7-8 yaşlarında iken frak etmiş, sormuştum rahmetli babama.. Demişti ki; 'Çok derinde imiş, çıkarılamazmış, öyle  dendi'

Çok derin sözü üzerine, derihliği de pek irdelememiştim o vkatiler.. Çıkaralamayanın ise, petrol olhudğunu söylemişti rahmetli babam..
Ve ben ilkkez işitmiştim bu ifadeyi; "Petrol neydi ki?"
Büyüdükçe yaşım, gaz,  benzin ve mazotun hpetrolden glediğini öğrendim.. Herkes gibi, büyüdükçe, benimde öğrendiklerim çoğaldı.
Okuduğum haber üzerine, Böcekli çeşmesi bayırına paralel durumdaki o beton atılmış alan düştü aklıma, kısaca bansettim sizlere. Çok yıllar ecvel, Almanlar glemiş, sonda yapmışlar falan diye biliniyor o betonluk alanın bulunduğu yer.. Aranan ise okudğum haberdeki gibi petrol imiş..
Şimdi habere döneyim,  çocukluğumda ilk gördüğüm o alan ile Adanadaki alanın benzerleğinden dolayı, bu konuya değindiğimin altını da bir çizeyim.. Öyle ya, duduk yere, nereden gelebilirdi ki Böcçekli çeşmesi bayırına paralel, zemindeki o betonluk alan.
Adananın hikayesi, bizim kadar eski olmasa gerek.. Bahsedilen tarih; 1988
Bizdeki, betonluk alanın hikayesi, daha da onlarca yıl öncesinden kalma imiş.
Adana, 1988 dedim de, peki Ne olmuş bu tarihte..?
Haberde konu edildiğine göre; Adana'da 1988 yılında yapılan arama çalışmalarında petrol bulunduğu öne sürülen bir tarla...
Daha sonra dönemin yetkileri tarafından beton dökülerek kapatılmış bir kuyu imiş ahebre ekonu bu alan.
Haberde bahsedilidğine göre; "O döneme tanıklık edenler "Petrol yok" denilerek kapatılan kuyuların yeniden açılmasını istiyor." diye bir püragraf içinde gelen talep var.
Adana'da, denilidğine göre;  tam 35 yıl önce yapılan saha arama çalışmalarında bir tarlada petrol bulunmuş.. Muş diyorum, çünkü anlatım dilinde de öyle geçiyor..
Ve anlatıldığına göre, bir süre sonra 'petrol yok' diyerek açılan kuyu kapatılmış..
Yine o habere göre; O döneme tanık edenler, petrolün aktığını, devletten tekrardan burada çalışma yapılmasını istediklerine dikkat çekiliyordu.
"PETROL YOK" DİYEREK KUYUYA BETON DÖKTÜLER" ddiası..
1988 yılında yapılan petrol arama çalışmalarında, Adana'nın Sarıçam ilçesine bağlı Akkuyu Mahallesi'nde, hikaye bu ya  bir tarlada petrol bulunnmuş..
Ancak bir süre sonra dönemin yetkilileri petrol yok diyerek açılan kuyuyu beton dökerek kapatmış..
Adana'da bahsedilen  o tarlada, Zemin üzerini kaplayan beton plaka ile ne de benziyor bizim köye yakın noktadaki o beton alan.
İçimden şöyle geçti, Adanayı anlatır görseli görünce.. "Tamam işte, bizdeki de aynı böyle..."
Böcekli çeşmesi, Kilitbahir, Behramlı köyü arasında, Havuzlar mevkiini geçip, ulaştığımız Soğanlıdare meckiine pek yakın ..
Soğanlıdere Smbolik şehitiliğinin önünden geçen rampaya bÖCEKLİ BAYIRI DENİR.
VE BU BAYIRIN, RAMPANIN YANİ; Berhamlı köyüne gidişte, sol tarafından kalan bir yer de Adanadaki betonluk alan ile benzerilği hat safhadaki o nokta..
Yoksa diyorum, yarımadanın bu özel adresinde de, denilidği gibi, kısacası bölge insanıın bildiği gibi,  petrol mü var?..
Var da, hakikaten çok derinde olduğu için mi çıkarılamamış?..
Hikaye işte.. Çocukluğumdan kalma, unutmadığım güzel hikayelerden birinden, bu gün söz etmek varmış nasipte..