Yandı, Yürekler Yandı. Yağan kar, buz kesen hava yetersiz kaldı. Başka bir anda, adım atar iken sokakta, tir tir titreten o ayaz bile vız geldi, tırıs geçti..

Kelimeler yetersiz.. Yaşanan acı büyük. Düştüğü yeri yakar deriz ya hep o ateş için..

O ateş, daha ömrünün baharındaki gencecik aslanları alıyordu aramızdan, nasıl tarif edilebilir ki ?..

Vatan sevdalısı evlatlarımızı emanet ettik Yurdumuzun  toprağına.. Toprak, üzeni yağan lapa lapa kar yüzünden, düne kadar  üşümüştü oysa ki..   Üşümüştü toprak. Ta ki kahraman evlatlarını bağrına emanet alana kadar kara toprak...

Uğruna can verdikleri Vatan toprağı; Bağımsızlık timsali Şanlı Ay yıldızlı bayraklar ile Naaşları sarılı aslanları görünce, sanki cennet bahçesine döndü bir anda..

Buram buram vatan koktu kara toprak. Şüheda fışkıracaktı sanki, sıkılsa o anda..

Gözyaşlarını döktü milletim, her bir defin sırasında. Tanıyan da üzgün, tanımayan da.. Çünkü, yitip giden her bir fidan, TÜRKİYEM AŞIĞYDI NOKTA…

Uğruna, gözünü kırpmadan Şahadete koşmuş yüzbinlerce Mehmetçiği Asırlardır bağrına basıp, emanet alan Yurdum toprağı, Çanakkale Mesela..

An geldi, şehidimin Aziz kanı ile sulandı, an geldi, ardından tarifsiz acıya boğulan silah arkadaşlarının her bir damlası kutsal gözyaşları ile harmanlanmıştı. 

Yine yaşanılan oydu yurdum dört köşesinde. 12 Vatan evladını bağrına bastı kara toprak, “Kıyamete kadar Emanetimsin” diye..

Ve, milyonların duası kabul oldu.. Henüz toprakları kurumadan çöktü  aslanlar, 12 silah ardakaşını hayattan koparan  o hainlerin üzerine..

Kahramanlarımız, kahraman Şehitlerimizi Şehit edenlerin hesabını gördü velhasıl.

Ve böylelikle; Kanları yerde kalmadı Şehitlerimizin.

Tek kelimeyle yaşanılan şu oldu; 12 şehidimizin kanı yerde kalmadı!

Kahraman Mehmetçiğimiz, Irak ve Suriye'ye hava harekatı düzenledi. Savaş uçaklarımız, yerle bir etti, o itlerin, inlerini.

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekâtlarında, ilk belirlemelere göre en az 26 teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu Milli Savunma Bakanlığımız.. Ellerinize sağlık Mehmedim, ne denilir ki başka.

22 ve 23 Aralık tarihlerinde gelen acı haberler, Ülkemizi yasa boğdu. Milletçe kavruldu yüreklerimiz.

12 askerimizin şehit olmasının ardından, gereği misliyle yapıldı vesselam.

TSK bölgeye operasyonlar düzenledi peş peşe. Aralıksız hem de..

F-16’larımız ölüm oldu yağdı, hainlerin üzerine. Sonuç mu; hainlerin Leşleri sıralandı öylece..

 Milli Savunma Bakanlığı, hava harekatlarında en az 26 teröristin öldürüldüğünü duyundu.Bir nebze de olsa, yaşadığımız tarifsiz acı azaldı. Sur serpte bu haber yüreklerimize.

Kara harekatıyla öldürülen 30 teröristle birlikte toplamda 56 terörist etkisiz hale getirildi kısacası.

HAVA HAREKATI İLE,  26 YILAN’ IN  BAŞI EZİLDİ.

Milli Savunma Bakanlığımızın açıklamadan söz edeyim özetle..

Şöyle deniliyordu; "23 Aralık 2023 tarihinde Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekâtlarında ilk belirlemelere göre en az 26 terörist etkisiz hâle getirildi.

Hava harekâtlarının sonucuna ilişkin hedef kıymetlendirme çalışmaları devam ediyor.

Böylece bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen sızma ve saldırı girişiminin ardından kara harekatıyla 30, hava harekatıyla 26 olmak üzere toplamda 56 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatında en az 26 terörist etkisiz hale getirildi.”

Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 6 askerimizi şehit vermiştik.

Aynı bölgede, PKK terör örgütünün hain saldırısında 6 askerimiz daha şehit düştü.

İsimleri asla unutulmayacaklar arasına girdi, 12 karamanımız.

Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan, Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak.Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşın.

Mekanınınız cennet olsun.. Rahat uyuyun kahramanlar,  bileşiniz ki, Silah arkadaşlarınız  gereği, pek güzel  yaptı..

Tanrı, Mehmetçiğimizi her daim korusun.. Amin…