Katılım Üzerine, Yüz Gülümseten Değerlendirme;

Konudan söz etmeden evvel, bir söz verilmişti. Gelip tanışacaktık.. Vekilliğinin ikinci dönemi oldu, halen elini sıkmışlığım yok sayın Ceylan' ın.. Yüz yüze görüşmediğim bir isim..
Bu konuda, hayli zaman önce, tam hatırlamıyorum da, pandemili günlermiy di neydi..İçimdeng eçenleri yazıya dökmüştüm.. Syaınv ekil, bizati aramış ve en kısa zamanda gelip tanışacağından bahsetmişti.. Kısa zaman anlayışı nedir, merak etmemek ne mümkün..
Şimde geleyim, örgütte sözü edilen o gelişmeye...
Özgür Özel' in adaylık toplantısına, katılım gösteren 25 CHP' li Milletvekilinden biri de, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan olmuş..
Bu gelişmeden haberdar olan Ana muhalefet partililerin yüz gülümüseten yorumuydu şu; "Adaşlıktan dır.."
90 yılı öncesine gitti bende yine kafa.. Dönemin Başbakanı, Alllah gani gani rahmet eylesin eniştemiz Yıldırım Akbulut idi..
Bilmeyenler için anlatayım, eşi Saime hanım, Baramiçli idi merhum Akbulut' un..
Yine bir aımsatma; Saime Akbulut, Anayasa Mahkemesi' nin eski üyelerinden idi..
Şimdi konuya geleyim.. Merhum eniştemiz Başbakan iken, Dönemin iktidar paritsi Anavatan' da Genel Başkanlık yarışı yaşanacak.. Aday isim eski Başbakanlarımızdan rahmetli Mesut Yılmaz..
Bir 'Dip not..' mu desem acaba?.. ANAP' ın, Çanakkale'de 4-0 yaptığı  günler.. ANAP' ın, Çanakkale'de 4 Milletvekili var.. Şunu iyi hatırlıyorum; Milletvekillerinden biri tam desteğini Akbulut' tan yana net gösteriyordu.
Mevcut Genel Başkan ve Başbakan' ın yanında oluyordu siyaset bunu gerektirdiğinden di belkide bu açık açık tavrı... O isim, Mesut Yılmaz' lı ANAP hükümetlerinde Başbakan yardımcılığı , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevlerini de üstlanen Mustafa Cumhur Ersümer' di..
Siyaset ekip işi der duayen siyasetçiler.. Ekip lideri kim ise, destek ona dır.  etik olan da budur görüşü hakimdi eskiden..Şimdi, öyle mi ya???
Uzatmayayım, ANAP' taki Genel başkanlık yarışı öncesi rahmetli Mesut Yılmaz' ın yanında olan dönemin Mliletvekillerinden de fazla, Mesut bey Genel Başkan oludğnuda, Ersümer hep kurmay kadroda yer alan isimlerden olmuştu.. Bunun da bir nedeni olmalı.. tabii ki; (bence...)
Aslında, bahsetitğim bu konuda kişisel bir görüşüm var.. Merak buyuranlara, birebir sorarlar ise anlatırım.. Hiç sıkıntı yok..
VE SÜREÇ İŞLİYOR.. 
CHP' de Kurultay sonrası önemli!?!.. Benim kişisel düyüncem şu ki; Kılıçdaroğlu, yeniden Genel  Başkan.. Göreve devam eder yani..
SAMİMİYET DENİLEN, TAM DA BU...
ŞU BİR GERÇEK; MACARLARA OLAN SEPMATİM , DAHA DA ARTTI..
"Neden..?" diye sorduğunuzu işitir gibiyim şimdi. Anlatayım özetle..
Macaristan Dışişleri Başkanı Peter Szijjarto' nun şu sözleri, sempatimi arttırmaya yetti de arttı kardeşim..
Ara başlıklar ile sıralayacak olur isem şayet, daha bir anlaşılacak mesele..
O halde, buyurun size, o ara başlıklar....
??“AB, ikiyüzlülük yapıyor - Macaristan ve Türkiye’yi demokratik olmamakla suçluyor, ama aynı zamanda bu ülkelerde yönetimin arkasındaki güçlü desteği kıskanıyor.”
??“Türk ve Macaristan hükümetleri gibi liberal ana akımın karşısında duran tüm hükümetler hedef oluyor.”
??“Bu hükümetler temelsiz, taraflı ve haksız saldırıların ve suçlamaların hedefi oluyor.”
??“Avrupalıların çok kırılgan siyasi sistemleri var, bu nedenle seçimleri Erdoğan veya Orban gibi fark atarak kazanabilseler ancak mutlu olurlar.”
??“Türk ve Macaristan siyasi sistemlerinin istikrarlı olması, liderlerimizin saygı duyulan kişiler olması ve desteğin büyük olması büyük avantaj.”
??“Bu nedenle AB, siyasi istikrar konusunda Türkiye ve Macaristan’a imreniyor.”
NOKTA demiş özetle, Macar TÜRK dostu.. Türk’ e dost olan, Türk gibi düşünüp, Türk gibi mert olandır ki, helal olsun sana;  Peter Szijjarto'n...
DARDANOS SAHİLİNDE, KÖPEK BALIĞI ...
Boğazlarda ve Türk kara sularında, insana saldırma eğilimi gsteren türlerden yok diye bilsemde, anlatılanlar ne yalan söyleyeyim  biraz düşündürdü..
Şakacı bir tür de olabilir.. palete dokunup, çekip alan o canlı..
Denizde, paletleri ile sırt üstü yüzen bir Çanakkaleli büyüğümüz hanımefendinin paylaşımını okuyanlar olmuştur mutlaka..
Hafta sonu, hayli endişe ettiren bir durum ile karşı karşıya kalmış kendileri..
Yaşanılandan söz eden Fırat kardeşim, sosyal medya paylaşımında olayı şöyle özetliyordu:
"Anneme Dardanos' ta bele gelen suda köpekbalığı saldırmıştır.
Önce paletini dişlemiş sonra paletinden çekmiş, palet annemin ayağından çıkmış annem kendini kıyıya zor atmış.
Kalp çarpıntısı harici bir şey yok Allah’a şükür. Tahmini 1-1.5 metre. Palet olmasa direk ayağını dişleyecek.."
Ve elbet bir de çağrısı geliyordu Fırat' ın; "Dikkatli olunması gerekiyor.." diyerek..,