İki gün evvel, Çanakkale’de sicim gibi yağan yağmurun altında on binlerce insan, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bekliyordu.

Coşkulu ve heyecanlı kalabalık AKP iktidarının icraatlarından fazlasıyla zarar görmüş, hırpalanmış ve genç, yaşlı, öğrenci ,emekli, işçi, memur, esnaf ve çiftçi kitleydi.
Çanakkale genellikle emeklilerin şehriydi ve kalabalığın büyük çoğunluğunu da orta yaş ve üstü bir insan topluluğuydu.
Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu konuşmalarında huzur, barış ve kardeşlik dili hakimdi. Kimseyi ayrıştırmıyor, kimseyi ötekileştirmiyorlardı. Kanunsuzlara korku veren açıklamalardan da geri durmuyorlardı.
Esas olarak da vaatleriyle gençlere, emekliye, ücretliye, çiftçiy, esnafa, kısaca AKP’den zarar gördüğünü düşündükleri herkese umut veren net mesajlar verdiler.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Mansur Yavaş’ın ve Ekrem İmamoğlu’nun konuşmaları sık sık coşkulu kalabalığın alkışlarıyla kesildi.
Çanakkale halkı tüm samimiyet ve içtenliğiyle siyaset üstü bir anlayışla Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve yol arkadaşlarını bağrına basıp konul etti.
Çanakkale’den yükselen umutlu söylemler ve alkışlar, Türkiye’mizin yeni yüzyılının  ön sözüdür.
Türkiye’nin ikinci yüzyılının startı Türk Milleti ve Atatürkçüler tarafından Çanakkale’den verilmiştir.
Artık Türkiye demokratik laik sosyal bir hukuk devleti olarak Atatürk’ün yolunda ikinci yeni yüzyılına hazırdır.
Atatürk’ün hedef gösterdiği muhasır medeniyet hedefini anlamış, özümsemiş ve yaşam haline getirmiş milyonlarca insan, Türkiye’nin kaderine el koymak üzere ayağa kalkmıştır
Hayırlı uğurlu olsun.