Önce, şok sözler kadar şok şiir’e bakalım. Şirin ismi ‘Şerefsiz’ Dizeleri ise, tam da şöyle;

..............“ İsim-misim vermedim, korktuğumdan sanmayın,
 .............. Gocunan şerefsizdir, bunu bari anlayın..„
Sus!.. Kraldan fazla kralcı olma, Utan ulan biraz utan şerefsiz!..
 Sakın ha beyliği ağzına alma, Konuştukça boka batan şerefsiz!..
Yayımlama Tarihi 26 Haziran diye verilen Ozan Arif imzalı bu şiir, politik gündemin havasını birden ısıttı. Lav sıcaklığında hemde..
Dahası da varda, Çok uzayacak yazımız çok. Zaten hava sıcak.  Hem de çok.
Hazır sıcaklardan bahsetmiş iken, şunu da söyleyeyim; ‘Yanmaya, kavrulmaya devam…mış”
Bu haber için ne denir? İyi mi? kütü mü?  O tarafını pek bilemeyeceğim ama,  Var olanın üzerine, yenisi geliyormuş…!
Sıcaktı. Daha da sıcak olacakmış…
Bu bilgeleri ve sıcak haberi sunan,  Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi oldu.
Deniliyor ki; ‘Kuzey Afrika Üzerinden Yeni Bir Sıcak Hava Dalgası Bekleniyor!’
Çöl sıcakları denilerek anlatılabilecek bir önemli detay bu. Peki ne mi yapacağız? Kesinlikle güneşin altında kalmamaya özen göstereceğiz. Meteoroloji’den gelen bu hayli sıcak uyarıdan bahsedeceğim elbet. Hem de tüm detayları ile.
Lakin; şimdi politikanın yanardağ kıvamındaki son duruma bir göz atak istedim.
MHP İl Başkanı Hakan Pınar’ ın, sosyal medya hesabından dile getirdiği öfkesi hayli dikkat çekiciydi. 
Anladığım kadarı ile MHP kanadında tarifi imkansız öfkeye yol açan, yıllardır Ülkücü ozan diye tanıdığımız bir isimden kaynaklanmış. 
Sıcak hava zaten bunaltıyor. Bunaltıcı sıcak üzerine o ismin yol açtığı öfke de eklenince, ancak kavgada söylenir argo sözler de ağızlardan dökülmüş.
Neredeyse günlerdir soluk almayı dahi zorlaştıran ağır yaz havası üzerine, Ülkücü ozanın “Şerefsiz” simli şiirinde ettiği sözlerinin yol açtığı ağırlaşmış öfke havası da eklenince, olanlar olmuş.
Nasıl mı?  MHP il başkanı sayın Pınar’ ın oldukça sert çıkışında ettiği sözlerle, olmuş olan.
MHP kurmayı Pınar, şöyle seslenmiş sosyal medya hesabından; “Ey Ozan Arif denilen haysiyetsiz şerefsiz köpek; HDP ye hatta PKK lı itlere reva görmediğin sözleri kimlere şirin görünmek için söylersin, kim hangi davayı satmıştır ?
Hesabı makam mevki olan 7 Haziran sonrası Başbakanlık teklifini ret eder miydi?
Son dönemde bütün köşe yazarlarının dillendirdiği Mütabakat hükümetinde, siyaset kulislerinde konuşulan MHP’ ye Bakanlık söylemlerini daha baştan yaptığı açıklamalarla elinin tersiyle iter miydi? Kimin çanağındaki yalı yiyorsun ve kimin arabasına binip kimin türküsünü söylüyorsun? “
Aslında, Ozan Arif ile birlikte, CHP’ nin Adalet yürüyüşüne ilişkin de bir dizi söylemi aynı açıklamasında dile getirmiş İl Başkanı Pınar. Bir çırpıda dikkat çeken bir politik değerlendirmeye de imzasını atmış. Sözlerinin satır aralarındaki benzetmelerine dikkat kesilmemek elde değildi.
Neden mi böyle diyorum?. Siz olsanız bu sözden ne adlar ve nasıl dikat sekilmezdiniz?
Alın işte o söz; “Adalet kamuflajı arkasına gizlenmiş, Gezi Eylemi benzeri bir Toplumsal ayaklanma ön hazırlığıdır”
Bu sözün öncesinde edilen ve sonuca bağlanıp tamamlanan o cümleyi de aktaracğım.
Öncesinde ne demişe bakak mı?
 MHP il Başkanı sayın Pınar’ dan, aynen şu sözler geliyor;
“ Biz bilmiyor muyuz zannediyorsun, 7 Haziran'da vekillik verilseydi bu kadar şerefsizce çalıp söyler miydin a şerefsiz köpek.
Hiç mi utanman sıkılman yok? Eğer dava satılsaydı, Terörle Mücadele dışında en katı muhalefet MHP tarafından yapılabilir miydi? Hiç mi merak edip Genel Başkanımızın Grup konuşmalarını dinlemiyorsun? Özellikle FETÖ ile mücadele konusunda mücadelenin kadük kaldığı ve tehdidin devam ettiği çaycı ve çorbacı ile değil siyaset, iş dünyası ve üst düzey bürokraside beklenilen mücadelenin ortaya konulmadığını kim haykırıyor?
 Tecavüzcülere af, Varlık Fonu , dış politika, Suriye Meselesi ve en son Zeytin yasasında kim kamu vicdanı yönünde haklı muhalefet yapıyor?
Hiç mi o sözleri söylerken vicdanın sızlamadı? Yazıklar olsun bize ki sana bir dönem değer vermişiz ve seni Ozan Arif yapmışız. Yuh olsun bize ki sendeki sütü bozukluğu anlayamamışız”
Sonrasında da, daha da ağırlaşıyor Pınar’ ın değerlendirmesi.  
Diyor ki; “Senin kahpe kasığında yattığını görememişiz, bizi CHP Liderinin yürüyüşüne yönelik ifade edilen sözlerden dolayı, AKP’ nin sözcüsü olarak niteleyen sen ve senin gibi hayasızlar, bilmezler mi yürüyüşün gerçek amacı Adalet kamuflajı arkasına gizlenmiş, Gezi Eylemi benzeri bir Toplumsal ayaklanma ön hazırlığıdır.
Bunu gören Lider, Siyasi sorumluluğu gereği erken uyarı görevini yerine getirmiş ve toplumsal kaos heveslilerine önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışı gereği gereken uyarıyı yapmıştır. Arzulanan devletin zaafiyete uğratılması ve Adalet istiyoruz ambalajı altında ülkeyi dış müdahaleye açık hale getirmektir”
Tüm dedikleri ve bir biri ardına sıralı dikkat çeken soruları ardından, sözlerini toparlayan ve adeta sonuç bölümüne gelen MHP İl Başkanı sayın Pınar;

