Çok söz edildi, çok imalar geldi. Bir ifade vardı ki, bence en çok dikkat çekendi.

Kent Konseyi eski Başkanı, Cevatpaşa mahallesi muhtarı Kızoğlu;
“FERMUAR İLE DEĞİŞİM, ATAMA İLE DÖNÜŞÜM OLMAZ...!!!” dedi..
Siyaset kamuoyu, bu söze beğeni yağdırdı.. Siyaset kamuoyu der iken, sadece Ana muhalefet partililerden söz etmiyorum ebet..
Evren Kızoğlu, aynı zamanda CHP Mrekez ilçe Bakan adaylığın açıkladı günler evvel.
CHP’ de ki güncel gündem maddesi için; “Değişim, dönüşüm, yenilenme parti içi demokrasiyi savunmak ile mümkün. Partimizin Anayasası olan tüzüğümüzde yapılacak değişiklikler ile mümkün.” Vurgusu yaptı öce.
Ardından da; ”Ali gitsin Veli gelsin anlayışı, köşe kapmaca yarışları, rüzgarın yönüne göre pozisyon almacalar, ben merkezli bencillikler sadece muktedirlerin amaçlarına hizmet eder.” deyiverdi Kızoğlu..
Sosyal medyasından ypapıtğı bu çıkışında; “Öncelikli hedef siyasi partiler kanununu değiştirmek olmakla birlikte, mevcut durumda delegelik sistemini ‘beni’ seçecekler listesi olmaktan çıkarmalıyız.
Delege olma şartlarını belirleyerek (sandık sorumluluğu almak, etkinlik ve toplantılara aktif katılım vb...) uygulamalıyız.” Şeklindeki görüşünü savundu açık açık..
Net ve anlaşılır ifadeler kullandı muhtar Evre Kızoğlu.
Misal, şöyle bir cümle kurmuş paylaşımında; “Yerel ve genel seçimlere adayların belirlenmesi yöntemi  konusu net olmalı; parti üyesinin taktiri, üye bazında ön seçimden  başkaca bir formülün uygulanmasının önü kesilmeli.”
EĞİTİM ŞART…
Kızoğlu’nun altını çizdiği bir konu daha vardı ki, kaleme aldıklarını okuyan kişi, ‘eğitim şart’ deyiverdi.
Evren Kızoğlu; “Partimize üye olacak vatandaşlarımız, seçmenlerimiz mutlak bir eğitim almalı, parti tüzüğü ve programı ile ilgili sınav sürecinden geçerek aktif üye olarak seçme ve seçilme hakkını kazanmalı.
Aktif Üyeler örgütün güçlü ve bağımsız bir yapıya kavuşabilmesi için ihtiyaç duyduğu ekonomik şartları destekler bir miktarda aidatı örgüte ait resmi banka hesabına otomatik ödeme talimatı ile düzenli olarak yatırmalı.
Böylece parayı verenin düdüğü çalmadığı bir sisteme geçilerek, parasıyla siyaset yapanlar engellenmeli.” görüşünü savundu.
Kızoğlu’nun; “Üç dönem kuralı getirilerek yeni yüzlerin aktif siyasete katılımı sağlanmalı.” Şeklindeki ifadesi de pek dikkat çekiciydi.
Paylaşımında, uzun uzun içini dökmüştü sanki.. Şöyle diyordu bir başka cümlesinde;
“Partimizin Büyük Kurultay delegesi sayıları Millet Vekil çıkaran iller ve illerde alınan oy oranlarına göre hesaplanarak parti yönetiminde ve politikalarının belirlenmesinde aktif katılım ve temsilde adalet sağlanmalı.
Toplumsal menfaatler ve partimizin çıkarları için vermekte olduğum mücadelenin hedefleri hakkında şimdilik bu kadar...”
Yorumlayıp, düşünerek değerlendirildiğinde, sanırım herkesin bir noktada, ‘AYNEN’ şeklinde bir ifadesi gelebilir, denilenler üzerine.. Bir seçmen olarak., bazı altı çizilenlere; ‘AYNEN’ deyiverdim, yalan yok..
ESKİ BAŞKAN ESKİ VEKİLDEN,
‘KONTAK KAPATIYORUZ’
Akaryakıta zam, toplumun her kesiminden türlü eleştiri topladı. Herkesin vardı bir dediği..  
Sosyal medyadan, çarpıcı ifadeler ile zamları eleştiren eleştirene günlerdir.
Bir paylaşım çok dikkatimi çekmişti.. Bir sosyal medya kullanıcısı, kendi rakısını, kendi votkasını, kendi viskisini yapanlara seslenip; “Kimyagerler, şu benzin ve mazot üretimine de bir el atıverin” çağrısı yapmaktaydı. Gülümsedim.. Kıvrak zeka işte..
Eski başkan, eski vekil dedim ya başta..Çanakkale’ de uzun yıllar Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve partisinden Milletvekili de olan CHP’ li İsmail Özay, sosyal medypazından şöyle bir paylaşımda bulundu önceki günlerde.
“TÜM ULKEDE 27 TEMMUZDA KONTAK KAPATIYORUZ.” dedi ve ekledi ardından;
“Yakittan alinan ötv vergisi kaldırılsın. Zamlar geri alınsın.” diye..
Yapılması planlanan bir tür eylemden söz ediyordu CHP’ li Özay.. “Kontak kapama” diyerek..:
Tarih veriyordu sonra; 27 temmuz 2023 günü tüm Türkiye’de kontak kapatiyoruz.
Saat 17:00'de ise bir saatliğine hareket halindeyken bulunduğumuz noktada kontak kapatip korna calma eylemi yapiyoruz.” Şeklirnde bir ifade ile de olası olacaktan söz ediyordu.
Trafik kurallarına uymamamın cezaları var malum.. Durduk yere durmak?., Durmanın da bir gerekçesi olmalı!..