Aha tam da öyle oluyor san ki. Kasım ayında, istifalar başladı, siyaset kamuoyu Başkent'i de sarsan bu gelişmelere ayrı bir odaklandı.

İYİ Parti' de gözlenen yaprak dökümü için;  "kan kaybı" ifadesi ile yapılsa da tarif, hani bir de şöyle bir söz vardır; Arife tarif mi gerek..

Siyasetten, herkes kadar anlarım, ilgi durumum da herkes kadar yani. Sandık başında biter bendeki siyaset.. Gönlümdeki partiye, aday da kafama yatar ise oy atarsam atarım, olmadı boş geçerim...

Ben gibi düşünenlerin de haylice fazla olduğundan eminim.. Mesele, ben vari düşünme değil elbet.. Mesel ortada, nedenler belli, gerekçeler net ve açık..

Bir istifa daha yaşanınca, Başkent gündemi haliyle ülke gündemine oturuverdi.

Herkes gözlüyor. İYİ Parti' de üst üste yaşanan istifaları. Bu istifalara bir yenisi daha eklenince, sosyal medyadan konu üzerine binlerce yorum yapılmaya başladı.

İstifadan söz eder iken son demek doğru olur mu bilemedim ancak, dün gelen yeni haber İYİ Parti'de ki son durumu özetliyordu..

Ankara Milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa etti. Böylece İYİ Parti'nin Meclis'teki koltuk sayısı 42' ye indi.

İyi de, bu istifa dalgası devam eder mi? şimdi, siyaset kamuoyu bu soruya yanıt arar oldu.

Bilindiği üzere; geçen hafta İYİ Parti'nin kurmaylarından, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, partinin Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem ve Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu istifa kararı alıp, uygulamaya koymuşlardı bu dikkat çeken kararlarını.

Siyaset ısınıverdi yine. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in; "Defolup gitsinler" dediği iddia edilen vekillerden biri olarak gösterilen, Milletvekili Adnan Beker'in, sosyal medya paylaşımıyla istifasını kamuoyuna duyurması, Başkent gündeminin en sıcak baylığına dönüşü verdi dün.

Bu istifa ile İYİ Parti'nin Gazi Meclis'teki sandalye sayısı 42'ye indi.

Milletvekili Beker istifa mesajında; "Hayatım boyunca doğruluğu ve dürüstlüğü ilke edindim. Attığım her adımda, çıktığım her yolda daima 'önce ülkemin, önce milletimin menfaati' dedim.

En büyük hayallerim hep ülkem için oldu.

Bu da elbette çok çalışmakla mümkündü.

Bu vesileyle, ülkemizin her yerinden, her kesiminden bir araya gelen yol arkadaşlarımızla birlikte İYİ Parti'yi kurduk.

25 Ekim 2017'den beri İYİ Parti'nin başarısı için gece gündüz demeden var gücümle, her alanda mücadele ve emek verdim." şeklinde uzunca bir cümle kurdu.

Partiden İstifasından ise şu ifadeler ile söz etti sayın vekil:

"Aziz Türk milleti ve kıymetli Ankaralı hemşehrilerim, Ankara'mızda yaşayan başta siz değerli Ankaralı hemşehrilerimin ve esnaflarımızın olmak üzere bana gelen tüm talepleri gücüm yettiğince dile getirmek, mümkün olduğunca yerine getirmek ve çözüme kavuşturmak amacıyla 2019 Yerel Seçimlerinde sizlerin teveccühü ile Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevine seçildim.

Çok şükür görevimi büyük bir özveriyle yerine getirdim.

Dört yıllık görev sürem boyunca 200 binden fazla vatandaşımızı ve partilimizi ABB İYİ Parti Grup Başkanlığımızda ağırladık.

Sokağa indik; Ankara'mızı mahalle mahalle, sokak sokak, köy köy gezdik.

İlçe ilçe Ankara'mızın problemlerine doğrudan temas ettik.

-TEMAYÜL YOKLAMASINDA PARTİ İÇİ REKORLA 1. SIRA VEKİL ADAYI OLDUM..

14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde, Grup Başkanvekilliği görevimden ayrıldıktan sonra İYİ Parti üyelerimizin yüksek teveccühü ile temayül yoklamasında 3 bin 632 oy alarak, parti içi rekorla Ankara 2. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldum.

Partililerimiz, yol arkadaşlarımız, gönüllülerimiz ile beraber soluksuz bir seçim kampanyası yürüttük.

Seçim bölgemde İYİ Parti'nin oyunu hep birlikte artırdık.

Sivil toplum kuruluşlarımız, esnaf birliklerimiz, köy ve mahalle muhtarlarımız ve gençlerimiz ile sürekli bir araya geldik.  Taleplerini TBMM çatısı altında dile getirdik; soru önergeleri, araştırma önergeleri ve kanun teklifleri verdik.

Bu zamana kadar, başta Ankara'da yaşayan kıymetli hemşehrilerime hizmet olmak üzere, İYİ Parti'nin başarısı için durmadan, yorulmadan çalıştım. Bu süreçte benimle beraber yürüyen tüm yol arkadaşlarıma tek tek teşekkürlerimi iletiyorum.

Aziz Türk milleti ve kıymetli hemşehrilerim, İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralı hemşehrilerim ve Yüce Türk Milleti'ne daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden, bugün itibariyle İYİ Parti'den istifa ediyorum."

AKLA GELEN İLK SORU; AK PARTİ'YE Mİ KATILACAK?

İYİ Parti'den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AK Parti'ye katılmıştı geçtiğimiz hafta. Bu istifa haberi ardından, benzer bir durumun yaşanıp yaşanmayacağı haliyle akla geliverdi.

Dahası, kulislerde Adnan Beker'in de Hatipoğlu gibi AK Parti'ye katılacağı konuşulmaya başladı..

Bunun yanıtını, elbette ki zaman verecek..

Kimine göre belkiler, kimine göre, aslalar kazanacak bence..

İYİ Parti lideri Meral Akşener, önceki gün gerçekleşen grup toplantısında;

 "Bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim." demişte.. Hatırlatmak istedim.

Ardından da şöyle devam etmişti sayın Akşener;

"İyiler Hareketi cep doldurmaya kalkışanların karşısında, sırtında yara olmayan, tertemiz, gözümün içine baksan arkasının görüldüğü insanlardan oluşan bir partidir.

Bunun dışında davrananların içimizde yeri yoktur"

Denilenler ve yaşanılanlar böyle..

Bu noktada kendimce diyeceğim; Taktir kamuoyunun..

Rahmetli 'baba' düştü şimdi aklıma.. Ne güzel etmiştir o sözünü:
"Dün dündür, bugün bugün..."