San ki, Kıyamet Tellallığı Yapmaktan Mutluluk Duyuyorlar...

Bir Tweet hesabı var.. Ben gibi, bir çoğumuzun takip ettiği bir hesap.. İsmi; 'Deprem Bildirimi'
Bu hesaptan gelen dünkü paylaşım; "Son 1 haftadır, 20'den fazla astrolog(!) İstanbul öncelikli olmak üzere, 28 Ağustos'ta büyük bir deprem beklediğini dile getirdi.
Konunun bilimsel tartışmasını daha sonra yapacağız ancak bu tür kehanetlerin, bir araştırmada kullanmak üzere, sizin için ne ifade???…" vurgusu ile, yanıtını arıdğı soruyu açık açık dile getirdi.
San ki Kahinler o birileri. Kehanette bununuyorlar san ki..  Aziz Milletimizi, paniğe sürükleyip, ellerine ne geçecek, sahiden merak ediyorum. Tek keleme ile, noktayı atıyorum.. Kimse kusura bakmasın.. 'Bu yapılan, tam bir  Şom ağızlılık'
SİYASET GÜNDEMİ..
Uzu yılar çatısı altında çalıştığım Medya Gurubunun yazılı yayım organlarından Hürriyet Gazetesi.. Bir dönem, adından "BasınnıAmiral Gemisi" denilerek bahsedilen Hürriyet..
Hürriyet' te imzalı haberim yayımlandığında, acayip mutlu olanlardandım ben de.. Hey gidi günler hey..
Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi' nin kaleme aldıklarına ayrnı dikkat kesildim dün..
Sayın Selvi; "Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi kazandı ama AK Parti oylarındaki gerilemenin nedenlerini tespit etmek için kolları sıvadı.^" şeklinde ifadeler ile giriyordu konuya.. Sonra da detaylar veriyordu. "İlk planda 30 büyükşehirde araştırma yaptırıyor." ifadresi ile..
Yazısında; "AK parti oylarındaki gerilemenin üç başlığı şöyle" diyor ve üç başlıktan söz ediyordu sayın Selvi..
"Ekonomi, Suriyeli sığınmacılar, değişim talebi." diyerek..
BURAYA KESİNLİKLE DİKKAT...
'Dikkat ' diyorum, çünkü hakikaten dikkat çeken bir açıklama geldi..
Kimden mi? İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya' dan..
Sayın Bakan; "Son 60 günde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 2.548 operasyon gerçekleştirdik." diyerek, önemli bir bilgi paylaştı Türkiye kamuoyu ile.
Hatırlatmak gerekir ise, bizler de Çanakkale basını olarak yıllardır yazıp çiziyoruz..
Birilerinin, Çanakkale Ayvacık sahillerini, yasadışı göç yoluna çevirmek istediklerinden söz ediyor, yaşanan sonu felaketle biten göçmen kaçakçılığının son bulması gerektiğini hararetle savunuyoruz.
Bu konuda, atılan bu önemli adımlar da gösteriyor ki, sahilerimizde yaşanan bu acı dram son bulacak inşallah.
Sayın Bakan ın rakam vererek bahsettiği operasyonlara ilişkin  sözleri şöyle gedi;
"Bu operasyonlarda, 1.385 düzensiz göçmen organizatörü yakalandı. Bu şahısların, 372'si tutuklandı. 172'si hakkında adli kontrol kararı verildi."
Bitecekler inşallah.. İnsan ticareti yapmak sureti ile Para kazanmak uğruna, hayatlarını hiçe saydıkları, Umut yolcularını canından eden İnsan tacirlerinin kökü kurutulacak inşallah.
UMUDA DEĞİL, ÖLÜME YOLCULUK..
Öyle çok kez bu konuyu işledik ki yerel basın olarak, insan tacirlerinin yasa dışı yollar ile sınır ihlali yaptırmak sureti ile üstelik çoluk çocuk ayırmadan.. Yaşlı, genç, kadın demeden, alabora olmaları kesin, deniz yolculuğuna kesinlikle elverişsiz şişme botlar içinde, ölüm yolculuğu başlattıklarından bahsettik hep.
Facialara tanıklık ettik. Alabora olmuş şişme botlardan, kış’ ın dondurucu soğuğunda, denize saçılanların, Hipotermi’den yaşamlarını yitirdiklerini, an geldi gözyaşları içinde kaleme aldık.
Öyle ateş püskürdük ki yıllar içinde, bu dram son bulsun şeklinde ettiğimiz dualar, kabul oluyor artık.. Çok şükür..
Emniyet güçlerimiz, gecesini gündüz ediyor, yasadışı sınır ihlallerinin önüne geçmek için, yaz demiyor, kış demiyor.. Bir can kurtarmak uğruna,7 gün 24 saat görev başında olan, tüm güvenlik güçlerimize, Rabbim güç kuvvet versin inşallah..
Bu günlük bu kadar.. Kalın sağlıcakla..