Türkiye’ de hızla gündem değiştiğine çok tanık olduk da, bir yaşanmışlığı anlatıp, gündem değiştirmeye neden olacağım hiç aklıma gelmezdi.

Hay Allah; ‘Ben ne yaptım böyle?’
Bahsettiğim, resmi aracı kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı şekilde kullanan bir polis memuru. Anlamışsınızdır da, yine de hatırlatayım dedim.
Ana muhalefetin kurmaylarından, konuya ilişkin sert söylemler dün ard arda geldi.
CHP’ li Çanakkale Milletvekili Bülent Öz gbi, TBMM Anayasa Komisyonu üyesi de olan Milletvekili Av. Muharrem Erkek, hayli yüksek perdeden konuşmuşlardı.
Ne var ki, her iki açıklama ve değerlendirme hayli uzundu. Ben de seçim yaptım ve CHP Kurmayı Öz’ ün dediklerine ağırlıklı olarak baktım.
Hayli dikkat çeken sorular da vardı CHP Kurmayı Öz’ ün dedikleri arasında.
Örneğin; ‘Açıkça söyleyiniz. 2323 hedefiniz nedir?’ diyerek, iktidarı hedef alıyordu.
Konu üzerine, belli ki bir uzun araştırma yapmış sayınv ekil Öz.
Bunu nereden mi anladım? Şu sözlerinden;
“Cübbeli ve sarıklı bir polisin sekiz aydır Çanakkale’de görev yaptığının ortaya çıkması ve son zamanlarda artan Cumhuriyet karşıtlıkları üzerine konuşuyorum”
Çanakkaleli vekilin sözleri, basın danışmanlığınca hazırlanan bir metin ile benim çalıştığım medya kuruluşu başta olmak üzere,  sanıyorum ki diğer basın kuruluşlarına da servis edildi.
Benim e-posta adresime düşen şekliyle, sayın vekil şöyle demiş;
“Cumhuriyet kurulduğundan bu yana laik, sosyal ve hukuk devleti olma yolunda olan Türkiye Cumhuriyeti’ne, değerlerine yapılan saldıralar hiç kesilmedi.
Cumhuriyet kurulmasıyla ümmet toplumundan millet olma yolunu seçen ülkemiz, özgür bir yurttaşlık bilinciyle Dünya vizyonunda yerini alma adına demokrasi mücadelesi içine girmişti. 94 yıldır zorlu bir yolculukta olan ülkemizi yolundan çevirmek isteyenler her fırsatta niyetlerini göstermişlerdir”
Tanımlaması ve anlatımı içinde oldukça ağır iddialarla gelen bu sözlerin devamında sayın vekil Öz;
 “Bir televizyon programında, Cumhuriyetimiz hedef gösterilerek yeni devlet kuruluyor denmesi, onlarca çocuk istismarı ve taciz vakası yaşanmış ve bünyesinde tacizcilerin olduğu Ensar Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığının protokol imzalaması, Eğitim müfredatına Cihat eklenmesi, Valinin tekbirle makama çıkarılması, Müftülere nikah yetkisi verilmesi,  Mecliste Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilebilir denmesi, Cumhuriyetimize 90 yıllık reklam arası denmesi, TBMM Başkanının Laiklik yeni Anayasada olmamalı demesi, Milli Bayramlarımızın yasaklanmak istenmesi, tabelalardan TC kısaltmaların kaldırılması, Atatürk ve değerlerine açıkça saldırılara teşebbüs edilmesi, cübbeli ve sarıklı polisin sekiz aydır görev yapabilmesi ve yaşananlar görmezden gelinip, hiçbir işlem yapılmaması gibi birçok Cumhuriyet Karşıtlığı süreci yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz”  diyerek, dikkat çeken bir değerlendirmede de bulunmuş.  
Sözleri ve bahsettiği örneklemeleri ile, adeta arşivlerde derin bir çalışma ve araştırma yapıldığı kanısına vardığım sözleri, bu kadar değildi elbet te.
Dedikleri içinde, hayli dikkat çeken bir bölümde dile getirdiği sıralı soruları  da hayli sert türdendi sayın vekilin.
O bölüm tam da şöyle idi;
 “Cumhuriyet İlke ve İnkılapları karşıtlığına İktidarın sessiz kalması, ister istemez insanın aklına iktidara şu soruyu sormak geliyor?  
