Saat 09;05’ te, Zaman Duracak!...

 Yediden, yetmişe dile getireceğiz Atamıza olan tarifsiz özlemi. Kimimiz yaşama veda ettiği o saatte, saygı duruşunda olacağız.. Kimimiz ise, “ATA’ ya saygı yürüyüşünde…”

Askeri deha olarak doğduğu topraklarda, tarihe geçen Şanlı zaferini nasıl unuturuz ki Yüce Önder’ in..

Anafartalar’ da tarih yazdı Mehmetçikleri ile.. Verdiği o emir, dünyanın hiç bir ordusuna verilmemişti.. “Size Taarruzu Değil Ölmeyi Emrediyorum!!!”

Vatanları için, Ezan Sesleri dinmesin diye minarelerde, Egemenlik ve Bağımsızlık Kayıtsız Şartsız Türk Milletinin olsun diye ilelebet, Şehitlik şerbetini düşünmeden içen Şanlı ordunun, büyük komutanının, aramızdan ayrılışının 85. Yılında, onun bizlere gösterdiği  yolda ilerleyen bizler, Sonsuza dek Rahmetle anacağız Atatürk’ümüzü..

Zafer ve Destanın şehridir Çanakkale.. Adanı, Dünya Savaş tarihine Altın Harflerle yazılan, 18 Mart Deniz Zaferi’nden alan; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nin, ‘Atatürkçü Düşünce Topluluğu’ yarın, (10 Kasım Cuma), Kordon boyunda ATA’ ya saygı yürüyüşü düzenliyor.

Geleceğin güvencesi gençleri, Topluluk Başkanı Deniz Kuvvetli, Başkan yardımcısı Nilüfer Aleyna Yavuz başta, ATATÜRK Gençliği ÇOMÜ’ lüler Yüce Önderimizi sonsuzluğa uğurladığımız günde, 10 Kasım Cuma günü saat 17:30’ da, Kordon boyu Golf Çay Bahçesinde buluşacaklar. Adımlar, Atamızı anmak için atılacak.

Çanakkale’ye daveti var gençlerin, ‘Birlikte Yürüyelim..”

 Sözünü ettiğim anlamlı yürüyüşün duyurusunu, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel başkan yardımcısı, ÇOMÜ Öğretim görevlisi Necmi Akyalçın ve ADD Çanakkale Şubesi Başkanı Mehmet Emin Şevik,  günlerdir yapmaktalar.

Cumhuriyetin 100. Yılında, 60 bini aşkın Çanakkalelinin katılımıyla, Çanakkale Valiliği himayelerinde düzenlenen, 2023 Metrelik Şanlı Türk bayrağı altında gerçekleşen Fener Alayı yürüyüşünde, tarih yazılan yer olmuştu yine Çanakkale.

10 Kasım günü,  benzeri bir tarihin yeniden yazılması var gündemde. Yine bir tarih, yazarsın sen Çanakkale…

SİRENLER ÇALACAK, HAYAT DURACAK.

ANMA TÖRENİ’ ne ilişkin detayları da vereceğim ayrıca.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EBEDİYETE İNTİKALİNİN 85. YIL DÖNÜMÜ ANMA PROGRAMI” başlığı altında, Valilikçe yapılan bir duyuru var.

Bilindiği üzere, Cumhuriyet Meydanı bir süredir kapalı, Düzenleme çalışması nedeniyle.

Cumhuriyetin 100. Yılını, Cumhuriyet meydanında kutlayamayan Çanakkale, ATA’ sını bilindik o adreste anamayacak bu sene.

Bu yıl, Yüce Önderimizi, Valilik önünde düzenlenecek törenle anacağız.

Bu durum üzerine konuşmak gerekir ya neyse.. Meydansız kaldık , Ne Kutlama yapabildik 100. Yılda, Cumhuriyet meydanında, Ne de ATAMIZI EBEDİYETE İNTİKALİNİN YIL DÖNÜMÜNDE ANAMIYORUZ CUMHURİYET MEYDANINDA ..

Diyecekler olacak şimdi: ‘Senin ne haddine’ eleştirmek falan diye.

Olsun, desinler.. Biz tarihe notumuzu düştük bir kere..

Cumhuriyet meydanı düzenleme nedeniyle kapalı olduğundan, Atatürk’ümüzü, Valilik önünde anıyoruz bu sene..

Anma töreni bilindik seremonı ile başlayacak. Valilik önündeki Atatürk anıtına, Çelenkler Sunulacak önce. Ardından sirenler çalacak ve saygı duruşu.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü Anma Programı, İÇDAŞ Kongre Merkezinde devam edecek. Bu etkinlik, saat 10:30’ da başlayacak.

NE YOKLUĞUNA ALIŞTIK, NE SENSİZLİĞE.. RAHAT UYU ATAM.

BİZLER,  İZİNDEYİZ, GÖSTERDİĞİN YOLDA İLERLİYORUZ  MİLLETÇE…