İzinde Değil... Mesaideyiz... Bu Kutlu Yol Var İken Yürünecek,

Kendi adıma konuşuyorum fakat, aynı zamanda şunu da iyi biliyorum. Yaşadığım bu kutsal topraklarda soluk alan her bir Çanakkalelinin sevdası aynı ATAM.. Sana Sevdamız Çok Büyük Vesselam..

Kuş uçumu beş on bir metre mesafede, halen ayak izlerinin bulunduğu Şehitler coğrafyasından haykırdın en başta. “ Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir…” diye..

Ve şu da tartışılmaz bir gerçek.. Yüce Türk Milletine, Kurtuluş Savaşı Mücadelesinde, ilham oldu Çanakkale’de kazandığın zaferler..

Ne seni unuturuz dünya döndükçe, ne de bize bıraktığın en kıymetli miras, Cumhuriyetimizi korumaktan bir an olsun vazgeçeriz ATAM…

Bu şehrin çocukları, bizler yani.. Her gün, şükranla yad ediyoruz üzerinde yaşadığımız topraklarda, kefensiz yatan yüzbinlerce Çanakkale Aslanını..  Okuduğumuz Fatiha’ lar, sana ve silah arkadaşlarının ruhlarına hediye ATAM…

İlk olarak, anne baba demeyi öğrenen dünyaya yeni gelmiş her bir evladın, seni fotoğraflarından bir bakışta tanıyor ATAM…

Bir görsen minicikleri, nasıl da gözleri doluyor seni gördüklerinde ATAM..

Genetik geçiş ile ATATÜRK sevgisi,  tam da bu olsa gerek ATAM..

Karşı kıyılarda, 1915’ in Ağustosunda, verdiğin o emrin: “Size taarruzu Değil, Ölmeyi Emrediyorum..” her gün bizim kulaklarımızda ATAM…

İki siper arası mesafe, üç beş metre iken, okumayı bilenler Kuran-ı Kerim’ den Ayetler, bilmeyenler Kelime-i Şehadet getirerek atıldılar ya, 7 Düvel’ in üzerine.. Böylece Geçilmez Kıldılar ya Çanakkale’ yi hem denizden hem de karadan ATAM..

Bizler de Çanakkale Evlaları olarak, gösterdiğin kutlu yolda, Ülkemizi daha da güçlendirmek için aynı kararlılıkta yürüyenleriz ATAM..

Mesaimiz var, 365 gün 6 saat.. 7 gün 24 saat..

Vatanı, Milleti, Şanlı Bayrağı ölesiye sevme tutkusu, her daim her birimizde vesselam..

Bir atılsak şöyle göklere, o an uçasımız var.. Sana olan tarifsiz özlem, sana olan benzersiz hasret, inan ki  her bir evladında ATAM..

7’den, 70’e, bu gün hayat bir kez daha duracak..

Saatler 09:05 i gösterir iken, sonsuz şükran ve saygı ile manevi huzurundayız Meydanlarda..

Kimimizin gözünden yaşlar süzülecek, kimilerimizin içinde, fırtınalar, tayfunlar kopacak..

Sözün bittiği yerdeyiz belki, ne var ki sana olan özlem ve sevgimiz hiç bitmeyecek..

Seni andığımız her 10 Kasımda, Misliyle artan bu aşk var ya ATAM;

Seni hiç görmeseler de, hiç tanımamış olsalar da, her 10 Kasım’da, Milyonlarca Türk evladı, sana daha da  sevdalanıyor ATAM..

Ne senin için yazılan binlerce şiir, ne de adına düzenlenen Anma etkinliklerinde verilen konferanslarda kurulan milyonlarca cümle, inan ki yetmiyor seni anlatmaya ATAM..

Bir 10 Kasım sabahına daha uyanıyor Aziz Milletin.. Her birimizin içi buruk, gözü yaşlı.. Dilimizde bir tek senin ismin.. İyi ki vardın, iyi ki ATAMIZ oldun ATAM..

Bize mirasın, eşsiz emanetin, Cumhuriyeti’ nin 100. Yılını coşkuyla, gururla kutladık, şunun şurasında, 12 gün evvel..

12 gün evvel tarifsiz coşkuyu, bu gün ise hüznü yaşıyoruz..

Bayraklarla donattık yurdun dört bir köşesini.. Günlerdir içimizde Cumhuriyetinin neşesi..

Kasım’ ın en sevimsiz gününde, seni özlem, minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz..

Dünya döndükçe, Cumhuriyetin daim var, bizim tek sevdamız da sen olacaksın ATAM..