İstanbul, Ankara, İzmir falan dese, 'Yeatiştiremeyeceğiz!..' anlamak mümkün de, bir avuç Çanakkale olunca bahane merkezi, düşünüyor işte insan!...

Demokrasi Şöleni hayali kuran partililer, şok geçirdi denilebilir. dahası, sosyal medyadanh verilen tepkiler.
"MERKEZ KÖYLERDE YOKSUN?!.."
Sayı da verilerek, Partinin merkeze bağlı köyerde, temsilcisinin dahi olmadığına dikkat çeken isim çok hanidir.
"Bırakın üye' yi, köy temsilcisi bulamadılar!.." şeklindeki ididalı sözleri yeni işitmiyor kulaklar.
İYİ Parti İl Başkanına, partililerin  veryansında haklılık payı var mıdır, yok mudur?!...
Bir tü ön seçim anlamına glen temayül ile üye'nin söz hakkı olacaktı. Öğrenilene göre: il Başkanı partinin Seçim İşleri Başkanılğından 'iptal' istemiş, karar da geldi.
Böylesi bir istemin geldiğini, Çanakkale kamuoyu ve İYİ Parti ailesi; Seçim İşleri başkanı'nın partiye tebliğ ettiği karar metininde yer bulan ifade sayesinde öğrendi.
Kısacası; Haklı olarak tepkiler yağdı...
Seçime günler kaldı. Doğru... Üye ve delege katalımlı Temayül için vakit az, bu da doğru..
Temayüliçin hazırlık yapılması da zor olabilir, bu da doğru...
Bu kadar doğrunun içinde, üye'nin söz hakkının elinden alınması durumu ortaya çıkıyor kiş 'bu da ayrı bir doğru'
 Büyükşehir olsak, üye binlerce, onbinlerce olsa, sandık kurmak, yer temin etmek sorun olabilir. lakin, bahsettiğimiz şehir, avuç içi kadar.
Avuç içi kadar şehirnde, üye ve delege, avuç içi kadar mutlumluk yaşacak, demokrasi şölenine imza ataatktı, kurulan bu yöndeki hayaller resmen yalan oldu.
Bir tık önceden söz edelim. tarih 22 Mrat.. Genelge ile tebliğ edilen Temayül kararının, partililer arasında  sevinçle karyşılandığı gözlenmişti.
Dahası, ön seçim isteyen partilere denilerek, subliminal mesaj<lar da gelmişti, temayül, bir delyişle de ön seçim  kararı üzerine.
 Şöyle sözler de işitmiştik; "Siyasi parti işte böyle olur!..." şeklinde ifadeler eşliğinde övgüler gelmişti, alınan karara.
"Seçmen, uzunca süredir Genel Merkaz ataması ile belirlenen sıralama için oy kullanıyor, vekil seçiyor Çanakkale' de" ifadesi eşilğnideki serzenişleri  herkes işitmiştir öyle değil mi?!..
Bir anda, Demokrasi Şöleni beklentisi yaşayan İYİ Partililer, iptal kararı üzerine denilebilir ki; "soğuk duş etkisi yaşadı."
Bir delişle de; ÖNSEÇİM HEYECANI, YAŞANMADAN BİTTİ."
Öyle ya; 22 Mart’ ta; 3 nolu diye isimlendirilen Genelge gelmiş;  Temayül yoklaması kararı kısa süre içinde, kulaktan kulağa yayılmıştı.
Ve o Genelgede özetle edilen ifade;
“Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in talimatları doğrultusunda, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde gösterilecek milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'nın bütün seçim bölgeleri ile Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Manisa, Mersin, Tokat, Trabzon ve Yozgat seçim bölgelerinde belirlenecek merkezlerde sandık kurulacak ve üyelerimizin oy kullanacağı üye tabanlı temayül yoklaması şeklinde ön seçim yapılacaktır” denilmişti.
AKŞENER' İN TALİMATI; 'İPTAL EDİLSİN İSTİYORUZ' TALEBİ İLE, ASKIDA KALDI.
Partililerin iptal kararına neden eleştirilerinin sebebi, detaylarda gizli.
İYİ Parti Seçim İşleri Başkanlığı imzalı 22 mart Genelge’nin geçerliliğinin üç gün sürmesinin nedenini, Seçim İşleri Başkanı Sunat özetliyordu aslında, iptal kararını tebliğ eder iken.
Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat imzalı kararda şu ifadeler yer buluyordu çünkü..
“22.03.2023 tarihli Genelge, 3T üye tabanlı Temayül yoklaması (önseçim) yapılması planlanan iller arasında Çanakkale ilimiz de vardı.
Çanakkale İl başkanlığı olarak, talebeniz üzere ön seçim yoklamasından vazgeçilmiş olup;
Milletvekilliği aday sıralamasının değerlendirilmesi Genel başkanımız sayın meral Akşener’in uhdesine alınmıştır. Gereğini bilgilerinize sunarım”
Demokrasi Şöleni olmayacak anlamına gelen bu karar, oysa ki ne de heyecana yol açmıştı Çanakkaleli partililerde.