DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, hem emekli milletvekili aylığı ve hem de  milletvekilli  aylığı aldığını açıkladı.

 Her iki aylığının toplamının da 147 000 Türk lirası olduğunu ifade etti.
Yani her ay 147 000 Türk Lirası devletten maaş alıyor.
Ne devletiz yahu!...
Emekli olup da tekrar meclise seçilen milletvekilinin emeklilik maaşını kesmek vicdanen uygun değil mi?
Ayda 147 000 lira alan bir emekli milletvekili veya yeni bir vekil elini vicdanına koyu ayda 7500 liraya mahkum edilen insanların nasıl yaşadığının hesabını yapıyor mu?
Hele de MHP ve AKP milletvekilleri bunun vicdani muhasebesini yapmalı.
Bizler Türk vatandaşıyız.
Bizler ülkesi için elini taşın altına koyan değil, canını feda eden sırada vatandaşlarız.
Vatandaşın, TÜİK’in düşük enflasyon hesaplamaları ile yoksullaştırılmasının yanı sıra AKP&MHP hükumetinin yüksek vergilendirmesiyle yokluğa mahkûm edilmesi akla ziyan bir politika değil mi?
Ne yazık ki devlete ömrünü veren, ülkesinin sanayileşmesi için üretim çarklarında ömür tüketen milyonlarca insan, açık sınırında geçim mücadelesi vermesi akla mantığa sığıyor mu?
Din adamlı kılıklı tiplerin fakirliği övmesi ile avutulmaya çalışan vatandaşların yaşama sevinçlerini elinden alan iktidar uygulamaları ile yıllardır iktidarda kalmayı başarmasında bir tuhaflık yok mu?
Sevgili okurlar anlayacağınız Türkiye’de vatandaş olarak yaşamak günden güne zorlaşıyor ve çekilmez hale geliyor.
AKP iktidarları çay kaşığı ile verdiklerini kepçeyle geri almayı bir hüner sayıyor.
Türk toplumu, ne yazık ki AKP ve MHP siyasal idaresinin elinde, Gordion düğümünden de beter bir yaşam düğümünün içinde açlığa ve yoksulluğa ve hatta sefalete doğru sürükleniyor. Bunu görmemek mümkün olmadığına göre AKP iktidarı neyin peşinde?
Devletin rezervlerini ve sahip olduğu ekonomik değerleri bir bir elden çıkaran AKP iktidarı, batırdığı devlet ekonomisini düze çıkarmak için vatandaşa salma vergiler çıkararak kâra geçmeye çalışması devlet yönetmek midir?
Emeği ile geçinenler ve özellikle emekliler, aileleri ile birlikte ekonomik olarak hayatta kalma mücadelesi verirken, milletin vekillerinin tonla maaş ve emekli aylığı alarak yaşaması ne derece mantıklıdır?
Milletvekilleri elbette ki itibarı korunarak hizmet vermelidir. Ama Türkiye’de genellikle milletvekilleri varlıklı kimseler olduğuna göre milletvekili maaşı almadan çalışmaları söz konusu olmaz mı?
Neyse bu konuyu daha fazla uzatmanın da bir manası yok. Nasıl olsa eski hamam eski tası bu düzen böyle kuruldu böyle de devam edecek.
Belediye seçimleri
Yerel seçimlere aylar kaldı. Partilerin belediye başkan adayları ve meclis üyeleri artık yavaş yavaş piyasa yapmaya, nabız yoklamaya başladı.
Demokrasiden nasibini almamış partilerin aday belirlemede tabanının sesinden ve tercihinden çok, partilerin il ve ilçe yönetimindeki küçük diasporaların tercihleri belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerini belirleyecektir.
Olasılıkla da Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Çanakkale’de de partilerde kimin belediye başkan adayı, kimin meclis üyesi adayı olacağına partilerin ağaları ve beyleri karar verecektir. Olasılıkla partilerin il ve ilçe yöneticilerinin çoğunun görüşü bile alınmayacaktır.
Sonra da bunun adına demokrasi diyeceğiz.
Bunun adına particilik diyeceğiz.
Sevgili Çanakkaleli siyasi parti üyeleri; sizlerin görüşüne başvurmayan il ve ilçe yönetimlerin size kıymet vermediğinin farkına varınız.
Eğer üyesi olduğunuz partiniz karar vericileri alacağı bir kararda üyesi olan sizlerin tercihine ve düşüncelerine müracaat ediyor ve değer veriyorsa, o il veya ilçe yöneticilerine dört elle sarılıp sahip çıkın. Çünkü iktidar size uzak değildir.
 
Platform hazırlığı;
Değerli dostlar yakında yepyeni bir anlayışla, büyük şehirde yaşamış olmanın verdiği tecrübe ile Çanakkale’mize ve Çanakkalelilere çok faydalı olacağını düşündüğüm bir çalışmanın içerinde giriyorum. Sosyal medya üzerinden yapılacak bu çalışmada Çanakkale’mize büyük artı değer katacağımızı düşünüyorum.
Tüm çalışmalar tamamlanınca bu sayfadan sizlere gerekli duyuruları da yapacağım.