Muhteşem 5’ li Selanik yolculuğa çıkacak. Yani Trakya Üniversiteler Birliği. Biz de varız bu 5’li de.

Dün sayın Rektör öğretmen ile kısa bir telefon görüşmesi yaptığımızda, heyecanla aktardı olacakları.
Dedi ki; Balkan coğrafyasından öğrenciler örenim görmeye ÇOMÜ’ ye gelecek.
Selanik’te gerçekleşecek bir dizi görüşmeler üzerine amacı anlatıyordu Rektör öğretmen sayın Prof. Dr. Yücel Acer.
Trakya’ da kurulu Üniversitelerin rektörleri ile adeta bir Balkanlar çıkarması olacak kısacası.
Denilebilir ki; AB nesli bize gelecek. Eğitim öğretim almaya.
Haydi hayırlısı.
Dün, yeni gelişmeler oldu.
Yeni bir atama. İl Özel İdaresi Genel sekreterliğinde görev değişikliği olduğuna dair bu son dakika gelişmesine dikkat kesilip, detayları incelerken kısacası gözlerim de doldu.
Birden fazla neden vardı gözleri dolduracak.
Çok da alıştığımız sayın vali yardımcısı Can Aksoy’ un, bundan böyle şanlı Bayrağımızın dalgalandığı Sivas’ da devlet hizmetini sürdürecek olması değildi elbet göz dolduran neden.
Göz dolduran nedenin İlki şuydu; Alışmıştık sayın valiye.  Tam da Çanakkale için ortak söylemlere imza atıp,  geleceğe dair heyecan veren projeler üzerine konuşuyorken, özetle alışmışken samimiyete, haydi dön şimdi en başa.
Yeni ismi tanı. Kendini anlat. Tek derdinin Çanakkale için var olmak olduğuna anlat yeniden.
Elbette anlatmaktan çekinmeyiz derdimizi de, zaman geçiyor asıl meselenin ve derdimizin Çanakkale olduğunu anlatırken.
Söz konusu olanın, Çanakkale meselesi ise, gerisinin bizler için teferruat olduğunu anlattığımız o noktada, bir den  ayrılık zamanı geliyor  Devlet adamlarından. O da bir garip duygusal çöküntü oluyor bizler için.
Neyse oldu artık. İkinci göz yaşartan sele diyeyim de, bari içimi tak dökeyip.
O’ da ne? Detdaylara bakarken yeni isme ilişkin, görüyorum ki zikredilen bir isim birden ‘Allah rahmet eylesin. Hem de gani gan’ dememe yetip de artıyor.
Başkent’ de, İç işleri bakanlığındaki şube müdürlüğüne görevlendirilmeden önce Genç ilçesi kaymakamlığını yürüten yeni Genel Sekreter Abdullah Köklü’ nün 3 yıl 3 ay görev yaptığı ilçedeki başarılı temposu karşısında ilçe halkı bakın nasıl bir benzetme yapmış sayın köklü’ ye.
‘Genç bir Recep Yazıcıoğlu geçti’ diye.
Öylesine anlamlı geldi ki bu anlatım, Efsane Valim geldi birden zihnime.
Gel de gözlerin yaşarmasın. Bir Yazıcıoğlu, bir merhum Adnan Kahveci.
Ülkemin bir daha dönüşü olmayan yola çıkan yiğit adamlarıydı be kardeşim. Gel de dolmasın şimdi gözlerin.
Yeni Genel Sekreter Köklü’ ye ilişkin bu detaylar arasında dikkatimi çeken bir diğer ayrıntı daha gözüme takıldı.
“Kuruluştan, Kurtuluşa” projesi kapsamında izlenilen bir güzergah vardı ya, bir anlamlı etkinlik üzerine.
Hani Kuruluşun adresi Bilecik Söğüt’ten basılan pedallar ile, Kurtuluşun adı Çanakkale’ ye gelinen.
Tam da buydu dikkat kesildiğim.
Kuruluşun kentinde doğup, Kurtuluşun kentine vatan görevine gelen bir isim olunca detaylarda göze çarpan, insan ister istemez gazeteci özüyle bakıyor bu bilinenlere.
 22 Aralık 1977 Bozüyük-Bilecik doğumluymuş mesela sayın Köklü.
Yılları hızlı hızlı geçip, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonraki başarı grafiğine de bir yakından bakalım o vakit.
Açılan sınavları kazanarak; Kaymakam adayı olan ve Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan sayın Köklü, Vilayet Stajını Kocaeli Valiliğinde, Teftiş Stajını da Rize de tamamlamış mesela.
Yine mesela, Kaymakam Refikliği Stajını da  Sakarya - Akyazı da tamamlamış sayın köklü…
Daha sonra sırasıyla Bursa ili Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevinde bulunmuş ve ardından, 2007 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından bilgisini artırmak ve yabancı dilini geliştirmek üzere bir yıl süreyle İngiltere - Leicester Üniversitesine gönderilmiş.
Donanımlı bir isim olduğu gibi, Kuruluş kentinden, Kurtuluşun kentine boşuna gönderilmiş olmamalı anlaşılan.
Neyse bırakalım dedikoduyu da, dönelim yine dün’e.
Dünün detaylarında, bir de Rize geçiyordu.
Yeni Genel Sekreter’ in Teftiş stajını yaptığı il di Rize.
Ne tesadüf ki, konuklarımızda Rize’ den di. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)’ nın konuğu olan Rize Ticaret ve Sanayi Odası, bir Denize kıyı cennet köşeden, iki denize komşu bir diğer cennet köşe Çanakkale’ ye gelmişti.
 
Rize Ticaret ve Sanayi Odası; Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan geniş katılımlı bir heyet ile ÇTSO ’yu ziyaret etmişlerdi.
Gerçekleşen ziyarette, Rize TSO Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Tahir Çelik, Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Genel Sekreter Gafur Karali ile birlikte Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı.
ÇTSO adına Rize TSO heyetine, Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, burya dikkat Rize kökenli Çanakkaleli iş adamı Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Genel Sekreter Sema Sandal ev sahipliği yapmışlardı.
Karadeniz iş dünyası ile Kuzey Ege’ nin cennet köşesi, şehitler diyarı arasında kurulacak köprü, ekonomimize muhakkak dikkat çeken bir güç katacak belli.
ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İÇDAŞ Salonunda yapılan toplantıda, ÇTSO adına konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı kökeni Rizeli işadamımız Selçuk Semizoğlu;
 “Türkiye’nin manevi başkenti Çanakkale’ye hoş geldiniz. ÇTSO olarak bölgemizin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini ve rekabet gücünü arttırmak için sürekli yeni projeler üretiyoruz.
Ezine Gıda İhtisas OSB kurulmasına yönelik yapılan çalışmalar bunun en somut örneği olarak sayılabilir. Odamız sosyal sorumluluk bilinciyle iş merkezimizin kiralarından elde edilen gelirler ile yaklaşık 100 öğrencimize burs imkânı sağlıyoruz. Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Çanakkale ve Balıkesir’de üretilen gıda ürünlerimizin yurt dışı pazarlara açılması ve rekabet güçlerinin arttırılmasına yönelik “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi” projemizin ihtiyaç analizi aşamasındayız. Bu projenin bölgemizde büyük bir katma değer ve vizyon yaratmasını bekliyoruz” diyerek, Çanakkale iş dünyasının  hedeflerini anlatırken, hemşehrileri iş adamlarının tüm dikkatini de kentimize çekmeyi başarmış vesselam.
Ne diyeyim, ağzına sağlık Selçuk ağabey.