5 bin liralık ikramiye için de yüzler güldü.. Ben gibi emekli olup çalışanda..

BİR EMEKLİ OLARAK, BENİ DE MUTLU ETTİ, 'GÜZEL ZAM GELECEK' HABERİ..
Hadi inşallah.. Bu konuda, güzel haberlere ihtiyacı var emeklinin..
5 bin liralık ikramiye için de yüzler güldü.. Ben gibi emekli olup çalışanda..
Şimdi, emekli için güzel diye nitelendirilebilecek o haberden söz edeyim.. 
Türk basınında; "Bakan Işıkhan sinyali verdi!" şeklirnde balıklar ile asedilen konu, emekliye yapılacak zamdı.
Kısacası;  Emekliyi güzel bir zam bekliyor diyebiliriz. neden mi? Neeni şu; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak zammını iple çeken emeklilerle ilgili yaptığı açıklamasında;
"Ömrünün en verimli yıllarını ülkemiz için çalışarak katma değer üreterek geçirmiş emeklilerimizi asla göz ardı edemeyiz ve yok sayamayız" demiş.
Edile bu sözler, haliyle; "Emekliyi iyi bir zam bekliyor" yorumlarını berebarinde getirmeye yetti. Emeklideki beklenti bu yönde yani..
Detaylıca sözler edecek olur isek şayet, bu konuda şunlar söylenebilir.
"Emekli maaşına güzel zam geliyor.." Hadi inşallah.. Kim istemez ki güzel bir zam' mı?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) Aylık İstişare Toplantısı'da konuşmuş bu konuyla ilgili.
Emekliye yapılacak zam öncesi dikkat çeken bir mesaj vermiş de diyebiliriz. 
Bakan Işıkhan, emeklilerin yok sayılamayacağını ve göz ardı edilemeyeceğini vurgular iken, ben dahil, emeklileri  umutlandıran bir çıkışa imza atmış..
Sayın Bakan' ın bu söylemi: "Emekliyi güzel iyi bir zam bekliyor" şeklinde bir beklentiye soktu kısacası.
Bir de şöyle bir vurgusu vardı sayın Bakan’ ın..
"İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"
Bu deyim, hayli bilindiktir.. Bilindik olunca edilen söz, emekli de bir bekleyişe giriverdi..
Bakan Işıkhan, ülke olarak yeni bir ekonomiye geçiş sürecine tanıklık ederken, son yıllarda yaşanan afetler, pandemi ve küresel mali krizler sebebiyle bu kabuk değiştirme sürecinin sancılarının yaşandığına vurgu yaptığı obahsettiğim o açıklamasında;
"Normal şartlar altında bire on verim alabileceğimiz ekonomik ve sosyal politikalarımız, tüm dünyanın içerisinde bulunduğu olağanüstü şartlar sebebiyle sekteye uğrasa da asla yolundan şaşmıyor ve ilkelerinden taviz vermiyor. 
'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' bizim en önemli ilkelerimizin başında geliyor." 
Sayın bakan’ ın Satır arası vurguları , emeklide hakıl beklentinin nedeni diyebiliriz bu manada.
Çünkü, şöyle de bir sözü vardı Bakan Işıkhan’ ın:”EMEKLİLERİMİZİ YOK SAYAMAYIZ"
Açıklamasında geçen satır arası mesajlar önemliydi vesselam.. 
Misal; “Şartlar ne olursa olsun, esnafıyla, işçisiyle, işvereniyle, emeklisiyle, çalışanıyla yediden yetmişe, büyük ve güçlü Türkiye hedefimize yürürken, bizlere yoldaşlık yapan her bir vatandaşımızın yüzünü güldürmek, refahını temin etmek bizim öncelikli gündemimiz olmuştur.” diyordu sayın bakan. 
Ayrıca, şöyle de bir ifade kullanıyordu; “Bu anlamda ne müreffeh Türkiye'nin mimarları esnaflarımızı, ne de ömrünün en verimli yıllarını ülkemiz için çalışarak katma değer üreterek geçirmiş emeklilerimizi asla göz ardı edemeyiz ve yok sayamayız."
İKRAMİYELER İÇİN DE KONUŞTU…
Bakan Işıkhan, geçtiğimiz ay emeklilere tek seferlik bayram ikramiyesi ödemesi yapıldığını ancak çalışan emeklilerin bundan faydalanamadığını hatırlatıp;
"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bu tek seferlik ikramiyeden, esnaflık yapan emeklilerimiz dahil, kapsam dışında tutulan tüm emeklilerimiz faydalanacak.
Sayın Cumhurbaşkanımızın cuma günü müjdesini verdiği gibi, çiftçi, esnaf emeklilerimiz de dahil olmak üzere tüm emeklilerimize tek seferlik ikramiye ödenmesini yapmış olacağız" dedi.
Aralık ayı içinde, muhtemeldir ki ikramiyeler hesaplara yatar.Olmadı, yeni yıla Sarkar..
Öyle de olsa, böyle de; İkramiye geliyor.. Akmasa da cüzdanlara nakit, bi deyişle damlayacak… Ekonomik sorun sıkıntıya, çare olacak..