İYİ Parti ile başlayan transferler zsiyaset kamuoyunun gündeminde tartışıla dursun,  DEVA' de bir dizi hareketlilik başladı.

Büyük harflerle alytını çizecek olsak,  sanırım şu ifade  doğru olacak; "DEVA PARTİSİ’NE SİYASET, İŞ DÜNYASI, YARGI VE BÜROKRASİDEN KATILIMLAR DLDU"
Uzun yıllar, İktidar parti saflarında görev üstlenmiş, Bakanlık yappmış bir isim. Ali Babacan.  Babacan, iktidar partiden kopmuş, parti kurmuştu. Adı: DEVA
Partisinin kadrosunu, siyaset, iş dünyası, yargı ve bürokrasiden yeni katılımlarla adeta güçlendirdi Genel başkan Babacan.
Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlenen tören ile, 23 ve 24. dönem Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, emekli Anayasa Mahkemesi üyesi Celal Mümtaz Akıncı, SGK Başkanlarından Fatih Acar, Yavru vatandan yani Kıbrıs' dan, Merkez Bankası eski Başkanlarından Mehmet Emin Özcan ile Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürlerinden Hasan Kaplan’ı partisine kabul etti,  DEVA Partisi rozetlerini bizati kendi taktı.
Babacan, partisinin Türkiye’nin güçlü bir kadro hareketi olduğunu ve kadrolarını güçlendirmeye devam edeceklerine vurgu yaptı bu törende.
‘Her mahallede DEVA’ya açılan kapılar var’
Hayli idialı ifadeler kullandı. Sözleri, pek bir dikkat çekici ide denilebilir. Törende; “Toplumun kılcal damarlarından partimize doğru akış var." diyerek, özetle durum tesypiti yaptı sanki..
Ardından ettiği şu sözü de dikkat çekici idi bence. Diyordu ki; "Onun için kendimize ‘ana akım siyasi parti’ diyoruz.
Her mahallede DEVA’ya açılan kapılar var. Her mahallenin de DEVA’da yeri var.”
Açık bir davetti sanki bu vurgu.. Her mahelleyi, DEVA saflarına çağırırcasına idi sanki ifadeler.
Sayın Babacan' ın;  ‘Sağımıza 28 Şubatçıları, solumuza faili meçhullerle dolu 90’lı yılların karanlık yüzlerini dizmiyoruz’ şeklindeki sözü de pek dikkatimi çekti.. Kime idi bu gönderme acaba?
Babacan, bahsettiğim o cümleyi, şu ifadelerini kullanır iken kurdu..
“Liyakat yoksa çöküş var. Dürüstlük yoksa numara var. O yüzden sağımıza, solumuza göğsümüzü kabartacak, liyakatli, dürüst kadrolar alıyoruz.
Türkiye’nin tertemiz, iyi yetişmiş insanlarıyla omuz omuza vererek çalışıyoruz.
Öyle birileri gibi sağımıza 28 Şubatçıları, solumuza faili meçhullerle dolu 90’lı yılların karanlık yüzlerini dizmiyoruz.”
Ara başlıklar açtı konuşmasında. mesela;   ‘Devleti yönetmek için hazırlanıyoruz’ ifadesi gibii
DEVA Lideri; “Biz devleti, işi bilen kadrolarla yönetmek için gümbür gümbür hazırlanıyoruz.
Partimizde en doğru isimleri bir araya getirdik, getirmeye devam ediyoruz.
Hukuktan ekonomiye, eğitimden sağlığa, tarımdan dış politikaya kadar her alanda en sağlam çözümlere sahip parti olmayı başardık.
İlk defa eylem planları açıklayan siyasi parti olarak siyaset kültürümüze devasa bir yenilik getirdik.” diyordu..
Çok iddialı bir sözü vardı. Şöyle diyordu;  ‘Elli tane bakanlar kurulu çıkartırız’
Partisinin, Türkiye’nin en güçlü siyasi kadrosuna sahip olduğınu savundu Babacan. Ve ekledi;
"Her alanda yetişmiş, işini bilen, tecrübeli kadrolar DEVA çatısının altında.
Bu kadrolarla bırakın biri, bırakın onu, elli tane kabine çıkarırız.
Elli tane bakanlar kurulu çıkar bu kadrolardan. Her bir bakanlar kurulu da şu ankinden çok daha iyi işini yapar.” görüşünü savundu, partisine katılımları kabul ettiği törende.
Davet çoktu sözlerinde. Misal; ‘Tanıyanların ‘iyi insan’ dediği arkadaşlarımızı davet ediyoruz’ ifadesi.
Babacan,“Kendi alanlarında başarılar ortaya koymuş, kıymetli tecrübeleri olan, tanıyanların ‘iyi insan’ dediği arkadaşlarımızı kadrolarımıza davet ediyoruz.
Son aylarda daha önce Bursa milletvekilliğimizi yapmış Sedat Kızılcıklı’yı, Bingöl milletvekilliğimizi yapmış Mahfuz Güler’i aramıza kattık.
Geçtiğimiz hafta, Büyük Birlik Partisi MKYK üyeliği yapmış Tahir Şahin ve Gökmen Türkkan beyleri aramıza kattık.” diyerek, önceki katılımlara örnekler veriyordu.