Böylesi bir durum yaşasak, ‘ödümüz kopar’ değli mi?

Dahası, bu işittiğimiz o sesler üzerine bir öngörüde bulunsak, kim bilir kaç kişi ürker.
Seçim üzerin anketler süre dursun, herkesin dilinde sonuç odaklı bir tahmin de yapımıyor değil bu ara..
Tahminleri, anketleri gölgede bırakan bir söz edildi, o söz günlerdir dilden dile dolaşır oldu.
Seçimi unuttuk bir anda. Seçimden 5 gün evvet, hakka yürüyeceği öngörülen ismin, kim olacağı yönünde tahminlere başladı çoğumuz.
O kazanır bu kazanır tahminlerinin yerini, ‘o mu? - bu mu? aldı sanki..’   
İşitmeyenler olabilir, öyle ya Ramazan hali..
Kimse, oruçlu ağzıyla günaha girmeyeyim diye, sosyal medyasına bakmıyor.. Dolayısıyla, bazılarmız, Ünlü astrolog Meral Güven’ in, seçime kısa süre kala Cumhurbaşkanı adaylarından birinin başına gelecek kötü olayı açıkladığı yönündeki o haberlerden, habersiz olabilir.
Astroloji konusunda, bilindik bir isim Meral Güven, seçimin kaderi değişecek yorumu günlerdir dilden dile dolaşıyor. Böylelikle, çoğu insanımız, seçim sonucu tahmini yapmayı da bırakmış halde.. Ben öyle gözlemliyorum, sizleri bilemem.
Birçok haberde; “Türkiye'nin ünlü astrologları arasında yer alan Meral Güven çok konuşulacak bir tahminde bulundu.” şeklinde kurulmuş cümleler ile olay özetleniyordu.  
Meral Güven’ in; öngörüsünün ülke gündemine bomba gibi düştüğü falan vurgulanıyordu.
Meraklı milletiz sonuçta. Bu meraktan ötürü, herkes acaba kim olabilir diye birbirine sorar oldu.
Şu bir gerçek; Cennet ülkem Türkiyem, 14 Mayıs’ da önemli bir seçim yapacak..
Bu seçimin ciddiyetine, adayların söylemlerine odaklanmamız gerekir iken, birileri gündem değiştirme amacıyla türlü türlü sözler etmeye de devam edecek belli ki.
Astrolog Meral harım bir yana, bir de Okşan çıktı ki, attığı twiitleri ile, o da çok konuşulana dönüştü.
Twiit yoluyla gelen, bel altı paylaşımları konuşmayan kalmadı son 48 saattir.. Böyle de bir gözlemim var.. sizi bilmem.
Bir yanda sözde öngörü, diğer yanda müstehcen görseller eşliğinde gelen o ifadeler.
Twiitleri ile gündem olan Okşan’ı bir kenara bırakıp, Meral hanıma döneyim ben.
Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine haftalar kala, seçim heyecanı tavan yapmış iken, 10 Nisan’da bir twiit attı, soğuk duş etkisi yaşattı.
Ürken de oldu, sözde öngörüyü saçma sapan bulanda oldu. Lakin, bu konu hep konuşulan oldu..
Seçim sonucu tahminlerinin yerini, başka tahminler alıverdi. Malum;  insanımız bazı konularda pek ustadır. Laf üretmeye gelince konu, gün yüzü görmemiş laflar çıkar dillerden.
Araştırma şirketlerinin tahminlerini umursamaz olanlarımız bir anda çoğaldı, bunun yerine seçime 5 gün kala gelecek sözde o üzücü haberi, akla durgunluk veren tahminleri ile yayanlarımız türedi.
Astrolog Meral Güven’ in, 18 yıldır profesyonel olarak inisiyatörlük yaptığını açıklamasını, daha evvel den biliyorum. Bir ara, gözüme bu yönde bir haber ilişmişti.
Meral Güven bir söyleminde; insanlara yol göstermeye, bilinç altındaki özbenliklerinin dışarı çıkması için mücadele ettiğini falan da dile getirmiş.
Ve gelelim, herkesin, birazcık ta olsa yorumladığı o konuya.  Seçime son 5 gün kala yaşanacağı öngörülene.
5 Nisan 1984 yılında Kayseri'de doğan, 12 yaşından beri bakı yapabilme yeteneğine sahip olduğunu iddia eden Astrolog Meral Güven, yedi yaşından itibaren farklı varlıkları görebildiğini de ileri sürüyormuş.
Böylesi beceriler olunca, öngörüler de çok olur , neden olmasın ki!?!.. 
''Gelecek ve gaiple ilgili bir şeyler bildiğimi iddia etmiyorum; mutlak kaybı Allah’tan başka hiç kimsenin bilmeyeceğine inanıyorum.” Dese de bir söyleminde, “Yaratıcının vermiş olduğu yetenekleri daha iyi şartlarda insanlarla paylaşmaya çalışıyorum.'' Şeklindeki ifadesi de varmış Mera hanımın.
Geçen 10 Nisan’ da dediğine döneyim şimdi..
Astrolog Meral Güven: “Cumhurbaşkanı adaylarından biri seçime 5 gün kala vefat edecek ve seçimin kaderi değişecek'' iddiasında bulundu.
Kimi ne göre bu durum: “Pes yani!?!..”