TARİH 16 Şubat 1925.. TÜRK Tayyare Cemiyeti’nin açılış konuşmasında, şöyle demektedir Yüce Önder;

-“İSTİKBAL GÖKLERDEDİR.. GÖKLERİNİ KORUYAMAYAN ULUSLAR, YANRINLARINDAN ASLA EMİN OLAMAZLAR…”

Ve, 99 yıl sonra Ocak ayı.. Aylardan Şubat olsa, Dahiyane sözün edildiği tarihin yıl dönümünde, Türk Hava Kuvvetleri mensubu olan, ilk astronotumuz Albay Alper Gezeravcı, Yüce önderi Atatürk’ ün çizdiği hedefe olan inançla, o an bulunduğu gökyüzünden, Uzay’ dan yani o dahiyane sözü tekrar edip, Türkiye’ nin ilk astronotu olarak  bir ilk’ e daha imza atmış olacaktı..

Önceki gece, nasıl da, irkildi içimiz.. Tüylerimiz nasıl da diken diken oldu. Gözlerimiz mi? Gözlerimiz elbette ki ayrı bir doldu..

Türkiye'nin ilk astronotu Pilot Albay Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri;

 "Yüce Ata'mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir" şeklinde oldu.

Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözü: “İstikbal göklerdedir” ‘i, Türkiye 99 yıl önce, 16 Şubat 1925’ de, sarı saçlım mavi gözlümden işitmişti.

Türk astronotu Alper Gezeravcı' nın da, uzaya çıkan ilk Türk olarak, ilk sözleri o dahiyane söszdeki ifade ile gelmiş oldu.

Uzayda kurduğu şu cümle, kimi duygulandırmamış olabilir ki?

İlk astronotumuz Albay Gezeravcı; "Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için ilk Türk'ün uzaya adım attığı şu anda” diye başladı sözlerine ve ekledi;

 “Yüce Ata'mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum: Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir"

Akıllarımıza kazınan bir fotoğraf vardır.. 16 Şubat 1925 tarihli.. O gün Türk Tayyare Cemiyeti açılmıştır.

Yüce önder, sağ elinin işaret parmağını göğe uzatmıştır.. Öncesinde ettiği sözdeki gibi:

“İstikbal göklerdedir…” demiştir..

 

Bu dahiyane sözün gereğini yerine getirip, Türk Hava Kuvvetleri’ne katılan ve Pilot Albay rütbesine yükselen ilk astronotumuz Alper Gezenavcı, anlamı kadar kıymeti de çok büyük o sözün yerine getirildiğine vurgu yaparcasına,  uzay’ dan haykırdı.. ”İstikbal göklerdedir.” diyerek.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru 36 saat sürecek yolculuğuna, önceki gece yarısı başlayan Dragon kapsülünde bulunan Ax-3 ekibinin ilk duygu ve düşüncelerini X hesabından canlı olarak yayınlandığına tanık oldu tüm dünya..

Tüm dünyanın önünde saygı ile eğildiği eşsiz lider Gazi Mustafa kemal Atatürk’ ün, 99 yıl önceki o dahiyane sözlerini işitti bu arada dünya kamuoyu..

Alper Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözü oldu; “İstikbal göklerdedir.” vurgusu..

Öyle büyük bir anlamı vardır ki edilen o sözün,söz milyonlarca ton ağırlığındadır..

Çünkü; dahiyanedir o sözü eden, dahiyanedir edilen..

Sarı saçlım, Mavi gözlüm, ne de güzel demiştir;

 “İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar”