Güzel de Olsan, Çirkin de, Bu Durum Asla Değişmeyecek;

Kimler geldi, kimler geçti. Kimi güzelliği ile ünlendi, kimi zenginliği ile.. Kimi savaşçı, kimi edebiyatçı.. Hatta, felsefenin atası çıktı kimi..
Kadınlar oldu bir de.. Güzelliği kadar, ismi öyle meşhur oldu ki, dilden dile.. Asırlar geçti, halen dahi ismi dillerde..
Kim mi bu güzel önlü.. Kim olacak,  KLEOPATRA
Yaşam sürdüğü tarihten söz edilir iken; İÖ 69-30 denilmekte.. İsadan çok önce yani meşhur oluşu, güzel kabul edilişi..
Ve onun gibi güzel ve meşhur kişiyi de bekleyen oldu  HAZİN SON...
Araştırmacılar, tarih yazarları, arkeoloji ve Antik dönemin uzmanları he şöyle bir ifade kullanmakta; ANTİK DÜNYANIN EN MEŞHUR KADINI...
Antik dünya, adı üzerinde.. Çoğu güzel kabul edilen de haliyle antik..
Kleopatra' dan söz edilir iken, şöyle bir cümle kurulduğuna rastladım kaleme alınan bir yazıda..Çok iddialı bir cümle idi bence bu cümle.. Deniliyordu ki; "GÜNÜMÜZE KADAR HİÇ BİR KADIN ONUN KADAR MEŞHUR OLAMADI..."
Bence, meşhur olan kadın çok oldu da, adı Antik dünyada geçmediği için, kimse ezber etmedi.. Yoksa, o kadar çok ki meşhur ve güzel kadın.. Aslında, her kadın güzeldir..Kadın, özeldir ayrıca.. Cennet, onların ayaklarının altıntadadır, öyle bilir ve kabul ederiz.  
Konuya dönecek olur isem; Kleopatra, ANTİK Mısır'ın son kraliçesi malum.. Onun kadar güzeli ve meşhuru olmadığ ıiçin, Msıır kralları, kraliçe niyetine başka kadın ile ilgilenmemiş olmalılar.. Haliyle, kraliçe de ilan edilmemiş olabilir..
Bir araştırmadaün esinlenerek kaleme alınmış anlıtmda, onun için, güzeller güzeli, meşhurlar meşhuru için;   Ölümünden sonra Mısır, Roma İmparatorluğunun egemenliği altına girdi ifadesi geçiyordu.
Kadın, pekçok toplumda önemli bir yere sahip.. Mısırda baylamış olmalı bu durum.. Başkalarının egemenliğene girmemek için, belliki sonraki yüzyılların yaşayanları, kadını önemsemiş olmalılar.
Güzelliği ve çekiciliği ile ünlü bir Mısır Kraliçesi olarak özetlenen Kleopatra,  Üç büyük Romalı yönetici olan Jül Sezar, Marcus Antonius, ve Agustus Cesar adıyla bilinen Octavianus'un yaşamlarında da önemli bir rol oynamış , rol model kadın olmuş deniliyor.
Hiç merak etmedim ama, bu güzel ve meşhur krrnaliçenin soyu sopu da  pek çarpıcı isimlerden.
Mesela; babası 12. Ptolemaios İÖ 51'de öldüğünde, Kleopatra 17 yaşında imiş daha.
Erkek kardeşi 13. Ptolemaios ile birlikte tahta çıksa da o vatiler, kısa bir süre sonra aralarındaki anlaşmazlık yüzünden ülkede iç savaş başlamış..
Aklıma hangi güzel kadılar geldi şimdi.. misal, Troya savaşlarına neden o kadın..
Kleopatra o iç savaş durumunda, tahttan uzaklaştırılmış.. Tahtı ele geçirmek için Roma'nın desteğinin gerekli olduğu düşüncesiyle jül Sezar'ın dostluğunu kazanma uğraşı başlamış haklı olarak..
Bu aradra küçük bir not; Kleopatra İlk firavunların gücüne sahip olmak ve ve Mısır'ın kaybettiği toprakları geri almak hısında imiş..
Antik dünya ya, antik düşünceler de olacak ebet..
Neyse, Kleopatra ya aşık olan Sezar, onun yeniden tahta çıkmasını sağlamış, öyle geçiyor tarihte.
Sonrası önemli.. Hazin sonun baylangıcı,  belki de bu noktada başlamış oldu.
Kleopatra, Roma'ya gidiyor.. Sezar'ın İÖ.44'te öldürülmesine kadar Roma'da kalıyor.. Mısır nere, Roma nere?!...
Ve; Romalılar'ca sevilmediğini anlayınca Mısır'a geri dönüyor..
Üç yıl sonra Roma'yı Octavianus'la  birlikte yöneten Marcus Antonius ile karşılaşıyor.t
Kleopatra'nın güzelliği büyülüyor ebet bu Genç romalıyı.. Ve kapılıyor büyüsüne...
Marcus Antonius, Octavianus'un kız kardeşi olan karısı Octavia'yı bırakıyor güzellerg üzelinin uğruna.
Mısır'da Kleopatea ile birlikte yaşamaya başlıyor,, Romayı teki diyar ediyor Marcus...
Octavianus'ta,  Kleopatra ve Marcus Antonius'a savaş açarak İÖ. 31'de Aktium Deniz Savaşın'da onları yenilgiye uğratıyor iki yeni sevgiliyi.
Sonrası, daha da çarpıcı..  Kleopatra savaşın önemli bir anında Marcus Antonius'u yalnız bırakarak donanmasını geri çekiyor..Yenilgiye uğrayan Marcus Antonius, İskenderiye' ye kaçıp, Kleopatra'nın ardından gitmeyi tercih ediyor.. Aşka bak sen..
Atladığı bir şey var aslında.. Kleopatra artık Antonius'tan kurtulmayı ve güçlü Octavianus'un desteğini kazanma arzusunda..  Bu yüzden kendisi için yaptırdığı anıt mezara çekiliyor, ulaklar öldüğü haberini yayıyor..
Bunu duyan Antonius kederinden göğsüne hançerini saplayıveriyor..
Kleopatra Octavianus'u etkilemeye çalışsa da, yemiyor Octavianus.. Akıllı oçuk.. sezar' ın başanı yiyen, Antonius' un ihtiharına neden olan bu kadın, onnu başına neler getirmez?!...
Ve, buraya dikkat.. Mısır Krallığının simgesi olan kobra yılanı'na kendini sokturarak yaşamına son veriyor güzel ve meşhur kadın...
Kleopatra'nın ölümüyle Mısır'da Ptolemaios  hanedanlığı sona eriyor.. ROMA devri başlıyor.. Son durak kara toprak olunca, Mısır ne yapsın?!...