“Hal böyleyken şeref ve haysiyetini kaça pazarladın da, Genel Başkana bu kadar ağır hakaretler edebiliyorsun?
Sonunun kuduz köpeklerle aynı olacağına olan inancımla, seni Cenab-ı Hakkın Kahhar sıfatına havale ediyorum” diyordu.
Hava sıcak. Kavrulduk birkaç gündür. Politikanın gündemi de, bunaltıcı bu sıcak hava akımı kadar değişken hale bürünecek diye tahmin ediyorum. Neden mi? Çünkü; MHP İl Bakanı Pınar’ ın bu sözleri, olası yeni yanıtlar bulacak. Hem de sadece Ozan Arif tarafından değil.
Yani; Çöl sıcaklarına neden olacak Kuzey Afrika Üzerinden geleceği tahmin edilen Sıcak Hava Dalgası’ndan da önce Politik gündemin havasını oldukça ısıtacağını düşündüğüm bu sert ve dikkat çeken sözler,  muhtemeldir ki Türkiye gündeminde de karşılık bulacak.
Çünkü daha önce benzer bir vakaya tanık oldum. Birkaç ay önce, MHP Kurmayı Pınar’ ın hafta sonu ettiği sözleri, Genel Merkezin gündeminde bir iki gün sonra edilmişti. Çanakkale il Başkanı Pınar, gelecekte edilen sözleri, ‘Önceden mi okumuş tu ne? ‘
Çok uzattık değil mi sözleri? Farkındayım…  Sıcak bana yaramadı sanırım. Serinleyeyim diye mi ne, yazıp durur hale düştüm.
 Şimdi Meteorolojik uyarı ile üne son verelim.

“METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME” aynen şöyle. Okuyalım birlikte ve önlemlerimizi buna göre geliştirelim.
Beklenilen ve uyarı olarak altı da önemle çizilerek dillendirilen konu şu; “Kuzey Afrika Üzerinden Yeni Bir Sıcak Hava Dalgası Bekleniyor!”
Ve de ayrıntıları ile, beklenilen 40 derece sıcaklık için şu detaylar veriliyor;
“Ramazan ayı boyunca ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında ve zaman zaman normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları Ramazan ayının son günleri artmaya başlamış Bayram'da ise hava sıcaklığı ülke genelinde artmaya devam ederek mevsim normallerinin 3 - 6 derece üzerinde seyretmiştir ve sıcak hava halen etkili olmaya devam etmektedir.
Yapılan son analiz ve tahminlere göre 30 Haziran Cuma gününden itibaren yurdumuzun mevcut sıcak havaya ilaveten Kuzey Afrika üzerinden gelecek olan yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bu sıcak hava dalgası ile birlikte halen normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bölgemizin genelinde hissedilir derecede artacağı, mevsim normallerinin 10 - 12 derece üzerinde gerçekleşeceği ve özellikle iç kesimlerdeki bazı il  ve ilçelerimizde uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılabileceği beklenmektedir.
Bu hafta sonu il merkezlerimizde gerçekleşmesi beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Çanakkale 40, İzmir 41, Balıkesir 42, Manisa 44,  Aydın'da 45 derece olması beklenmektedir”
Bu kadar sıcak havadis bir yana, biraz da olası serinletecek tahmin de gelmiş elbet.
Diyor ki ilgili ve yetkililer; “Sıcak hava dalgasının önümüzdeki hafta başında pazartesi gününden itibaren bölgemiz genelinde etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin edilmektedir”

BU SÖZLERE KESİNLİKLE KULAK VERELİM…
İLGİLİ VE YETKİLİLERİN EN ÇOK DİKKAT EDİLMESİNİ İSTEDĞİ SÖZLER TAM DA BURASI;
“Aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı; başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde (10-16 arası) güneş ışınlarına direk maruz kalmamaları ve bu periyotta düşmesi beklenen nem miktarının orman yangını riskini arttıracağı göz önünde bulundurularak vatandaşlarımız ile ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir”