Antin kuntin hikayeler yerine, Aktik dönemin inanılanlarına yoruyorum genelde zihnimi..

Hayal etmek güzel şey sonuçta.. Düşünsenize bir, binlerce yıl öncesinin yaşam şeklini..
Televizyon yok, radyo yok, telefon yok..  Dikkat ederseniz, cep telefonunu ve sanal ortamıdahil etmedim daha yeni icatlar olarak.. Sözüm ona yaşamı kolaşlaştıran teknholoji, aslında canımıdanh bezdirenler oldu. Cep telefonu yok iken cebinizde, bir yananız eksik sanki..
Evde unutsanız,  ya da işyerinde, üşümededen geekir ise dakikalarca yol alıp, yürüyerek, yada otomobil ile, telefonu yanımıza alamadan devam edemez olduk güne.
O nedenle, teknolojisiz günleri özledim diyorm, yanlış anlaşılmasın.. hatta bir tık ötesi, şöyle binlerce yıl öncesine dönelim diyıorum bazen.
Misal; İKHOR... Hani, mitolojik hikayede gçetiği gibi.. Olympos'ta oturan ölümsüzler yarattı kendisi..
Ölümlü insanların ilk soyunu altından, O zamanlar Kronos'un gökleri tuttuğu zamanlar imiş güya..
Ve hatta denir ki; Tanrılar gibi yaşıyordu insanlar, Kaygısız, rahat, acısız, dertsiz, Belalı ihtiyarlık çökmüyordu üstlerine..
Yok artık yani, nası bir dönem imiş bu yahu?!...GĞelyde dua etme şimdi, icçat etsinler diye zaman mükenasını. Basacaksın tuşa, hoop o yıllara..
İKHOR deyipgeçmemek gerekir imiş.,. neden mi?  Kolları, bacakları her zaman dipdiri imiş..
Onlardan bahisle bir şiir; "Sevinip coşuyorlardı gamsız şölenlerde, Tatlı uykulara dalar gibi ölüyorlardı... Dünyanın varı yoğu onlarındı,
Toprak kendiliğinden bereket saçıyordu. Sayısız nimetler ortasında rahat, Memnun yaşayıp gidiyorlardı insanoğulları tarlalarında..."
Bu anlatım, nerede mi?... nere de olacak,  Soylar Çağlar Mytos'unda böyle anlatılıyor.
Dahası şöyle de bir ifade; "Altın soylu Tanrıları ve Onlar'ın tarlalarda çalışsın,üretsin diye yarattığı ölümlü insan ırkını Hesiodos."
Yok atık ya, vallahi yok artık.. Bizim nesil ne o vakit?!
Biraz daha yakın tarihe gelelim.. misal, Sümerlere.. Onlarda anlatılan, tarlalarda çalışan ve Tanrılara hizmet eden insan soyu gibi. Ya da Yunan Mitolojisinde anlatılan hikayelerde geçtiği gibi.. Çünkü, olar da   Sümer medeniyetinin uzantılarıdır inancında mitolojiyi araştıran tarihçiler.. ...
Ve asıl dikkat çekmici olan, hikayelerin çoğunda Olimposlu Tanrıların gençliği, diriliği, güzelliği ve insanlardan daha boylu, iri oldukları mevzuusu..
Buna da bir yok artık.. Yok atık, valahi yok artık..
Bahsettiğim bu konuya ilişkin bir anlatıma rastladım geçeede.. Tarihpten ve Arkeolojinin sırlarından söz ediliyordu.. Ve deniliyordu ki
"Asıl ilginç olanı bedenlerinde kan değil, altın rengi duru bir sıvı olan 'ikhor' dolaşır."
Şu zaman makinasını gelde ibekleme, gelde steme şu durumda..
Bu arada, antik dönemden söz edilir iken bahsi geçen tanrılar var ya..  
Bu Tanrıların hepsi güzeldir genelde. Topal Hephaistos dışında. Zaten, güzel olmayandan korkacaksın NOKTA.