Büyük mirastan pay alacakları işitince; 'AMERİKAN SOLU, KAPTI SPALİYİ...' deyivermişim. hem de en seslisinden..

Ofiste herkes bir anda şaşırdı.. "Ne oluyor" diye???...
Daha ne olsun, babadan gelen parayla, rahat rahat dağıtmaca..  
Konu şu; 92 yaşındaki finansçı George Soros, 25 milyar dolarlık servetinin kontrolünü, genç oğlu 37 yaşındaki Alexander Soros'a devretmiş..
Para öyle böyle değil..Tam servet..  Alexander Soros, babasından daha politik olduğunu söylemiş ve eklemiş;
"Sol eğilimli ABD'li siyasi adaylara bağış yapmaya devam edeceğim" diye..
 "Ne şanslı çıktı, ABD' li solcular..!" Deme de dur şimdi..
Onca parayı yönetek bu genç adam, bu dağıtma ile nasıl yol alır, o da ayrı bir haikaye ya, neyse.. Adamın, babasının parası, ister yer, ister dağıtır, değil mi amma!?..
Bu arada, şöyle de bir detay var; Açık Toplum Vakıfları önceliklerini genişleteceklerini söyleyen genç patron  Alexander, dünya çapında yıllık 1,5 milyar dolarlık fon sağlayan vakfın başına da geçmiş oldu..
ABD'li ünlü milyarder ve finans spekülatörü olarak bilinen George Soros, 25 milyar dolarlık servetinin kontrolünü 37 yaşındaki oğlu Alexander Soros'a devretmesi ile birlikte, yeniden gündeme oturdu.
Soros ismi, hep gündemde aslında.. Öyle çok ki Sorosçular.. Sizi gidi Sorosçular sizi!..
Baba SOROS: 'OĞLUM BUNU HAKEDİYOR" diye de eklemiş.. Ne desin ki ayrıca.. Kime bırakacaktı ki tonhla parayı..
Yaş 92 sonuçta.. Bugün varsa , yarın yok bu baba...
Ekonomi ile ilgilenenler daha iyi bilirler.. Finansçı Soros daha önce Açık Toplum Vakıfları'nın (OSF) 5 çocuğundan biri tarafından devralınmasını istemediğini söylemiş...
"Dün dündür, bugün bugün" şeklindeki efsane sözün sahibi, Baba geldi birden aklıma.. Siyasetin duayeni, rahmetli Demirel, nurlarda yat inşalah..
Bu Soros bile, senden etkilenmiş olmalı ki, o tarihe geçen sözdeki gibi davranmış..
Olmaz dese de bir aralar, vakfının ve 25 milyar dolarlık servetinin başına, 37 yaşındaki oğlu Alexander Soros'u geçirivermiş..
Baba parası yemek, kolaydır sonuçta.. O para, oraya destek, buraya hibe, biter gider gibi gelmiyor değil şu an aklıma.. Hazıra dağ dayanmaz sonuçta..
BABASINDAN DAHA POLİTİK...
Hakikaten de öyle çıktı bu genç Soros.. Wall Street Journal'a röportaj veren Alexander, babasından "daha politik" olduğunu ve sol eğilimli ABD'li siyasi adaylara bağış yapmaya devam etmeyi planladığını söyleyinhce, Amerikan solu bayram yapmış mıdır acaba?..
"Paranın siyasette olmamasını ne kadar çok istesem de, diğer taraf bunu yaptığı sürece, biz de yapmak zorunda kalacağız" derken de, ne politik konuşmuş bu genç Soros..
Fon sağladığı para bile, dudak uçuklatan miktarda..
Paranin başına geçen Soros, Röpartajinda;
Açık Toplum Vakıfları önceliklerini genişleteceklerini söyleyip, oy verme ve kürtaj haklarının yanı sıra cinsiyet eşitliğini de içerecek şekilde genişletileceğini ifade etmiş.
Bunca bilgiye, Sözcü gazetesinde yer alan bir haberden ulaştım.. O habere göre;
Soros'un sahibi olduğu Açık Toplum Vakıfları (OSF) , dünya çapında yıllık 1,5 milyar dolarlık fon sağlıyormuş.. Fon Sağladığı  kalemler, bana da çok çarpıcı geldi, yalan yok..
Bi takım eşitçilikte, bunca ısrar ve maddi kaynağın nedeni de Soros çıktı ya laa..! pes yani!?!..