iYİ Parti kurulduğu günden bu yana zaman zaman acele kararlar almak zorunda kalmış ve hatta biraz da aceleci davranarak hatalar yapmıştır.

Yıllardır AKP iktidarını değiştirmeye gücü yetmeyen CHP ile iş birliği yapmanın zararını görmüştür..

Açıkçası İYİ Parti, Kılıçdaroğlu ile siyasal yol arkadaşlığı yaparak kendini tahakküm altına aldırmış ve her seçimde adeta çekirge gibi bir sıçramış iki sıçramış ama hedeflediği başarıyı elde edememiştir. Hatta AKP karşında mağlup olmayı gelenek haline getirmiş YENİ CHP can simidi işlevini görmüştür.

Artık vakit gelmiştir.

İyi Parti artık siyaset sahnesine baş rolde çıkmak zorundadır.

Çünkü İYİ Parti’nin bir kere daha sıçramaya hakkı kalmamıştır.

İYİ Parti yerel seçimlerde her yerde aday çıkarma kararından vazgeçip CHP ile iş birliğine kalkışması ölümcül hata olacak ve Türkiye genelinin de çok büyük oy kaybına uğrayacaktır.

İYİ Partinin kentli seçmen tabanı, böylesi bir yalpalama karşında kendine yeni bir yol arayacaktır.

Olasılıkla İYİ Parti içerisindeki ülkücü kökenliler MHP ve Zafer Parti’sine, Atatürkçü, ulusalcı ve sosyal demokrat kesimi de Memleket Partisine yönelecek veya sandığa hiç gitmeyecektir.

Bu nedenlerledir ki İYİ Parti, 2024 yılı ve sonrasında yapılacak seçimlere ya tek başına girmelidir veya Memleket Partisi ve Zafer Partisi ortak hareket etmelidir.

Akıl ve mantık ikinci seçeneği zorunlu kılmaktadır.

İYİ Parti’nin Memleket Partisi ve Zafer Partisi ile bir iş birliği, Türkiye’nin gelecek yıllarını garanti altına alacak, devletimiz, vatanımız ve milletimiz aradığı mutlu ve huzurlu günlere geleceğinden taviz vermeden kavuşmuş olacaktır.

Bu üçlünün başarısı aynı zamanda Atatürk’ün partisi olması özelliğini genel merkez düzeyinde kaybeden CHP’yi de girdiği çıkmaz yoldan geri döndürecektir.

İYİ Parti’nin çatısı altında veya belli il ve ilçelerde bu üç partinin ortak hazırlayacağı listeler üzerinden yerel seçimlere gidilmelidir.

İYİ Parti, Memleket Partisi, Zafer Partisi memleket meselelerine hemen hem aynı pencereden bakmaktadır.

Üç partide Türk Milletini, Atatürk değerlerini, devleti ve vatanı sahiplenmede yöntem farklılıkları olmakla beraber aynı istikamette ilerlemektedir.

Üç parti liderinin samimi ve içten bir diyalog içerinde ortak hareket edebilecekleri de gün gibi aşikardır.

Böylesi bir iş birliği, halkın gözünde büyük ilgiye ve yeni bir heyecan dalgası sebebiyet verecektir.

Böyle bir seçeneğin öncelenmesi ülkemiz ve geleceğimiz açısında değerlidir.

Ancak özellikle İYİ Parti yerel seçim adaylarını belirlemede çok dikkat davranmalıdır.

Adayları belirlemede genel merkezin, il, ilçe veya bölge milletvekillerinin istişare yapması elzemdir. “Ben yaptım oldu” mantığıyla tek taraflı dar kadro kararları partilerine büyük zararlar verecektir.

Çünkü İYİ Parti için Nebi Hatipoğlu vakası, Zafer Partisi açısından da Sinan Oğan’ı Cumhurbaşkanı adayı ilan edilmesi tam bir siyasal kaza örneğidir.

CHP’nin yerel seçim stratejisi ve işbirliği anlayışı belli oldu

Kemal Kılıçdaroğlu ve yakın çevresindeki ekip (bence o çevre hâlâ Özgür Özel’in etrafında varlığını korumaktadır) 2023 seçimlerinde çok ama çok büyük hatalar yapmıştır (kim bilir, belki de bile isteye yapmıştır).

AKP’nin tereddütsüz en büyük destekçisi olacak olan  DEVA, GELECEK ve Saadet Partisi, Kılıçdaroğlu sayesinde grup kuracak sayıda milletvekilliği kazandırmıştır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun meclise taşıdığı partiler AKP’nin ısrarla dile getirdiği yeni anayasaya EVET diyecek partilerdir.

AKP’nin yeni anayasasına Özgür Özel’in Yeni CHP’si birkaç küçük itirazın dışında tümüyle kabul edeceğini olağan bir tercihtir. Çünkü hepsi de Türkiyeli ve Türkiye milleti taraftarıdır.

Hatta;

GELECEK, DEVA, DP ve SP’si olasılıkla CHP’nin HEDEP ile yapacağı işbirliğine hayır demeyecekler, CHP ve HEDEP’nin listelerinde yer almaları onları ilkesel olarak ters gelmeyecektir.

Özgür Özel’in ve CHP’nin  esas yancısı ve has partisi artık HEDEP’tir.

YENİ CHP ve HEDEP el ele vererek, gerekirse İstanbul ve Ankara’yı da riske ederek, her zaman çantada keklik gördüğü mutat il ve ilçelerde HEDEPE adaylarını CHP listelerinde,

HEDEP’in güçlü olduğu Doğu ve Güneydoğu il ve ilçelerinde ise CHP ve diğer parti adayları HEDEPE listelerinden yerel seçimlere katılabilir.

İşte, böylesi bir durumda; Kılıçdaroğlu’nun eski, ama  Özgür Özel’in yeni ekibi de olan kadrolar Türk Milletinin gözünde siyasal harakiri yapmış olacaklardır.

Çünkü ulusalcılar ve Atatürkçüler CHP’yi anti Atatürkçülere teslim etmemek için uzun soluklu bir mücadelenin içerinde girerek, CHP’’yi yeniden Atatürk’ün kurduğu parti haline getirmek isteyeceklerdir.

Yukarıdaki kombinasyonların içerinde en rahat olacak partiler şayet uygun bir formül üzerinde anlaşabilirlerse İYİ Parti Zafer Partisi ve Memleket Partisi triosudur.

Ama bakalım bu üç partinin stratejistyenleri nasıl hareket edecekler?

Bakalım aklın yolu bir olacak mı?