıkladı; "SSK emeklilerimiz için 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklilerimiz için 7 Şubat'ta fark ödemelerini gerçekleştireceğiz" diye.

Sayın Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren ve merakla beklenen frakların hesaplara yatacağı tarihi böylelikle vermiş oldu.

Işıkhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında;

"AYLIK FARK TUTARLARINI ÖDEMEYE BAŞLIYORUZ" dedi özetle..

Detaylar da verdi tabi ki.. Detaylar şöyle geldi; "Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız.

SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat'ta gerçekleştirilecek."

SEYYANEN DENİLEN RAKAM, 7 BİN LİRA…

Bu bir kulis bilgisi.. Bu bilgi, Başkent’te dillendikçe dillendi. Haliyle, bizler de işitir olduk.

O bilgide geçenleri işitince, heyecanlanmamak ne mümkün?

Ben de bir emekli olarak., heyecana kapıldım. Yalan yok.

Şimdi dönelim gerçek hayata.. Özellikle maaşlarına yapılan son düzenlemelerden memnuniyetsiz olan emekli vatandaşlar hayli çok.

Seyyanen zam taleplerini sosyal medya platformları ve emekli dernekleri üzerinden de dile getirmeyen, neredeyse yok..

Senaryo şu;  Yerel seçimlere kısa bir süre kala, kulislerde konuşulan, ayrıca emeklide heyecan yaratan  memnuniyet verici  denilenlere göre; emeklilere 7 bin TL civarında seyyanen bir zam yapılacakmış..

40 gün konuşursan, gerçek olur demiştir Atalarımız. Bu dene ve gör gerçeğinden bahisle, bizde konuşalım diyesim var şimdi. Kulis bilgisi sahiden de gerçek olsun diye..

Ben başladım gerçi. Bu kulis bilgisini, yaklaşık 10 gün önce işitmiştim. Geriye kaldı 30 gün.. hadi inşallah..