Gün geçmiyor ki ateş yükselmesin.  Bir yandan hava sıcaklıkları, bir yandan da cep yakan, cüzdan eriten pahalılık. Heleki ormana düyen ateş.. O ap ayrı yakıyor içimizi..

Ciğerlerimiz kavruluyor, oksijen kaynaklarımız tükeniyor..
Siyaset gündemine konu balıklar da pek bi alevlli.. Alevlyi der iken; hararetli tartışmalara neden her biri.
Siyaset güdreminde, CHP liderinin sözleri hep ön planda günlerdir.
Son olarak, eleştiriyor diye, bir isim partiden ihraç edildi.. Kamuoyu hakim zaten konuya. Detay vermeyeyim.
Bu kez, daha da çarpıcı sözler geldi, ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı’ ndan..
Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı eleştirilerin ardından CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, karar sonrası bir açıklama yaptı.
Ne açıklama amma.. Benim yıllar önce dikat çektiğim, 10 Aralıkçıları da almış hedefine.
Zehir zemberek sözler etmiş, CHP’ de ihraç edilen Baakan..
BAY KEMAL DİYEREK, VERDİ VERİŞTİRDİ..
Bir kez daha CHP liderini hedef almış kısacası, sayın Özcan.. Çok bilindik bir hitapla hemde..
Biçok kez, sayın Cumhuraşkanı’nın dlinden de işitmiştik o hitap şeklini.
Kılıçdaroğlu’na; "Bay Kemal, Atatürkçü kimseyi partide bırakmamakta kararlı.” Diyerek seslenen İhraç edilmiş başkan Özcan, bakın sonra da daha neler neler demiş;
“Vatansever olmayan, koltuk sevdalısı herkese hayırlı olsun.
 Sorosçulara, Fetöcülere, 10 Aralıkçılara teslim olan CHP yönetimince atılmak beni küçültmez.
Bu mevcut yönetimden de başka bir şey beklemiyordum"
Öfke baldan tatlıdır derler ya, bazen düşünüyorum da, ne de doğru bir söz etmiş atalarımız.. Hakikaten de öyle be azizim..
Gelelim, hepimizi ilgilendiren en sıcak konuya..
Külliye'de gerçekleştirilen ekonomi zirvesinde temel hedef belirlendi.. Bu cümle içinde gçeen pekçok haber okudum önceki gün.
Detaylar diyecek olusam şayet, sanırım şu cümle çok yerinde olacak.
Hedef; “Enflasyonu tek haneye düşürmek…”
Hadi inşallah; duamız bu yönde..
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı geçeng ün,  Ekonomi Koordinasyon Kurulu.
Toplantı, Başkent Ankara’da Beştepe’ de Küllliye'de gerçekleşti. Tam, 3.5 saatlik bir toplantı..
Toplahtı uzun; Detaylar da haliyle çok.. Stokçuluk ve fahiş fiyat artışlarının önlenmesine yönelik çalışmaların masaya yatırıldığı bu toplantının ardından yapılan açıklamadan söz edeyim..
3.5 saat süren toplantıda eylül ayında kamuoyuyla paylaşılması planlanan Orta Vadeli Program (OVP) hazırlık süreci ele alınmış mesela..
Toplantı sonrası açıklamada, "OVP ile makroekonomik hedefler ve yapısal reform politikalarımız güncellenecek, önümüzdeki üç yıla ilişkin yol haritası ortaya konulacaktır. Önümüzdeki süreçte temel makroekonomik hedefimiz enflasyonu yeniden tek haneli seviyelere düşürmektir." ifadeleri yer buldu.
Külliyedeki toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Şahap Kavcıoğlu, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katılmış.
Sonuç denilecek hedef ise; enflasyonu tek haneye düşürmek
Toplantı ardından yapılan yazılı açıklamada;
“Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde güncel ekonomik gelişmeler ve öncelikli ekonomi politikalarını görüşmek üzere bu dönemin ikinci toplantısını gerçekleştirmiştir.
Haziran ayında gerçekleştirdiğimiz ilk toplantıdan bu yana mali disiplinin sağlanmasına, iç talebin dengelenmesine, cari açığın azaltılmasına, rezervlerimizin güçlendirilmesine ve enflasyonla mücadeleye yönelik önemli adımlar atılmıştır.
Bu dönemde depremin bütçe üzerindeki etkilerinin hafifletilmesi ve kaynak tahsisinin güçlendirilmesi amacıyla yapılan vergisel düzenlemeler ve alınan tasarruf tedbirleri ile finansal istikrarın pekiştirilmesi ve sürdürülebilirliğin güçlendirilmesi hedeflenmiştir.” Ifadeleri yer buluyordu.
Bu günlük aktaracaklarım bu kadar azizim.. Hoşça kalın..