' 'Olmaz'!.. '  demeyin, denilen bu.. Kulislerde geçenleri işittim, cuma akşam üzerinden Cumartesi, yani dün  akşam üzerine dek olasılıkları çok yönlü düşündüm..

" 'Olmaz'!.. "  demeyin, denilen bu.. Kulislerde geçenleri işittim, cuma akşam üzerinden Cumartesi, yani dün  akşam üzerine dek olasılıkları çok yönlü düşündüm..
Al aşağı, çek yukarı , mantıklı gelenler de oldu, "Yazarsam, abartmışsın derler bana " diye içimden geçen de oldu.
Kulislerde geçenlerden söz edeyim, AK partide, ilk sıraya iki isim kararsızlığı yaşanıyormuş. "Fatih Şahan mi,  Ayhan Gider mi ?"
Dahası, (kulis bilgisidir bahsedeceğim)  ikinci sırada olacak isim haylidir net... Eski il başkanı kendisi, o bir hukuk adamı.. Şifreli kurdum sanki bu cümleyi. Bahsettiğim isim Gültekin Yıldız.
Ha bu arada, kulislerin en konuşulanını, Cumhur ittfakı trafına da biraz yorumlattım.
Çanakkale'nin eski vekili Gider listede olur ise, "Ülkücülerden çok oy gider" şekilnde çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.
Durdum, düşündüm.. Düşününce, hak verdim, kısaca sizlere de aktardığım o  düşünceye..
Bir söz vardır; "Dananın kuyruğu kopacak..." işte bu tabirin yerine geleceği  gündeyiz,  bunun için sayılı saatlerdeyiz.Akşama kalmaz, listelere adir bilgiler biraz daha sızar.
Kesin bilgi ise; YSK' ya sunulan listelerin kamuoyuna açıklanacağı dakikalarda gelir. Saat 17:00' yi bir onbeş, yirmi dakika geçer, listelerdeki sıralamada geçecek isimler ardı ardına düşer..
Kısacası, İktidar partinin sıralaması,  Birinci sırada, iki isim arasında bir kararsızlık yaşatmış günlerdir..   
Kulis bilgileri ile az çok  örtüşen bir gelişme, Ulusal basında, bir dönemin amiral gemisi Hürriyet' in internet sayfalarında da yer bulunca, bir tür öngörü, bir tir olasılık kavramı daha bir oturdu sanki.
Yine de siyaset bu.. Siyasette, 24 saat bile çok uzun bir süre derler..
Bir akşam üzeri buluşması yaşandı İstanbul' da.. O buluşmada bir araya gleen isimler, sabaha dek liste üzerinde çalışmışlar.
"O mu, bu mu?" Bu nokkada, naçizane diyeceğim; "O da, olsa, bu da olsa, kazanan Çanakkale olsun da!..."
Kalın sağlıcakla, iyi pazarlar..