İşitmişsinizdir mutlaka.. Belki de kaç yüz , kaç bin kez..

Peki ya, nedir bu 9 ışık..
Özetle, bir paragrafta anlatılmış aslında.. 
“9 Işık doktrini, 1965'te Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin (CKMP), 1969 yılından itibaren de Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) programının temelini oluşturur.
(Nurlarda yatsın, Rahmetli) Türkeş bu tezini, başta kapitalizm, liberalizm ve komünizm olmak üzere yabancı doktrinler ve yönetim sistemlerine karşı bağımsız son Türk devletini koruyabilmek için, millî bir görüş etrafında birleşmek için ortaya koymuştur.-“
Bu 9 ışık doktrini benimseyip, o  dönemin, ilk savunanları var birde.. Onlar da; ”Fatih Şahin, Sıtkı Keçeci, Hasan Babadağlı, Selim Kaya, Batuhan Kaya, Nahit Özkan, Mehmet Seymen, Erdem Mustafa Özdemir”
Siyasetin dilinde, anlamı daha ne büyük ifadeler var aslında. Her biri, geçmişi bin yıl öncesine dayalı Yüce Türk Devletinin daha da büyüyüp güçlenmesini amaçlayan.. Kurulun Türk Devletleri Birliği, bence bu anlamda pek kıymetlidir NOKTA…
Günümüze dönelim, neler oluyor, neler bitiyor’ a şöyle bir göz atalım şimdi de..
Başlıklar çok. Tek tek notlar aldım. Misal;
“İçişleri Bakanı Yerlikaya: Diyarbakır Lice’de ele geçirilen uyuşturucu ile terör örgütünün 11 milyar TL yasa dışı gelir elde etmesi engellendi.” dedi geçtiğimiz gün.
Şiddet içeren haberler çoğaldı malum.. Bu konuda, harekete geçildi.  RTÜK, radyo ve televizyonlara, bir an evvel şiddet odaklı yayıncılıktan vazgeçmeleri uyarısı yaptı misal.. Ve aksi durumda gerekli raporların düzenlenerek Üst Kurul gündemine alınacağı ve gereğinin yapılacağını vurguladı.
Bizde oldu; lakin yenisi de olabilir.
Yakıt fiyatları uçtu. Son gelişme üzerine, bize yakın illerden Bursa harekete geçmiş bile. Bursa’da toplu taşımaya yüzde 60 zam yapılmış...
İnanması belki güç fakat, veriler önemli bir kuruluştan. Dünya Sağlık Örgütü: Türkiye sigarayla mücadeleyi en iyi uygulayan ülkelerden biri olduğunu duyurdu..
Pek kullanmasam da bu ulaşım şeklini; Hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı kredi kartı harcamalarında taksitlendirme yapılmayacağı yönünde bir gelişme yaşandı..
Adını işiten çok oldu seçimlerde.. Temel Karamollaoğlu.
Türkiye’nin bütün il, ilçe ve beldelerinde kendi amblemleri ile seçimlere gireceklerini duyurmuş.
Ve de şöyle demiş; “Bu, Saadet Partisi-Gelecek Partisi ittifakıdır aynı zamanda.”
Masada bir olanlardan bazıları, yerel seçim için de birliktelik oluşturmuş kısacası.. 
Dikkatimi çeken bir başlık da şu idi; “Endonezya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nden 300 milyon dolar değerinde 12 adet yeni ANKA İHA satın aldı.”
Bu illet bitecek elbet bir gün.. Kökü kurutulacak.  İstanbul Valiliği: Kentte 7 ayda 8,5 ton uyuşturucu ele geçirildiğini duyurdu, güzel haber.. Emniyet güçlerimizin ellerine sağlık..
Bir dikkat edilecek bir başlık daha.. Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna İnsani Yardım Koordinatörü Denise Brown:
“Ukrayna'da insanı durum gittikçe daha da kötüleşiyor. Rusya bilinçli olarak sivil altyapıyı tahrip ediyor.
Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması, dünya genelindeki aç insanlar ve Ukraynalı çiftçiler için umut kaynağıydı.” diyerek, vahim ötesi bir durumdan söz etmiş..
Yerel Seçim tarihi belli.  Ve Cumhur ittifakında da hareketlilik var elbet.
Bahçeli'den 'yerel seçim' mesajı geldi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 11 ili sayarak, "Belediyeler mutlaka el değiştirmeli ve Cumhur'un yönetimine geçmelidir" deyiverdi.
Ekonomi ortada.. 90’ larda ve öncesinde adını pek işittiğimiz bir cavavar var ya, enflasyon canavarı..
Tüm sorumlu o işet.. Kredi kartlarına olan borçlardaki artış yüzde 182'yi geçmiş cennet ülkemde.
Dahası; Türkiye'nin kredi borç karnesini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu şöyle açıklamış. Verilere göre, kredi kartı borçları 1 yılda neredeyse 3 katına ulaşmış..
Dikkat çeken bir dier rakamdan söz edeyim şimdi. Temmuz ayında İstanbul’un enflasyon oranı %9,84 artarken, yıllık bazda %63,76 oldu. Veriyi paylaşan (İTO) İstanbul Ticaret Odası..
Dış dünyadan da var özet diyeceğim bir başlık. Fransa Dısişleri Bakanlığı, Nijer’deki Fransız vatandaşlarının ve ayrılmak isteyen diğer Avrupa vatandaşlarının tahliyesinin başlayacağını, önceki gün duyurdu
Bu arda; Nijer’de yaklaşık 600 Fransız sivil bulunuyormuş. Fransa Dışişleri Bakanlığı, kriz toplantısı gerçekleştirmiş haliyle.
Suyun öte yakası ve sınır komşusu.. Yunanistan…  Ülkenin Başbakanı Kiryakos Miçotakis:
 
“Türkiye’de Avrupa Birliği ile ilişkilerin geliştirilmesi arzusuna yönelik resmi açıklamaları selamlıyoruz.
Türk-Yunan ilişkilerinde görünen ılımlı havadan memnunuz ama saf da değiliz, Kıbrıs’ta iki devletli çözüm olmaz.” İfadelerini kullanmış..
Günün son havadisini de vereyim.. MILLI SAVUNMA BAKANLIGI:”Hudut Kartallarımız, ülkemizden Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 3 şahsı yakaladı. Yakalanan şahıslardan 2'sinin FETÖ terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.” Bilgisini paylaştı; kamuoyu ile..
Hudut kartallarımız, iyi ki varlar.. Siz çok yaşayın emi…