Şikayetçi değilim elbet.. Mesleğimizin cilvesi bunlar...

Hatırlamıyorum şu an, tam olarak tarih neydi... Pandemiden önce olacak san ki..
Muhtarlara tanınan hakkın, Gazetecileri de tanınması konusunda bir iki satır kalema aldıklarım olmuştu.
Dahası, bu konuda dönemin AK Parti Gurup başkanvekili sayın Turan'a da bahsetmiştim kendisi yanlış hatırlamıyorsam bu konuda  gelenh talepler olduğunu ve çalışıldığını söylemişti.
Sayın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir çok meslektaşım adına bu yazdıklarımdan umarım haberdar olur.. Medya Takip Merkezleri, sayın bakanın ismini zikrettiğim bu ifadelerin yer bulduğu metni, bir şekimlde ulaştırırlar Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğine..
Muhtarlara tanınan bir hak var. Bir dönem görev yapmaları ardından, ömür boyu silah taşıyabiliyor ve Ruhsat harcından muhaf kalıyorlar.
İletişim Başkanlığına akretide, Basın Kartı sahibi biz gazeteciler,silah taşıma ruhsatı hakkına sahibiz.. Yasalar çerçevesinde istenilen şartlar uygun ise şayet..
Özellikle mesleğini yıllar boyu, Polis Adliye Muhabiri olarak icra etmiş olanlarımız. Organize Suç Örgütleri ile mücadele kapsamında greçekeşen opekrasyonları da tüm ayrıntıları ile haberleştirmişlerdir. 
Gazetecinin görevi elbet bu.. Tüm detayları ile başarılı oerasyonları haberleştirmek.
Terörist yakalanmış yazacak.. Terör örgütü mensubu olmaktan gözaltılar yapılmış, yazacak..
Cinayet zanlıları, gözünü kırıpmadan adam öldürenler ve dahası..
Kısacası, magazin haberi değil çoğu kez yazdıklarımız. Haliyle, dosttan ziyade,  hasım birikti yıllar içinde...
İşte bu noktada, Muhtarlara verilen hakkın, Gazetecilere de verilmesi konusunda, meslektaşlarımın hep dile getirdiğini kaleme alayım istedim.
Belki diyorum sayın İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, sesimizi işitir..
TERER BAŞTA, ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTLERİ VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE...
Emniyet güçlerimiz, tarih yazıyorlar adeta..Hey maşallah..
Dün, sayın Bakan Yerlikaya rakamlar sundu. 
Etkisiz hale getirilen hainlerden, tepelerine binilen Organiza suç örgürtülerine, uyuşturucu üretip, geleceğimizi zehirleyen, Zehir tacirlerine yönelik alkıymatan operasyonlardan söz etti.
Gölgeleri gibi, Emniyet güçlerinin bu  suç örgütlerinin, teröristlerin peşinde olduğuna dikkat çekti.. Son terörist etkisiz hale gelinceye dek, azim ve kararlılıkla mücadelenin süreceğinin altını çizdi sayın bakan.
Son 120 günde, yazılarn tarihten söz etti kısacası. 7 /24 , 365 gün 6 saat, güvenlik güçlerimiz, türkiye'nin huzur ve güveni için görev başında. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin.
Çanakkale Polisi, Jandarması ve Sahil Güvenlik Güçlerimiz, insan tacirlerinin, Göçmen kaçakçılığıyla  mücadelede çok önemli operasyonlara imza atıyorlar malum.
Özellikle Ayvacık sahilerimizi, yasa dışı sınır ihlalinin adresine dönüştürmek isteyen birelerini, lanetleyen haber ve makalelere imza atıyor yıllardır Çanakkale basını..
Para karşılığı, insan hayatını hiçe sayanlara ateş püskürüyoruz vesselam.. Öyle facialar yaşattılar ki o vicdansız insan tacirleri; deniz yolculuğuna kesinlikle elverişsiz lastik botlara, onlarca hayatı balık istifi yapıp, ölüme yolculuğu çıkardılar ki , Ege'nin en fırtanalı günlerinde..
"Bile bile, ölüme yolculuğu başlattılar..." kısacası..
Bir çok meslektaşım,Çanakkale  Ayvacık, Balıkesir Ayvalık sahillerinde, yazdıklarından dolayı; insan tacırlerinin açık hedefine dönüştü yıllardır..
Yılıyor muyuz?.. Elbette ki hayır!..
Güvenlik güçlerimizin, Türkiye'nin huzur ve güvenliği için icraa ettiği operasyonları,  birilerine inat, içtenlikle alkışlıyoruz.
Son 120 gün içinde: ülke genelinde eşzamanlı gerçekleşen bir çok operasyonun bir ayağı da Çanakkale' yi kapsadı.. 
Bölücü Terör başta, Organize Suç örgütleri, Uyuuşturucu ve insan tacirleri, şehrimizi ya geçit noktası, ya da üstlenme merkezi olarak seçti yıllar içinde.
Hatırlar mısınız? Hayata dönüş operasyonları yapılıncaya dek o dönem ki adı; 'Çanakkale E-Tipi Kapalı Ceza Evi' nin o yıllardaki durumunu..
Şehrin huzurunu kaçırmak için, çeşitli terör örgütlerine mensup ya da sepmatizan, özellikle Öğrenci guruplarına talimatlar, cezaevinde tutuklu, terör örgütlerinin sözde komuta kademisinden çıkardı iddialarını.
Hayata Dönüş Operasyonu ile birlikte; nasıl da huzur buldu şehrin, Üniversitesi Kampüsü, cadde, meydan ve  sokakları...
Bir değillerdi ki, üs' lenmek isteyenler.. Öyle çoklardı ki yılar önce..
Ve bu gün;.Azim ve Kararlılıkla sürüyor, alayınla korkusuzca mücadele..