'7 Gün 24 Saat Değil, 365 Gün 6 Saat, Emanetinin Bekçisi Olacağız' Bu Nesil, Başbuğ Bildi Seni Nokta...

Nasıldı o şarkı sözü; Ne senden öncesi, ne de senden sonrası?!..
'Sevemedi gönlüm kimseyi' diyenlerimiz öyle çok ki ATA' m.. Özlem bitmiyor, bitmeyecek de...
Kuş uçumu, şunun şurasında 10 kilometre var sadece.. Ayak bastığın Conkbayır, hemen şura da.. Hele ki, Anafartalar...
Ne vakit, Çanakkale Ruhu yüklenen Mehmetçiklerin desten yazdığı topraklara şöyle bir baksam kordon boyundan; "Size Taarruzu Değil, Ölmeyi Emrediyorum..." şeklindeki o tarihi emrin geliyor aklıma..
Emri alıp, Şehadete hiç düşünmeden koşan Mehmetlerin, Cumhuriyetin Ön sözünü yazdığı yerdir ya Çanakkale, Çanakkale aynı zamanda senin ASKERİ DEHA olarak doğduğun topraklardır ATA' m.
Her karış toprağı Şehit kanı ile yoğrulmuş Aziz vatan toprağının bir parçası Çanakkale'den, dualarımız hep sana ve silah arkadaşlarına, bilesin ATA' m...
BAŞBUĞ bildik seni, BAŞBUĞUMUZSUN ATA' m..
Ne de güzel sözler ediyor evlatların.. Kimi Anıtkabirden veriyor mesajını, kimi Samsun' dan, Kimi Kütahya, kimi Afyon'dan.. İzmir, İstanbul, Konya, Mersin, Bolu, Bursa ve dahası Erzurum, Kars, Sivas  mesela..        
Sana olan özlem bitmiyor, her gün daha da bir büyüyor ATA' m...
Artık toprak olmuş Naçiz bedenin.. Ya öğrettiklerin..  fikirlerin, çizdiğin hedeflerin?!..
O sözünü hiç unutmadık ATA' m.. Demiştin ya; "Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır..."
Bize emanetin Cumhuriyet, İlelebet payidar kalsın uğraşındayız, o nedenle de izinde değiliz, hiç de izine çıkmayacağız ATA' m...
Mesajlar çoktu dünden gelen.. Mesela, bir Asena'dan net söz:
"Başbuğ Atatürk büyük bir komutan,  üstün meziyetleri olan bir devlet ve siyaset adamı olarak Türk milletinin kalbinde taht kurmuştur." diyordu önce..
Sonra da, Naçiz vücuduNun toprak olduğu Anıtkabir' in Avlusundan, ses veriyordu Çanakkaleli bir evladın.
Seni BAŞBUĞ bilmiş,  Asena'larından sadece biri idi ses veren.. Adı: Aliye Ertopçu..
Sözleri net, mesajı tek’ ti.
Djyordu ki: "O, milletine samimiyetle inanmış bir yürek, Vatanına sevdalı fazilet timsali bir şahsiyet.
Harap olmuş bir ülkeyi, yorgun düşmüş bir milleti yeniden kuvvet haline getirmek onun marifeti, onun muzafferliği olmuştur.
Önce vatan kurtarıp sonra devlet kuran milliyetçi bir mimar, milli bir mihverdir.
Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız  Atamız, Türk milletinin gönlünde fikir ve eserleriyle her daim var olacaktır."
En büyük eserinin, Türkiye Cumhuriyetiu Devleti'nni Yılmaz  bekçileri, dün tek yürek oldu adeta. Bu kara güne özel sözler ettiler ATA'm..
Saat 9' u 5 geçe.. hayat duracak 2 dakikalığına da olsa.. Sirenler çalacak acı acı.. yüreklerimiz daha da bir yanacak.
Milyonların dediği; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü  şükran ve minnetle anıyor, Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyoruz." olacak..
Fatihalar okunacak ruhuna.. Ellerimiz semeya yükselecek, avuçlarımız açılacak, hep bir dilden diyeceğimiz de bir olacak: Ruhun Şad Olsun Ata'm...