‘Açıkça söyleyiniz, 2023 hedefiniz nedir? Yoksa tüm bunlar 2023 hedeflerinizin ürünü müdür?” Hedef 2023 derken 1923’de kurulan Cumhuriyetimizin yerine başka bir devlet inşa etmek midir?’ “
CHP Kurmayı Öz’ ün basın danışmanlığının, değerlendirmeye neden konuları sıralamasında bir dikkat çeken anlatım da Sakarya üzerineydi.
‘Sakarya’ deyip, sözü Çanakkale’ ye getiren CHP Kurmayı, hayli dikkat çeken bir başka bağdaştırmayı çok iddialı sözlerle şöyle yapmış diyebilirim.
Nasıl mı? Aynen de şöyle; “Sakarya Valisini tekbirle makamına çıkaranlar ile aynı kılık ve kıyafeti olan bu kişi, kılık kıyafeti yüzünden soruşturma geçirdiği için sekiz ay önce İstanbul’dan Çanakkale’ye tayin edilmiş. Çanakkale’ye tayini çıkarılan bu kişinin kılık kıyafeti bilindiği için, rahat görev yapması adına göz önünden uzaklaştırılmak istenmiş, Bayramiç İlçe Emniyeti’nde görevlendirilmiştir. Sakarya Valisinin tekbirle makama gelişinde herhangi bir terslik görmeyerek işlem yapmayan İktidarın, elbette ki cübbeli polis memuruna göz yumarak işlem yapmayan idari amirleri olur”
CHP’ li Milletvekili Bülent Öz, Çanakkale ‘ de görevli polis şefleri ve de dolayısıyla idare amirlerini hedefine alan sert ithamları ardından, İktidarı da topa tutmuş adeta.
Ve demiş ki; “Üniformalı polisin çorap rengi dahi yönetmelikte açıkça belirtilirken, esnettiğiniz yasalar ve yönetmelikler bugünleri yaşamamıza sebep olmuştur”
CHP Kurmayı Öz’ ün gündeme dair değerlendirmesinde, bir başka bölüm daha vardı ki, oradaki sözleri de hayli ağır cümlelerle doluydu.
Ara başlık açıp, yüksek perdeden ses veren CHP’ li vekili Bülent Öz;
“Milletimiz Savaşla kurtulmuş, Devletimiz Atatürk devrimleriyle kurulmuştur” diyor ve ardından da;
Ulusumuzun kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 94 yıl önce sarsılmaz temeller üzerine Cumhuriyetimizi kurmuş ve Gençliğe emanet etmiştir. Eski bir AKP’li Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi çıkıp ta televizyon programında Yeni bir devlet kuruyor, kurucu lideri de Tayyip Erdoğan’dır diyebiliyorsa, bu sözü birileri mi söyletiyor acaba diye insanın aklına geliveriyor. Bu konuda Cumhuriyetimize karşı açıkça sözle saldırıda bulunan Ayhan Oğan’a Cumhuriyetimizin Savcıları gerekli işlemi yapmalıdır.”  çağrısıyla dikkat çekiyordu.
Uzun uzun, sert ve hayli dikkat çeken sözlerinin son bölümünde; Atatürk’ ün ‘Ey’ diye cümleye başladığı tek bir seslenişi olduğunu anlatan vekil Öz; “O da Gençliğe hitabedir” diyordu.
Sözleri hayli imalı, hatırlatması da bana göre bir o kadar dikkat çekici dedikleri, şöyle idi CHP’ li vekil Öz’ ün;
“Cumhuriyet ile alıp veremedikleri olanlar, Laikliğe ve Atatürk ilkelerine açıkça ve kasten saldıranlar ve Cumhuriyetimizin değerlerine dil uzatanlar bilsinler ki, Atatürk ey diye cümleye başladığı tek bir seslenişi vardır oda Gençliğe Hitabedir. Ey Türk Gençliği Diye Türkiye Cumhuriyeti Gençliğini görevlendirmiştir ve 94 yıldır Cumhuriyetimizin her yaştan Türk Genci görevi başındadır ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.
Yeni bir Devlet kurduğunu sananlara, Eğitimden ve yüreğimizden Atatürk Sevgisini ve ilkelerini sildiğini sananlara, tarikat sevgisi vatan sevgisinin önüne geçirenlere, Türk Gençliğinin vereceği cevap Gençliğe Hitabededir”
Gazetecilik zor diyorum, zaman zaman da eleştiriliyorum.
Eleştirilsem de, tekrar ediyorum: ‘Zor iş bu gazetecilik…’