Düşünün hle bir, tamı tamına %40...

Çok acı şeyler yaşadık hayatta.. En değerlilerimizi, ansızın yitirdik..
Nedeni, herkesin her an başına gelebilecek türden.. Ecel gelmiş; baş ağrısı bahene dedik,  çoğu zaman.. Ölümlerin nedeni, en bilindik türden..Ansızın, tak diye..Adı;  Kalp Krizi.i
Mırnavlara olan sevgimin nedeni, elbette ki tak diye götüren bu rahatsızlığı %40 dolayında önlüyor olması değil.. Yanlyış anlaşılmasın lütfen.. Kedi, candır.. Can taşıyan her varlık, önemli ve değerli olmalıdır diye düşünenlerdenim..
Gelelim mırnavlara.. Araştırmış bilim insanları, Çıkan sonuçtan söz edeyim biraz da..,
Bir araştırmaya dayanılarak; "Kediler 20-140 Hz aralığında mırlama titreşimleri yayarlar. Bilimsel araştırmalar göstermiştir ki, bu frekansta titreşen sesler, birçok hastalığın tedavisinde etkili olmaktadır." denilmekte..
Buyurun, size önemli bir neden.. Neden sevmeliyiz bu can'ları sorusuna, yeterli mi sizce bu bilgide yer bulan cevap....
Bilim insanlarının sözüne, genellikle  güveniriz değil mi? Beakın, yne bilim isanlarınnı araştırması sonucunda elde edilen bir veri..
Şöyle dile geliyor bu veri; "Mırlayan bir kediyi sevmek sakinleştirir ve stresi azaltır."
Deneyin, bakın göreceksini siz de, nasıl da sakinleştiğinizi..
İşte, başta söz ettiğim;  "Kedi sahibi olan insanların % 40 daha az kalp krizi riskleri vardır." denilerek bahsedilen bir detay..
Araştırmaların sonucunda elde edilen veriler ışığında, şöyle  özetlenmiş mesele;
"Mırlama titreşimleri tendon (kemikleri kaslara bağlayan bağlar) ve kas sakatlanmalarını rahatlatmaktadır."
Yok artık yahu.. Ne mucize bir canlı imiş meğer Mırnavlar!?!..
Can dostlar ile ilgili yapılan araştırmaların sonucunda eldre edilen bulgular ışığında kaleme alınenları, titizlikle okuyorum.. "Ben, lise de iken bu kadar çok araştırma sonuçlarını takip etmemiştim..Lise bir' de okulu terk etmiştim"
Kediler özel canlılar vesselam.. Kedi mırlamaları yaraların enfeksiyon ve şişlik riskini de  azaltmaktaymış, ne kadar ganip edği mi? Antibiyotik misali bu canlar..
Mırnıavların mırlaması, önemli şey yahu.. Mırlamalar solunum güçlüğü semptomlarını azaltmakta imiş.. Misal, rahmetle anneannem.. Koah rahatsızılğı vardı.. Evinde ve kapı önünde, onlarca kediye bakar, beslerdi.. Şimdi onu, daha iyi anlıyorum.. Nur içinde yatsın..
Araştırmalar neticesinde elde edilen verilere göre;  Mırlamanın titreştiği frekans aralığı, birçok hastalığa iyi gelen ses frekansı aralıklarına denk düşmekte imişş.. Bu bir mucize edğil de nedir sahi?
Aklıma ; Müezza geldi.. Peygamber efendimizin (S.A.V.) kedisi..
Bu konudan habersiz olanlar, google amcaya bir sorsunlar.. Müezza hikayesi önemli..
Kediler, özel canlılar dyorum.. Bir neden daha; "Kediyi sevmek ve mırlamasını dinlemek kan basıncını düşürür."demekte, bilim insanları..Hadi buyurun, bi de buradan yakın...
Okuduğum anlatımda, büyük büyük harflerle vurgulanan bir cümle yer buluyordu.
Tam da şöyle idi o cümle;  "SON YILLARDA BİR ÇOK AVRUPA ÜLKESİNDE HIZLA YAYILAN BAŞKA BİR GERÇEKTE,KALP DOKTORLARININ HASTALARINA, KEDİ TERAPİSİ UYGULADIĞIDIR."
Ve bir de öneri; bir çağrı  geliyordu hayli net bir şekilde.. Bu çağrı ve öneri, yine büyük büyük harfler ile geliyordu;
"SİZDE MIRILDAYAN BİR 'KEDİ' Yİ DİNLEYİN... PİŞMAN OLMAZSINIZ !!!" diye..
Kalın sağlıcakla, hoşça kalın.. Herkese iyi hafta sonları...