Jandarma, Sahil Güvenlik ve Polis Teşkilatı.. Bu konuda karralılar.. Ve son derece konuya hakimler.. İyşleri, suçluyu yakalamak. 



Birileri ısrar etse de, suçu işleme konusunda; sonuçta yakayı ele verip, gereken cezayı alacaklar..
90' lardan günümüze, Göçmen kaçakcçılığı, bir başka deyişle de iNSAN TACİRLİĞİ Çanakkale'de ve sahilyerinde yaşanmakta.
Ne facialara tanıklık ettik o yıllardan bu günlere.. Hafazılara kazınan bir bebek vardı.. Ege sahillerinde cansız bedeni vurmuştu sahile..  Anımsadınız mı? Dünya basınına konu olmuş, dergilere de o minik bedenin fotoğrafı kapak..
Adı: Aylan bebek.. Yüzü üstü yatıyordu kumsalda.. O anı anlatır, daramın efsaneleşen fotoğrafı olmuxştu, çok konuşulmuştu.. İGörenin içi tutuşmuştu...
Benzer fotoğraf karesi tekrar oluşmasın diyerek, gecesini gündüzüne katan Güverlik güçlerimiz, aç susuz, uykusuz da kalsalar, İnsan tacirlerinin peşindeler her adim..
Son iki gündür, gazetemizin menşetinde bu önemli konu.. Ezine İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı başta, İl Jandarma İstihbarat Şube, dahası Sahil Güvenlik ekipleri, günlerdir, belki de aylardır nöbetteler o sahillerde.
Dehiz yolculuğuna, insan taşımacılığına kesinlikle elverişsiz şişme lastik botlar ile ölüme sefere çıkanların peşindeler hep.
 Dramın adı: Göçmen Kaçakçılığı.. Asmında bu yapılan, tam bir insan tacirliği. Başlarda bir kaç bin dolardı, kişi başına göçmen kaçakçısı, insan tacirine ödenen bedel.. Sonrası uçmuş tabi rakamlar.
Para uğruna, cinayet işleyen organizatörlere gelince; yakala yakala bitmiyorlar. Lakin, bir gün sonları gelecek, kökleri kazınacak elbet.
İnsan tacirleri, yasa dışı yollar ile snır ihlali konsunda, kendilerine yeni bir rota oluşturdular. O rotayı, Jandarma'nnı deşifre ettiğinden söz ettik dün manşetimizde.
Ayvacık, Küçükkyuu, Balıkesir Ayvalık sahileri gibi adresler, daha önceki yıllar, mesken tutukları yerler idi göçmen kaçakçılarının.
Bıktılar ki; oralarda tedbir ve önlem çok, rota değiştirdiler.. Şimdi yeni Rota, Ezine sahilleri oldu.
Ezine İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı topladığı bilgileri derledi, İl Jandarma İstihbarat Şube ile paylaştı ve o yeni rota' da ardı ardına yakalanmaya başladı insan tacirleri.
30 ardından 31 Ağustos ve dün; 1  Eyyül... 
Para kazanma uğruna, ölüm yolculuğu başlatanların yine ensesinde idi Jandarma.. Hapsini kıskıvrak etti. Hey Maşaallah..
Dün gerçekleşen operasyonlar, sabaha karşı başladı. Şafak vaktinde.. Sahli Güvenlik ekipleri de omuz verdi Jandarma' ya..
Ve Sonuç: Olarca hayat, yine zrail' i elinden çekip alındı. Denize açılsalardı eğer, her biri tam bir ecel teknesişiyşme lastik botlar, balık istife edilen yolcuları taşıyamayacak, ilk yüksek dalgada alabora olup, denizde tam bir can pazarı, dahası katliam yaşanacaktı.  
İnsan tacirlerinin, yasa dışı sınır ihlalleri için kendilerine belirledği yeni rotada; Ezine ilçesi Akçakeçili Köyü Aktaş ovası'nda  ve Ayvacık ilçesi Gülpınar Köyü Kumbağları mevkiinde sobelendiler insan tacirleri.. Yanlarında da, yeni hayat umuduyla kandırılan, ölüm yolculuğuna çıkacak çoluk çocuk aileler vardı.
İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ekipleri, 1 Eylül ' ün ilk saatlerinde başladı mesaiye..
Saat;  00.30..  Dakikalar ilerledi, iki ayrı noktada, saatler  05.30'u gösterir iken operasyonlar tamamlandı.
184 HAYAT, YAŞAMA BAĞLANDI... 
 Tamı tamına, 184 düzensiz göçmen son anda, azrailin elinden alındı.
Gelelim, insan canını para karşılığı ölüme gönderenlere.. 7   Türk, 1 Afganistan ve 1  Mısır uyruklu 9 organizatör de kıskıvrak edildiler..
 İki operasyon kapqsamında; 1  kamyonet, 1 Minibüs, 1 bot ve 1 bot motoru  ele geçki..
Düşünün artık bu detayı.. Bir bota, 184 ikişiyi sindireceklerdi zalimler.. Bot, öyle üç beş metrelik değıil tabii. Özel hazırlanmış, hayli boyluca ve enlice, tam bir ecel salı..
Bu arada, Ezine ve Ayvacık' da, konuyla ilgili olabilecekleri değerlendirilen, yani insan tacirlerinin yardımcı ve yatakçıları olduğu düşünülen  9  şüpheli şahısın da  gözaltına alındklarını öğrendim.
Jandarmamız ve Sahil Güvenliğimiz olmasaydı, belki de bu gün;  184 can, Kuzey Ege' de, alabora olan şişme bot nedeniyle canında8n oldu diye haberler kaleme alacaktık..
Bu dram  bu kadar ciddi boyutta..Rabbim, beterinden korusun.. İşi ki varlar güvenlik güçlerimiz.. Onların ayağına taş değdirmesin inşaallah yaradan...(AMİN)