Evladı yaşasın diye, başlatılan seferberliğe katılanların paraları ile servet edinmek!?!...

Türkiye, bunu da gördü.. Başka da lafa gerek yok aslında...
Önceki gün okuduğum haber, sinir katsayımı yükseltti..Öfkeden delireceğim sandım...
Belki işitmiş sinizdir sizler de… SMA hastası Mustafa Yağız'ın yardım paralarıyla, anne babasının kendilerine oluşturduğu serveti.Nasıl yer insan böyle bir parayı? Dahası, nasıl aklına getirir, yardım paralarından kendilerini zenginleştirmeyi?
Olmuş işte.. Yapılmış.. Bu konu ile ilgili yapılan operasyonda anne tutuklanmış.  8 kişi de, gözaltına alınmış..
İnsanı deliye döndüren ve iğrenç hikayenin adresi Antalya… Geçekten yardım bekleyen, o yardımlar sayesinde hayata tutunacak nice yavrularımız var oysa ki… Bari, onları düyünühp,ş onlar için toplanan parayı devretmeyi planlasaymış bu aile..
Böyle düşünmemişler.. Ne acı!...
SMA Tip-1 hastası Mustafa Yağız G.'nin tedavisi için toplanan yardım paralarının yasa dışı yollarla kullanılması sonucu,  anne Didem Ayşe G. Tutuklandığını anlatır haberde, kan donduran detaylar çoktu..
Yardım paralarından sağlanan haksız kazancın rakamı hakikaten servet..
Bu arada, baba Gökhan G. hakkında da soruşturma başlatılmış..
İnternet haber sitelerinde, bu olayı anlatır bir çok haber var.. O haberlerde geçen detayları öğrendikçe, köpürmemek ne mümkün…
Operasyon kapsamında 8 şüphelinin yakalandığı, 17 araç, 2 arsa ve 1 daire olmak üzere toplam değeri 25 milyon lirayı bulan mal varlığına da el konulduğundan bahsedilen haberler, insanı olanı çileden çıkarıyordu vesselam.
Konu, vahim ötesi.   G. çiftinin 4'üncü çocukları Mustafa, 2018 yılında dünyaya geldi. Ancak,  5 ay sonra çocuklarının durumunda şüphelenip, hastaneye başvuran anne baba, minik yavrularının bir Özel hastanede yapılan tetkikler sonucu, 9 aylık Mustafa'ya Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastası olduğunu öğreniyor.
Çocuklarının tedavisi için girişimlere başlıyorlar ebet.. Bir süre sonra baba Gökhan G., 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından tutuklanıyor.
4 çocuğuyla bir başına kalan anne Didem ise Mustafa için işinden ayrılıyor..
Ailesi, minik Mustafa Yağız’ ın, yurt dışında tedavi edilebilmesi için gerekli 33 milyon TL'nin toplanabilmesi için Antalya Valiliği'ne müracaat edip, yardım kampanyası başlatıyor..
Bu şekilde, Valilik hesabında 26 milyon TL toplanıyor..  
Ancak aile, yasal izin olmadan bir yardım kampanyası daha başlatmaz mı bu arada. Başlatıyor.
Ve buraya dikkat lütfen.  Kalpleri altın kıymetinde, yardımseverlerin gönderdiği 167 bin doları, şahsi hesaplara aktarıyor aile.
Mustafa Yağız’ in yardım paralarıyla ilgili operasyon başlıyor sonra..
Çünkü, durumu yardım severler fark ediyor.. Operasyonda böylelikle başlıyor.
Kampanya sürer iken, ikinci bir kampanya başlatan ailenin., verdiği hesapta toplanan paranın valilik hesabına aktarılmasının istenmesi kadar doğal ne olabilir, değil mi? Yardımsever bir insanım, bunu istiyor, böylelikle kan donduran yaşanılanlar ortaya çıkıveriyor.
Almanya'da yaşayan bir iş insanı tedavi için eksik kalan 7 milyon TL'yi vereceğini söylüyor söylemesine, ancak, göndereceği paranın valilik hesabına aktarılmasını belirtiyor.
Mustafa Yağız G. ise 21 Haziran'da hayatını kaybedince…
SMA hastası Mustafa Yağız G.'nin yardım paralarıyla ilgili operasyon başlıyor. Anne tutuklanıyor.
Olay soruşturma sırasında ayyuka çıkıyor, itiraf geliyor., İddialar sonrası savcılıkta ifadesi alınan Didem G., yasa dışı toplanan paranın evlerinde çıkan yangında kül olduğunu ileri sürüyor önce.
Daha sonra ise, anne Didem katıldığı bir TV programında savcılara yalan ifade verdiğini, paranın kendisi tarafından çekilip kocasının bir arkadaşına verdiğini, paralarla lüks araçlar alınıp, oto galeri ve oto yıkama iş yerlerinin açıldığını anlatıyor..
Didem G.'yi canlı yayında gözaltına alıp, sorgulamak üzere Antalya'ya getirmişti hatırlar isek Polis ekipleri.
Yardım toplama sürecinde hayatını kaybeden minik Mustafa Yağız’ in tedavisi amacıyla valilik izni olmadan ailesi tarafından değişik bankalarda hesaplar açtırılarak başlatılan yeni kampanyada toplanan paraların amacı doğrultusunda kullanılmadığı iddiaları üzerine, Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri hummalı bir çalışma yürütülmüştü.
Vicdanları yaralayan bu aileye, bu durumda ne denir, bilemedim..
 
.