14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimler için, Secim Takvimi ilerleye dursun, siyaset gündeminde ençok merak edilen ‘Adaylar kim olacak?’ sorusuna, ilk yanıt Milliyetçi Hareket Partisi


Birinci sıraya oturan ismin ilk paylaşımı, benece sonucu bir merak edilen sorulara yanıt veriyordu lakin, bekledek tabiki bizler de.MHP’ da, ada sırallamasında 1. Sıraya outran isim, Genel Mrekeze yapıtğı başvurusu ardından; Lider Bahçeli’ yi ziyaret etmiş; “Gönül verdiğimiz partimize, 28. Dönem TBMM Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurumuzu yaparak Genel Başkanımızın hayır dualarıyla yola çıkıyoruz.” demişti.
“Dualar kabul gördü..” yorumu gelse şimde,bence haklılık payı oldukça çok olacak..
Ülkücü camiada, 9 Işık Doktrini’ ni benimsemiş olmak önemli bir mesele.. Artı bir ile çıkarsınız gönül verdiğiniz dava yoluna.. Bence bu kesinlikle böyle.. Hele bir de artılarınız var ise, şans yükseliverir.
Aday belirlenir iken, bazı olmazsa olmaz şartlar aranıyor. Diyeceksiniz ki; “İkinci, üçüncü ve dördüncü sırada olanların şatları tutmamış mı?” Elbette öyle değil konu..
Seçimde, artılar kadar dahası pek çok kriter olabiliyor. Kimi de, ‘Nasip’ bu durumda..
Şimdi, MHP’ de birinci sıraya oturan Adayın sözlerinde sıra; “Allah çıktığımız bu yolda Türk’ü mahçup ve mahzun etmesin inşallah.” şeklindeki duası.
Kabul olmuş olmalı ki duası, ilk sırada şimdi kendisi..
14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala, siyaset kamuoyunun yanıtını merakla beklediği soruya ilk cevap MHP’ den geldi dedim de, sıralamadan söz etmedim. İsim de zikretmedim şu ana kadar..
Ülkücüleri heyecanlandıran, Genel merkezin açıklamasında; Çanakkale Milletvekili adayları denilerek, şu isimler sıralandı önceki gece.
“ 1. sıra Sıtkı Keçeci, 2. sıra Nahit Özkan, 3. sıra Hasan Babadağlı 4. sıra Fatih Şahin.”
Çanakkale’de siyasete gönül verenlerin, genelde gönlünden geçen ilk sırada olmak.. Bu yönde gözlemim çok, o nedenle böyle bir söz ettim.
“Yok hayır..” diyen olabilir, saygıyla.. Sonuçta, bu benim fikrim.. Gözlem dedim ya, yanlış da düşünüyor olabilirim..
İlk dört iddiasının olmadığından da söz ediyorum sık sık.. Diyorum ki dilim döndüğünce, seçim kazanmaya yakın görülen partilerin 4 vekil çıkaracağız iddiasını hanidir hissetmiyor >Çanakkale seçmeni.
Haliyle, sinerji de yok.. İddia yok, sahada heyecan da yok.. Nacizane gözlemim bu yönde,
Sanıyorum, seçim heyecanını seçmen de pek yaşamıyor eskisi gibi. 4 vekil çıkaracağız iddiasının pik yaptığı yılları hatırlıyorum da, 90’ ları.. Ne de hareketlenirdi siyaset..
Sahanın tozunu atarda her gece partililer.
Adayların hararetli konuşmaları. Karşılıklı iki kahvehanenin bulunduğu yol üzerinde, iki tarafın partilileri toplanmış, kavgasız gürültüsüz adayı dinliyor, en çok alkış toplayan, diğerini bastırıyor..    
Tam bir curcuna, lakin eğlenceli bir durum.. Partilerine gönül vermişler, gecenin bır yarısına kadar, propaganda çalışmalarında. Kovsalar gitmiyor kimse..
İddia edilen hedefe odaklanmış herkes, bunu başarmak için sahaya inmiş.. Yağmur demiyor, güneş demiyor.. İnadına destek veriyor..   
MHP’ de listenin ilk sırasında yer alan Sıtkı Keçeci den özetle söz edeyim yi azıcık. Merak edenler olabilir.. Kendisi daha önce Biga Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.
Ve aday adayı olabilmek için bu görevinden istifa etmişti. Başvurusunun hemen ardından da sahaya inen isimlerden olmuştu.
Şimdi adaylar kimler olacak merakı giderildi mi? hayır elbet..
İktidar Partiden, Muhalefet partilere, ‘adaylar kimler olacak?’ Sorusuna odaklı siyaset kamuoyu.
8 ve 9 Nisan, üç aşağı beş yukarı, tüm merak edilen sorulara yanıt sunmuş olacak.. Elbette ki,YKY’ ya sunulacak kesin listeler duyurulduktan sonar biter yaşanan bu merak..
Şimdide hayırlı olsun, kazanan demokrasi, kazanan ülkemiz olsun..