Çanakkale Jandarması ve Polisi, meslekteki tecrübelerinin hakkını verdiler diyeceğim.


Çanakkale Jandarması ve Polisi, meslekteki tecrübelerinin hakkını verdiler diyeceğim.
Hakikaten de öyle oldu…
Abratmıyorum. Geçen Cuma günü, gün doğumu ve batımı arasında, değişik saatlerde 6 ayrı noktada bir ortak çalışma yaptı, Jandarmamız ve de Polislerimiz.
Gün boyu devam ede üstelik de zaman zaman sağanak yağmur altında süren çalışmalarda, yüzlerce araç titizlikle arandı. Sürücüler ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçti.
Her an, bir suç makinesi ile de karşılaşılabileceğinden, tedbirler de tamdı, masum yurttaşlar için nezaketli tutumda.
Sabah, öğle ve öğleden sonra süren ortak trafik denetimlerinin sonuna gelinmiş, ekipler Şehir merkezinin İzmir yönündeki güvenlik noktasında, gece devam edecek çalışma için toparlanmaya başlamışlardı ki, bir büyük ses duyuldu.
Güvenlik kontrolü noktasını çevreleyen beton bariyerlere çarpan bir araç, aynı anda devriliyor, bu anlara tanık olanların elleri refleks silahlata gitse de, bunun bir anlık dikkatsizlik sonucu meydana gelen bir kaza olduğunu anlamaları sadece saniyeler sürüyordu.
Özellikle 15 Temmuz hainliğinden sonra, her daim teyakkuz halinde olan Emniyet güçleri, bu yaşanılan olay bir başka ilde olsaydı, silahlarını ateşyler, kaza sonucu takla atan araçtaki iki kişiyi kevgire döndürebilirlerdi.
Maşallah diyorum polis ve jandarmamıza. Maşallah…
 Olan biteni an itibariyle çözdü ve yardıma koştu.
Önce 112 Acil yardımdan ambulans ve sağlık ekibi istendi, aynı anlarda da yaralılara bakılıp durumları gözlendi.
Diyorum ya, Çanakkale’ nin  Emniyet güçleri tecrübeli diye. Bu bir tecrübenin getirdiğiydi vesselam.
 Otak çalışmanı planlayan Emniyet müdür yardımcısı Armağan Şen ve Jandarma Amay Komutan yardımcısı Albay Metin Çelebi başta olmak üzere ekipte görev alanların görev hassasiyeti bence alkışı hak ediyor.
Kazazedelerin aracında çıkan bir miktar gübre nin de, tarımsal amaçlı araçta bulunduğu kısa süre içinde anlaşılıyor ise, ‘Bunun adı Tecrübedir’ kesinlikle ‘Tecrübe… ‘

 X                 X                  X
Hangi dalda uğraş verse, ‘Can’ katıyor…
Sakın, bahsedeceğim isime kıyak geçiyorum zannetmeyin. Tanıyanlar bilir ki kendilerini, ne iş ile uğraş verse, kesinlikle hakkını verir.
Elinde fotoğraf makinesi eksik olmayan isimlerden Remzi Can ağabey, bence bu gün dediklerimi çoktan hak etti de, bu güneymiş kısmet.
Hep dediğim bir şey var. ‘isimler anlamları ile var olunca, bir başka dikkat çeker’ İşte tam da bu anlamda, Remzi ‘CAN’ ağabey, hakikaten uğraş verdiği alanlara ayrı bir ‘Can’ veriyor.
Çanakkale'de emlak ve inşaat tanıtım günleri başlatıp, bir ilke imza atan meslektaşım Remzi ağabey, ilkler kenti için bir ilki de gerçekleştirip, ‘Yaparsam, böyle yaparım’ demeye de getirdi.
Bu durum karşısında ben de diyorum ki; ‘Ellerine, düşüncene sağlık…’
Çanakkale'de bu yıl ilki gerçekleştirilen, "Emlak, İnşaat ve Yapı Malzemeleri" tanıtım günlerinin mimarı olan Remzi ağabey,  hepimizin yaşamında,  bir noktada ihtiyaç duyduğumuz emlak sektörü için, bir önemli etkinliğin gerçekleşmesini sağladı.
Etkinliğin düzenleme komitesi başkanı olarak, elde davet gezerken günler öncesinde rastladığım Remzi ağabey için, birileri; ‘Zor iş olmaz…’ şeklinde yorum yapmışlardı.
İsimlerini vermeyeceğim tanıdıklara buradan seslenmek istiyorum; ‘Hep alışmışsınız. Olmaz olamaz demeye. Bakın insan isterse, nasıl da olmazı olduruyor…’
 Emlak sektörüne bir başka farkındalık katan etkinliğin proje mimarı Remzi Can, birilerine göre olmazı oldurunca, başarıyla start alan bu etkinlik de, haklı olarak da konuşan isim oldu.
 Cumhuriyet meydanındaki açılış töreninde eline aldığı mikrofonla ses verip, yaptığı konuşmada, bu yıl ilkini düzenledikleri ve geleneksel hale getirmeyi planladıkları etkinliğin emlak, inşaat ve yapı malzemeleri sektörü ve temsilcilerini bir araya getirdiğini söylüyordu Remzi ağabey.
Çoğu kez; ‘birliktelik bu kentte olmaz’ diyenlerin de,  adeta gözlerine sokuyordu oluşan bu kareyi.
Sektöründe lider 27 firmanın Cumhuriyet Meydanında kurulan stantlarda en önemli projeleri ile ürünlerini ziyaretçilerine tanıttığını ifade eden adı gibi, bir sektöre can katan Remzi Can ağabey, şöyle okkalı sözler ediyordu;
"Buraya katılan firmalar için, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini daha geniş yatırımcı ve tüketici kanalına sunabilecekleri bir iş platformu oluşturduk.
İnşaat sektörü ülkemizde 200' den fazla sektörü direkt olarak ilgilendiren bir alan.
Bu anlamda tanıtım günlerinin sektörel anlamda katılımcı firmalara yoğun katkı sağladığını düşünüyorum"