Demokrasiye 'dur' denilen yıllarda, siyasete zorunlu ara veren isimlerden biriydi Rahmi ağabey..


Kapatılan Adalat Parti' nin 'Baba' lakaplı lideri, rahmetli 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başta, TBMM eski Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk' un ve nice yasaklı siyasetçilerin zorunlu ikamet adresi Lapseki Zircirbozan'a uzanan o ip gibi, dos doğru yolda ismini bulacak Doğru Yol Partisi (DYP) 'nin, 20 kim 1991 seçimlerine damga vuran başarısına imza atanlardan biriydi ayrıca Rahmi ağabey..
Kırat'lı DYP' nin süverilerindendi kısacası..
Hatırlıyorum da o yılları,1991  öncesi seçimde, dönemin iktidar partisi Anavatan Çanakkale'de 4-0 yapmıştı..
Sİyasetin ne hareketli günleriydi o günler..
Bir Sağ parti, tarih yazıyordu Çanakkale'de.. Rahmetli 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal' ın liderliğinde, eski Başbakan yardımcılarından, Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığı da yapan Mustafa Cumhur Ersümer, İlker Genlik, rahmete kavuşan Ayhan Uysal ve Mümin Kahraman... Seçimde, 4-0 yapanlardı...
Çok geçmedi üzerinden..  Siyasi yasaklı yılların en bilindik zorunlu ikamet adresi Zincirbozan' ın en yakın tanıklarından olan, tıpkı ANAP' lı rahmetli milletvekili  Mümin Kahraman gibi, memleki Çan' da belediye başkanlığı da yapmış isim Rahmi Özer, Doğru Yol Partili olarak 1991 seçimlerine Milletvekili adayı olarak giriyor, sandıktan bu kez 4-0 yaparak çıkan Kıratın süvarilerinden oluyordu.
Tıpkı; adaylığı Genel Merkez ataması ile açıklandığında siyaseten kıyametler kopartan Çevre eski Bakanı A. Hamdi Üçpınarlar, Süleyman Ayhan ve Nevfel Şahin ile birlikte, tarih yazıyordu Rahmi ağabey, 4-0' lık seçim galibiyeti ile..
Dün sabah acı haber geldi Rahmi Özer'den..O da hakka yürüyen Siyaset çınarının yapraklarından oldu dün..
Tıpkı, ANAP' lı Ayhan Uysal, Mümin Kahraman gibi.. Dahası, Adalet partili, Çanakkale' nin ilk kadın Milletvekili Zekiye Gülşen ablamız gibi, Rahmi ağbaey de Ahirete göçtü dün..
Bu arada; Milliyetçi Hareket Partisi' nden Mlletvekilimiz Sıtkı TURAN hocamı unuttuğumu sanmasın kimse.. O nu da elim bir trafik kazası sonucu yitirmiştik, rahmetle anıyorum..
Rahmi ağabey ile anılar çok.. Tıpkı, yaşamlarını yitirmiş vekillerimiz ve hayatta olanlarla olduğu gibi..
Rahmete kavuşanların mekanı Cennet olsun, yaşayanlara da rabbim sağlık sıhhat içinde nice yıllar yaşamayı nasip etsin inşaallah..
Pekçok kez röportajlar yaptım kendisi ile.. Mütavazi kişiliği ve net sözleri ile evirmeden, çevirmeden lafı, suhallere  tak diye yanıtlar verip, çoğu zamanda gülmekten kırar geçirirdi bizleri..
Adalet Partisi Çan Belediye Başkanlığı, Çan İl Genel Meclis Üyeliği, Doğru Yol Partisi Milletvekili olan Rahmi Özer ağabey,nur içinde uyu..
Sizlerin bu şehre kazandırdıkları, bu gün bir çınar oldu..
Mesela, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi..
Yıllar içinde, hep beklemiştim.. Ha bu gün,ha yarın..  ÇOMÜ yönetimi, kuruluşunda katkısı küçümnesenemeyecek kadar büyük siyasetçileri kucaklar, Üniversitede ağırlar diye..Olmadı.. nasip değilmiş demek ki..
4-0 yapan DYP' li Milletvekillerinin, hangi şartlarda, hangi akıl oyunlarıyla, dönemin Başbakanı, 9. Cumhunrbaşkanımız Rahmetli Demirel' in onayı ile ÇODMÜ' yü kurma kararı aldırdıklarını bilen olunca insan, iki kelam laf etmeden duramıyor işte..
Unuttuk sanmasın kimse.. Çanakkale' ye, adını zikrettiğim tüm bu sayın vekillerimizin çabası ile ne hizmetler geldi, o hizmet dalları, bu gün nasıl da büyüdü.. Koca bir çınar oldu..
Siyasetin çınarından bir yaprak daha aldı Eylül.
Dün, Rahmi ağabeyden gelen acı haberden saatler önce, 1991 20 Ekim seçimlerinde 4-0 yapan Kırat' ın süvarilerinden eski Çanakkale milletvekilimiz Süleyman Ayhan' ın doğum günüydü.. Yeni yaşını kutladı saatler önce, sonrasında dava arkadaşından gelen acı haber ile sarsıldı Süleyman ağabey.. Hayat işte..
Nasip olmuyor bazen, tek sevdan Çanakkale' ye hizmet eden, siyasetçi büyüğünün cenazesine katılamayabiliyorsun..
Dün mesela, acı haberden haberdar ettiğim bir ismin, katıldığı bir toplantı nedeniyle şehir dışında olmasına karşın: "Nasipse yetişeceğim.." diyerek, son görevde bulunma çabasına tanıklık ettim..
Başbakan yardımcılarından sayın Ersümer bu çaba içinde iken, Rahmi ağabeyin dava arkadaşlarından, 4-0' lık galibiyeti birlikte yaşayan Çevre eski bakanı sayın Üçpınarlar, her zaman olduğu gibi, Çanakkale' de geçirdiği yaz tatilini bir kaç gün uzattığı için, son görevde yer alabiliyordu.. Erken dönse, tatili uzatmasa... Son görevde olabilmek ne mümkün..Hayat bazen de böyle bir şey işte..
Şehitler coğrafyası Çanakkale' me, hizmet uğruna büyük çaba gösteren,  eski yeni tüm miletvekillerimize selam olsun.. Rahmete kavuşanların  mekanı  cennet olsun..