Sokak konuşutu önce..Sorular deve dişi gibi...

"KÜRT DEVLETİ Mİ?... BU DA NE ŞİMDİ?"
Hayli tepkili smiyaset kamuoyu kadar, basında yer bulan haberler... 
Anlatım tam da şöyle; "Kürt devleti istediğini her röportajında dile getiren sanatçının elini öptüğü fotoğrafla tepkilerin odağına yerleşen Özel'e CHP içinden de eleştiriler gelirken, Chakar tepkilere sosyal medya hesabından, ''Anadilimde şarkı söylemek için kimseden izin almayı düşünmüyorum' sözleriyle yanıt verdi."
Konudan haberdar olmayanlar için, özetleyeyim şimdi şu meseleyi..
Çiçeği burnundaki CHP lideri Özgür Özel'in Kürt devleti isteyen soprano Pervin Chakar'ın elini öpmesi bu konu..
El öptüğü anı anlatır fotoğraf karesi, tartışma çıkarmaya yetti de denilebilir..
Bir anda, karışıverdi ortalık.. CHP' nin yeni  Genel Başkanı Özgür Özel, HDP'li Pervin Buldan ile birlikte gittiği konserde dünyaca üne sahip Kürt soprano Pervin Chakar'ın elini öpüyor sahnede.
Ve, tepki toplayan o an üzerine kaleme alınan haberler vardı elbet..
Ulusal basında tatip etitğmi akdarı ile, bir haberde şu cümle geçiyordu;
"Kürt devleti istediğini her röportajında dile getiren sanatçının elini öptüğü fotoğrafla tepkilerin odağına yerleşen Özel'e, CHP içinden de eleştiriler gelirken, Chakar tepkilere sosyal medya hesabından, ''Anadilimde şarkı söylemek için kimseden izin almayı düşünmüyorum' sözleriyle yanıt verdi."
"El öpmek ile dudak aşınmaz" ifadesi ile hatırımızdaki ata sözü kimin aklına gelmez ki şu durumda?.. Gerçi, bu meseleye bakış açısı ile önemli.. Sahi Kürt devleti de ne?
Biri bitti der iken, yeni başladı seçim telaşının.  Seçiml atmosferine girildi malum..
Siyasbet ve siyasetçiler her yerde.. Misal, CHP Genel Başkanı Özgür Özel..
Mega Knet İstanbul ' da, Kadıköy'de izlemeye gittiği bir operada oluşan kare,  tepkilerin odağına yerleşiverdi.
Konu hayli hassas. Tepkiye yolaçan mesele bu alamda dikat çekici elbet.
Kürt devleti istediğine dair açıklamalarıyla bilinen Kürt soprano Pervin Chakar'ın konserini HEDEP'li Pervin Buldan ile birlikte izleyen ve Chakar'ın elini öperek fotoğraf veren CHP lideri Özel'in bu hareketine, iddiaya göre;  parti içinden de eleştiriler gelmiş haylice.,.
Tepkiye yolaçan fotoğraf, CHP lideninin İstanbul-Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası'nda piyanist Paolo Villa'nın 'Bir Opera Gecesi' dinletisine katılımı sırasında çekilmiş.
Özel ile birlikte, bu etkinlikte CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da yer alyan isiler imiş. HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan da geceye katılanlar isimlerden bir diğeri.
CHP lideri Özel'in, Kürt devleti isteyen sopranonun elini öpmesi üzerine gelen eleştirilere, sanki  yanıtı da gecikmemiş ..
Sosyal medya hesabından gece ilgili paylaşım yapan CHP lideri Özel;
"İstanbul Kadıköy'de Süreyya Opera Sahnesi'nde ünlü soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa'nın 'Bir Opera Gecesi' dinletisine katıldık. 
Sn. Chakar'ın performansı kadar verdiği barış kardeşlik mesajları ve deprem acımızı paylaşması da etkileyiciydi." ifaelerini kullanmış..
Özel'in dinletiye katılması ve gecenin sonunda Chakar'ı reverans yaparak kutlaması, sosyal medyada  büyük tepki çekmiş ayrıca. 
CHP içinden de eleştiriler gelmiş.. Ulusal medyada, bu duumdan da söz ediliyordu, dün gözüme çarpan bazı haberlerde.
Siyaset üzerine, an geliyor saman alevi gibi parlamalar yaşanıyor.. 
Sözler sertleşiyor, eleştiri dozu artıyor, çok üst perdeden ifadeler eşliğinde laflar ediliyor. Sonuçta,dilin de kemiği yok..
Mesele; Kürt devleti kurma arzusu ve bu düşüncenin tekrar edilmesi olunca Türkiye'de,dilin kemiği olup olmadığına da kimse bakmıyor zaten vesselam..
6 AY SONRA, YİNE KURULTAY!?!... 
Çanakkale’de., duayen siyasetçiler vardır.. Analizleri de hayli sağlamdır..
Boşa lakırdı etmeyen öyle çok tanıdıklarım var ki, siyasette… Süreç içinde siyasete dair yaptıkları, tespitlerinin, yine bahsettikleri süreç içinde hayata geçtiğini görünce, Çanakkale siyasetçisi boşa konuşmaz kanısına kapılanlardanım bendeniz..
Detaylarından söz etmeyeceğim fakat, yine bir fotoğraf karesi üzerine değerlendirmelerde bullunduk önceki gün, Çanakkale siyasetinin duayenleri ile..
Bir tatil hatırası anı fotoğrafı idi üzerine yorumlar getirdiğimiz.. 
Umursamaz tavırlar ile beden dili pek rahat kişiler vardı karede.. 
Kimi şortlu, kimi usturuplu giysili..
Bir isim vardı ki aralarında, şimdilerde hayli üst makamda..
Belki de, gözlenen o samimiyeti abartmış olanlara idi, duayen siyasetçilerden gelen okkalı yorum..
“6 Ay sonra, yine kurultay…!” denilir iken..
Tahmin edilen süre içinde tekrarı olur olmaz, bilemem fakat.. Üç aşağı beş yukarı, tahmin edilen olur ise, bahsettiğim o fotoğrafı da detayları ile anlatırım. Söz…
Kalın sağlıcakla.. Meteoroloji birden hava sıcaklığının düşeceğini ön görüyor.. Tahminlere göre, kara kış kapıda.. Kar var, ayazı da cabası.. Aman ha, sağlıkla kalalım..