İkinci tur öncesi, seçimleri kazanma heves ve arzusuyla ortalıkta koşuşturan insanlar yok.

Adaylar için hoparlörlerinden bağrışan cazgırlar yok.
Binalarda, cadde ve sokaklarda çevreyi kirleten afiş ve flamalar yok.
Ama 28 Mayıs’ta çok ama çok önemli bir seçim var.
İnsanlar 14 Mayıs genel seçimlerinden sonra evlerine çekilmiş, öz muhasebesini yapıyor.
Kadınları aşağılayanları, Türk ismine alerji duyanları, Hizbullahçı olduğu söylenen partileri, çıkarı için cemaat ve tarikatları koruyup kollayan partileri ibretle takip ediyor.
Aydınlarımız, sanatçılarımız, yazarlarımız, aklı başında ve düşünme ehliyetine sahip insanlarımız batmakta, batırılmakta olan Türkiye’nin hızla laiklikten, çağdaş yaşamadan uzaklaştığını, ayrışmanın bölünmenin herkesi felakete sürükleyeceğini idrak etmiş ve bu gidişe dur demek için sandıklarda oy kullanarak ülkenin kaderine el koymaya karar vermiş durumda.
Cemaat ve tarikatlardan bunalmış, PKK terör örgütünden sıdkı sıyrılmış, Türkçü veya Atatürkçü görünüp de çıkarı peşinde koşanlardan midesi bunalmış Türk milletinin evlatları ,28 Mayıs sonrası nasıl bir yaşamla karşılaşacağının bilincinde olarak sandık başına, oy kullanmaya gidecektir.
Bunun en önemli göstergesi yurtdışında cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için kullanılan oy oranındaki artıştır
Sandığa gitmeyenler, gidip de kararsız olanlar, iptal edilen oyların sahipleri ile AKP’ye desteğini açıklayan Sinan Oğan’ın yarı yolda bıraktığı milyonlarca insan, ülkenin kaderinde söz sahibi olmak üzere sandığa gidip oy kullanacaktır.
Herkes şuna emin olsun ki 28 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu, büyük bir oy patlamasıyla tartışmasız cumhurbaşkanı olacaktır.
Atatürk’e inanan insanlar,
Demokratik, laik sosyal hukuk devletinde yaşamak isteyenler,
Adaletin adil işlediği, liyakatin esas alındığı, cemaat ve tarikatlara teslim olmamış bir devletin vatandaşı olmak isteyenler,
Ülkemizi işgale dönüşe kaçak gömen sorununun artık ülkeyi yaşanmaz hale getirdiğini, kişisel hayatları bile riske etmeye başladığını gören sokak aralarında, yoksul mahallelerde bir fiil yaşayan insanlarımız,
Memleketin yer altı ve yer üstü kaynaklarının ve vatandaşlığı dolarla satılmasına razı gelmeyenler,
Arapların adeta ülkemize ortak edilmesinden rahatsız olanlar,
AKP’li TÜİK tarafından düşük gösterilen enflasyonlar nedeniyle hızla yoksul bırakıldığını idrak edenler,
Eğitimde sağlığa bir çok alanda kalitenin ve milliliğin sona erdiğini görenler  herkes emin olsun ki Türk milleti 28 Mayıs’ta ülkenin kaderine sandıklarda el koyacak,
Ülkenin yönetimini Kılıçdaroğlu’na teslim edecektir.
Yaşadığımız AKP’li yıllar gerçek ülkücülerin, gerçek devrimcilerin, gerçek aydınların, gerçek Atatürkçülerin kimler olduğunu ortaya çıkarmıştır.
AKP’li yıllar turnusol kağıdı gibi Türkiye’deki anti Atatürkçüleri, Türk Milleti düşmanlarını, şeriatçılık için yanıp tutuşan cemaat ve tarikatları, yıkıcı ve bölücü etnik ayrılıkçıları, çıkarı için kılıktan kılığa giren kendinde bir halt sanan  yarı cahilleri, sanatçı kılıklı aydın kisveli yanar dönerleri iyot gibi açığa çıkarmıştır. 
İşte bu ahval ve şarta Türk Milleti 28 Mayıs günü Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri için sandığa gidecek ve Kılıçdaroğlu’nu seçerek kendi kaderine el koyacaktır.
28 Mayıstan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Yazın bir kenara;
KILIÇDAROĞLU Türk Milletinin sağduyusu ile cumhurbaşkanı seçilecektir.