Gelibolu Şehidinin adını taşıyacak Çocuk parkı ve bir sokakta ölümsüzleştirmeye karar verdi.  

İsmi, Çocuk parkında ve sokak ta her daim yaşacak Helikopter faciasının Gelibolulu şehidi Binbaşı Koray Onay’ ın adını dile getirmişken, Ruhuna Fatihalarımızı da esirgemeyelim bu gün ve yarınlarda da… 

Şehitlerimize borcumuzu, 7 gün 24 saat dualar ederek ödemeye kalksak, elbette bir nebze olsun başarılı olabiliriz belki ama,  terör saldırıları başta, terörle mücadele eden vatan evlatlarının elim kazalara karşı korunması için, edeceğimiz duaların kabul görme zamanı gelsin artık.
Rabbim, duy sesimizi. 

Sesimizi duyması gereken bir aşağılık it sürüsü de var elbet. PKK ve onların iş birlikçileri, FETÖ’ cüler ve diğer bilmem ne bela terör örgütleri.

Bu milletin bir vatan evladını daha kara toprağa düşürmeye sabrı yok denecek kadar azaldı. Sabır taşı çatlar, hele hele patlar ise, Cehenneme dahi kalmayacak verilecek hesabınızın karşılığı, cayır cayır yanmalar. 

Tüm bunları nereden mi biliyorum?  Sokak avaz avaz. Duymuyor musunuz yok sa…?

Terör saldırısı, terörle mücadele esnasında kahrolası bir kaza ve bilmem ne sebeple olursa olsun, verilen her şehidin acısı bir büyük coğrafyayı, Türkiye’ yi sarıyor. 

Ateş düştüğü yeri yakıp kavuruyor. Genellikle bu durum karşısında söylenen tek söz, “Yaşayan bilir” olsa da,  hissedilen acıyı gözlemlediğimiz anlarda,  yüreğimize dek ulaşan tarifi imkansız duygu dahi yetip artar hepimize.  

Düşen helikopterde vatan uğruna şehit düşenlerin acısı, 80 milyon Türkiye’ yi yaralamaya yetmişti. Birçok basın organı, 13 Şehit, 80 Milyon yaralı diyerek başlık atıp, boğazda düğümlenenleri adeta özetlemişti.

Gelibolulu Şehidimiz, 253 bin Çanakkale Şehidine komşu geldi. Şehitler coğrafyasının bağrında yatan yüz binlerce Vatan evladının izindeydi Şehit Binbaşımız Koray Onay. 

Uğruna can vermeye ant içtiği,  Vatan, Bayrak, Millet ve Ezan gibi, kutsal saydığı tüm değerlerin koruyucusu olmak için taşıyordu Şerefli üniformasını. 

Gözünü kırpmadan Şahadete koşan Çanakkale’ nin 253 bin Aslanının yattığı topraklarda, bir başka tutulmuştu vatan, bayrak, millet aşkına.
 
Ebediyete dek yatacağı topraklarda, onun adını ölümsüzleştiren adımı atan hemşehrilerinin bu kararını, muhtemelen hisseden ve bir tık öteye gideyim, gören, duyan bir özellikte şu an Şehit Binbaşımız.

Hiçbir zaman ölmeyecek, hep canlı kalacak bir mertebeye ulaşan Şehit binbaşının yerinde olmak, Şahadet şerbetini içmeye arzulu o kadar çok silah arkadaşı varken üstelik, sırayı 253 bin Çanakkale şehidinin komşusu kapmıştı geçen günlerde.

Geride bıraktıklarının yaşadığı acıyı elbet bilmek mümkün değil. Hissetmek ise, sözde var, gerçekte yok hani. Ne desek boş ne desek nafile.

Bu anlamda, bir tek bilinene gelince; geride kalan komşuları, mahallenin ağabey, abla ve amcaları şehitlerini ömürleri boyunca hatırlayacaklar.  Hatta ve hatta, onu tanımasa da, aklı eren, Şehit haberinin ne anlama geldiğini bilen miniklerin, büyürken hep onun ismini anacakları, bir oyun parkları var artık. Okul yolunda hep geçecekleri sokağın adı da, Şehit Binbaşı Koray Onay oldu.

Gelibolu, şehidini bağrına bastığı gibi, adını da ölümsüzleştiren, o duygu yüklü adımı attı.

CHP’ li Gelibolu Belediyesi’nin Haziran ayı meclisinde, birinci ve ana madde, Şırnak’taki helikopter kazasında şehit olan Binbaşı Koray Onay’ın adının bir sokak ile çocuk parkına verilmesiydi. Eller tereddütsüz kalktı. Teklife onay, Şehit Onay için bir başka hız la geldi.

Şehidini göz yaşları ile bağrına basan Gelibolu, Şehidinin adını ölümsüzleştirmek için bir önemli görevi de onurla, gururla yerine getirdi.

 Vefa deyip geçilemeyecek bir hareketti Gelibolulu Meclis üyelerinin bu alkışlanan kararı.
“Şehitlerimize borcumuz var!” diyerek söz alan Belediye Başkanı Mustafa Özacar, “Malumunuz ülkemizi ve ilçemizi yasa boğan Şırnak'ın Uludere İlçesi Şenoba Beldesi’nde meydana gelen helikopter kazasında, 13 üst rütbeli askerimizi kaybettik. 

Kazada şehit olan evlatlarımızdan biri olan 38 yaşındaki hemşehrimiz Binbaşı Koray Onay’ı, binlerce vatandaşımızın katıldığı törenle Gelibolu’da son yolculuğuna uğurladık. 

Bu güzel ülkede birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak, acı ve gözyaşının son bulması hepimizin en büyük dileği” diyerek, lanet olası teröre karşı öfkesini de bir şekilde dile getiriyordu.

“Bitsin artık bu alçaklık, kökü kazınsın, lanet olası terörün… “ demeyenimiz bulunmayan yurdumuzda, terör ve destekçilerine yönelik her bir Türk evladının içinde çoğu kez fırtınalar kopuyor.
Duyduğumuz her terör saldırısı ardından, teröre ve işbirlikçilerine karşı öfke giderek de büyüyor.
 
Gelibolu geçen günlerde, terörle mücadele için görevi başında Şehit düşen Binbaşı Koray’ını sinesine emanet aldı. Şehide son görev elbet de zordu. Katılanların her birinin haykırmak istedikleri boğazında düğümlendi kaldı.

Biliyordu ki Gelibolulu, öfkeli sözler, şehidini geriye getirmeyecekti. Sabır eden 80 milyon gibi, sabır etmeyi doğru bildi Şehitler coğrafyasının Gelibolusu. 

Baştan da dedim ya, ‘Sabır sabır, nereye kadar? 
Çatlar, hele hele patlar ise bu sabır taşı…?