' 'Z' kuşağı da siyasete pek ilgili' diyerek, gözlenilenlerden söz etmeyen, bu aralar sanki hiç yok gibi.

Sosyal medya hesaplarında, paylaşım rekorlarına koşan söylemlerin merkezi TİP, yani Türkiye İşçi Partisi.. Siyasetin dilinden anlatımları hem beğenenler hem de paşlaşanlari ise, son dönemdeki  tabir  ile  'Z' kuşağı..  
Ünlülerden de TİP'e ilgi gözlüyoruz son günlerde. sinema sanatçısı Mehmet Aslantuğ'dan sonra, bizim sektörden de bir isim öne çıktı. İrfan Değirmenci.
Haber sunuşunda, tepki ve tavrını genelde mimikleri ile de ifade edip, beden dilini konuşturduğu için, hayran olduğum bir haber spikeri idi kendisi.
Ekranlara ara verecek Değirmenci. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş' ın yanında siyasete soyunduğunu resmen açıkladı.
Gazeteci İrfan Değirmenci'ye milletvekili adaylığı teklifi götürdüğünü ve olumlu yanıt aldıklarını duyuran TİP Genel Başkanı Erkan Baş' ın aktardığ ıbilgi, son dakika haber sitelerinde yer buldu dün.
Sosyal medya hesabından milletvekili adaylığını açıklayan Değirmenci ise;Halk TV'deki işinden de ayrılacağı bilgisini verdi kamuoyuna.
Bu ayrıntıya dikkat çekeyşim.. 'Aday Adayı değil, ADAY'
28. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri için, birçok tanıdık isim Aday Adayı oldu. Listelerin YKK' ya sunulacağı o tarihi, 9 Nisan7ı merakla bekliyorlar.
Garanti yok çünkü, Aday Adaylığı var. İçlerinden isimler belirlenecek, listeler için.
Dönelim konumuza. Seçime sayılı günler kala milletvekili aday adaylığı başvuruları da devam ediyor siyasete gönül verenler.
Rahmetli görse idi bu günleri, Haydar Baş' tan söz ediyorum, ne de mutlu olurdu..
Günümüzde, bayrağı babasından devir alan Türkiye İşçi Partisi Genel başkanı Erkan Baş, televizyon programcısı ve gazeteci İrfan Değirmenci'ye teklif götürdüklerini açıklayıp;
"İRFAN DEĞİRMENCİ TEKLİFİMİZİ KABUL ETTİ "Twitter hesabından Değirmenci'den olumlu yanıt aldıklarını söyleyiverdi.
Dahası bir de şöyle bir ifade kullanmış  Erkan Baş; "Basın dünyamızın güvenilir ismi sevgili İrfan Değirmenci milletvekili adaylığı teklifimizi kabul ederek mücadelemize güç verdi." demiş..
Meslektaşım İrfan ise; "TİP BİZİM, MECLİS BİZİM" şeklindeki ifadesi ile Erkan Baş'ın paylaşımını yayınlayıp;
"İnadımız irademiz. TİP bizim, Meclis bizim. 15 Mayıs'ta TBMM'deyiz. " mesajını vermiş.
HAZIR BAŞLAMIŞ İKEN..
Çanakkale siyasetine kısa bir ara verip, İstanbul’a döndüm, devam edeyşim il dışından söz etmeye.
100 bin imza sayısına 5. günde ulaşabilen Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, katıldığı canlı yayında oy oranına ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş.
Bakın ne demiş Oğan?!..
"Bizim başlangıç oyumuzun yüzde 7 ila 9 olduğunu ifade etmek isterim.
Bunun süreç içerisinde ilk aşamada yüzde 16'lara ve daha sonra daha yukarıya çıkacağını düşünüyor, hesaplıyoruz.”
Sinan Oğan, katıldığı Habertürk yayınında, 100 bin imza sayısına 5. günde ulaşarak Cumhurbaşkanı adaylığı kesinleşmesini değerlendiriyordu.
İlgimi çeken şu oldu;  oy oranına ilişkin dedikleri.
Sözleri şöyle idi, hayli iddialı şekilde; "MHP'YE OY VERİP ERDOĞAN'A OY VERMEYECEK KİTLEDEN ALDIĞIMIZ REAKSİYON VAR"
Özetle şu ifadeleri kulandı Oğan; "Bizim şu an MHP'ye oy verip, Erdoğan'a oy vermeyeceği kitleden aldığımız anlık reaksiyon var.
Partisiz kitleden de aldığımız reaksiyon var. Zafer, Adalet, Ülkem, Türkiye İttifak Partisi'nin oluşturduğu Ata İttifakı'nın adayıyım.
Bunları bir araya getirdiğimizde bizim başlangıç oyumuzun yüzde 7 ila 9 olduğunu ifade etmek isterim.
Bunun süreç içerisinde ilk aşamada yüzde 16'lara ve daha sonra daha yukarıya çıkacağını düşünüyor, hesaplıyoruz.”
Süre uzun değil. Hayli kısa.. İddialı sözler, olasılıkla daha da gelecek.
Türkiye, sonucu seçimin ardından görecek.. Kimin dediği çıkacak, kimin ki çıkmayacak, bekleyip göreceğiz.. Sağlıkla kalın.. Herkese iyi hafta sonları..