Artık karar verdim öyle uzun uzadıya yazılar yazmayacağım. Günün basına yansıyan haberlerini kısa kısa yorumlayacağım. Ama arada bir de uzun yazılar da yazabilirim.  

Her şeyin bir hududu var. Hududu aşmamak lazım derler.
Afganların Türkiye'ye akın ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu hudut birliklerine "Hudut hepimizin namusu" diyen Kılıçdaroğlu, askerlere "Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin" dedi.
Hulusi Akar bu açıklamaya cevap olarak;
 "Mehmetçik hudut namustur anlayışı içinde Cumhuriyet tarihimizin en yoğun tedbirleriyle hudutlarımızı koruyor, en ileri teknolojiyi kullanarak hudutlardan yasa dışı geçişlere asla izin vermiyor" demiş.
Akar’a sormak lazım. Yurda kaçak göçek yıldan giren binlerce insan hudutlardan geçmiyorsa, ve siz “en ileri teknolojiyi kullanarak hudutlardan yasa dışı geçişlere asla izin vermiyoruz” diyorsanız bu insanlar Türkiye’ye gökten zembille mi iniyorlar?
“Yasa dışı geçişlerine müsaade etmiyoruz” derken, yasaya uygun geçtiklerini mi ima etmeye çalışıyorsunuz?
Açık açık anlatında millet olarak anlayalım Akar bey…
***
Mart 2023 enflasyon rakamları açıklandı
ENAG'a göre yüzde 112,51,
İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi ’ne göre yüzde 78,62 ,
TÜİK'e göre martta aylık enflasyon yüzde 50,51 oldu.
Aylardır bu üçlünün enflasyon hesaplamaları hep farklı oranlarda enflasyon açıklıyor. Birileri büyük hata yapıyor ama hesaplama hatası yapa kim belli değil?
Fakat güç ve otorite TÜİK’de.
Devletin resmi kurumu olan TÜİK açıkladığı enflasyon geçerli ve ne yazık ki TÜİK’in enflasyon hesaplaması halkın geçimi ile doğrudan alakalı. Hükumet ücret artışını her zaman düşük gösteren veya hesaplayan TÜİK’in değerlerini esas alarak hesaplıyor.
TÜİK hesaplamaları esas alındığı içindir ki ücretlere yapılan zamlar devede kulak kalıyor. Halk sürekli yokluğa ve yoksulluğa mahkûm ediliyor.
Çünkü çarşı pazar enflasyon artışı, TÜİK’in açıkladığı rakamların çok çok üzerinde.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mart ayı enflasyon rakamlarına ilişkin “enflasyonla mücadelede taviz vermediklerini, üretim ve istihdam kaybına yol açmaksızın enflasyonu tedrici ve kalıcı bir şekilde indireceğiz." Demiş.
Hakkını yememek lazım Bakan Nebati enflasyona iyi bakıyor. TÜİK vasıtasıyla enflasyonla iyi mücadele ediyor.
 
 
Fenerbahçe -Beşiktaş
Bir Fenerbahçeli olarak Beşiktaş’ı alkışlıyorum. Dün bizi on kişiyle iyi dağıttılar. Mert Hakan Yandaş gibi futbolcularla Fenerbahçe’nin işi zor. Arda’yı çok beğendim. Bu yılda şampiyonluk düyuna kaldı demektir.
Dışişleri Bakanlığı Güvenlik ve İstihbarat Genel Müdürü
Dışişleri Bakanlığı Güvenlik ve İstihbarat Genel Müdür Yardımcılığı’na Öznur Özkan Johnsson atandı. Bürokratın, yabancı uyruklu bir erkekle evli olması tartışmalara yol açmış.
Sözcü gazetesine eski bir diplomat şunları söylemiş;
“Bizim nesil, yabancı eş yasağının olduğu Dışişlerini hatırlıyor ama o günler geride kaldı. Muhterem hanımefendinin ve eşinin her halde istihbarat sıkıntısı yok ki ataması yapılmış. Zaten memlekette ulusal güvenlik kimin umurunda?”
 
***
14 Mayıs’a az kaldı.
14 Mayıstan sonra perdeler açılıyor. Bakalım hangi filmleri kim çekmiş? Kimler başroldeymiş göreceğiz.
Birilerinin aklı hâlâ karışık. Kılıçdaroğlu’na ilk turda oy vermem diyor.
Öyle şey olmaz. Siz de benim gibi bağrınıza taş bası ve oyunuzu istemeyerek de olsa mutlaka ilk turda Kılıçdaroğlu’na verin?
***
Yavaş İmamoğlu Yavaş.
Cumhurbaşkanlığı yarışına sevgili Mansur Yavaş ve sevgili Ekrem İmamoğlu’nun da dahil edilmesi ne büyük enerji getirdi değil mi?
Bu ikili, ister tek tek, isterse beraberce hangi siyasi başkanın yanında olurlarsa olsunlar oraya bir heyecan, pozitif bir enerji ve halka güven getiriyorlar değil mi?
Bunu akıl eden kim?
Çok büyük eleştirileri göze alarak ve hatta kendi tabanının tepkilerine de göğüs gererek, onur ve gururu meselesi yapmadan Yavaş ve İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunmasını sağlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER’e değil miydi?
Meral Akşener’e helal olsun.
Onun ileri görüşlülüğü ve siyasi gayreti, Millet İttifakını cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’na ilk turda ipi göğüsletecektir.
İYİ Partililerin dediği gibi.
14 Mayıs’ta
İYİ Parti ve Meral AKŞENER bunu fazlasıyla hak ediyor.
“Bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy İYİ Parti’ye.”